SCURT ISTORIC   DEPARTAMENT

Facultatea de Alimentaţie si Turism, a fost înfiinţată în anul 2007 pentru a sintetiza într-o singura structură universitară coerentă conceptul alimentaţie-turism din perspectiva ingineriei si managementului.

 

Facultatea are un singur departament denumit „Ingineria şi Managementul Alimentaţiei şi Turismului” alcătuit din fostele catedre şi anume: Catedra de Ingineria Produselor Alimentare (IPA) si Catedra de Inginerie si Management în Turism (IMT).

     
PROGRAME DE STUDII   CERCETARE STIINTIFICA

In cadrul facultăţii sunt dezvoltate programe de studii la nivel de licenţă, masterat si doctorat, in domeniul alimentaţiei (sistemul agro-alimentar si de alimentaţie publica) respectiv turismului, coordonate de Departamentul de „Ingineria şi Managementul Alimentaţiei şi Turismului”.

 

Cercetarea ştiinţifica este orientata spre cercetarea de excelenta si de formare universitara, pe axa de interes regional: ”agricultura - alimentaţie - turism”, in cadrul Centrului de cercetare 06 - Eco-biotehnologii si echipamente in agricultura si alimentaţie integrat în Institutul de Cercetare al universităţii, care reuneşte 27 de centre de cercetare ştiinţifică.

     
STUDENTI   ADMITERE 

Facultatea isi desfasoara activitatea didactică şi de cercetare ştiinţifică în favoarea studenţilor, pregătindu-i astfel pentru societate. Aflaţi mai multe despre tot ce este mai important pentru studentul facultăţii noastre.

 

Informaţii utile despre modul de desfăşurare a concursurilor de admitere la Universitatea Transilvania si in special despre condiţiile de admitere la Facultatea de Alimentaţie si Turism .Nou! Preinscriere Online