INGINERIE MECANICA MATEMATICA SI INFORMATICA

Facultatea de Mecanica a fost înfiintata în anul 1949 sub denumirea de Institutul de Mecanica si în anul 1956, împreuna cu Institutul de Silvicultura, au format Institutul Politehnic din Brasov. În anul 2003, ca urmare a noilor specializari înfiintate, facultatea îsi schimba denumirea în Facultatea de Inginerie Mecanica. În paralel cu dezvoltarea altor facultati ale institutului, în Facultatea de Mecanica au aparut, ca raspuns la exigentele dezvoltarii si modernizarii din industrie si alte specializari.

Afla mai multe

Invatamantul superior brasovean dateaza din anul 1948, odata cu infiintarea Institutului de Silvicultura din Brasov. Un an mai tarziu apare Institutul de Mecanica. Astfel, se pun bazele Institutului Politehnic din Brasov (1956).Profilul universitar se contureaza la Brasov In 1960, anul In care ia fiinta Facultatea de Matematica, componenta a Institutul Pedagogic din Brasov, alaturi de facultatile de Stiinte Naturale, Fizica-Chimie si Muzica (aparuta ulterior).

Afla mai multe

INGINERIE TEHNOLOGICA SI MANAGEMENT INDUSTRIAL STIINTE ECONOMICE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Facultatea de Inginerie Tehnologica si Management Industrial îsi are originea înca în anul 1949 când, la Institutul de Mecanica din Brasov, au fost înfiintate specializarile „Scule, dispozitive si aparate” si „Masini unelte”, prin a caror contopire, în anul 1953, a rezultat specializare „Tehnologia Constructiilor de Masini”. Un deceniu mai târziu, în anul 1964, aceasta specializare a dat denumirea unei noii facultati, desprinsa din Facultatea de Mecanica si denumita Facultatea de Tehnologia Constructiilor de Masini.

Afla mai multe

 La 14 noiembrie 1920, s-au inaugurat la Cluj cursurile in limba romana ale Academiei de Inalte Studii Comerciale si Industriale. Dupa doua decenii de functionare in Cluj, in toamna anului 1940, dupa Dictatul de la Viena (30 august 1940), prin care Transilvania a fost arbitrar scindata, Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale s-a stabilit la Brasov, vechi si important centru industrial si comercial, cultural, de unitate nationala si limba romaneasca.

Afla mai multe

STIINTA SI INGINERIA MATERIALELOR PSIHOLOGIE SI STIINTELE EDUCATIEI

 Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor face parte din Universitatea "Transilvania" din Brasov incepand din 1990, cand a luat fiinta ca urmare a dezvoltarii cunoscute de domeniile stiintifice legate de obtinerea, procesarea si utilizarea materialelor. In toate activitatile care se desfasoara in incinta sa, facultatea imbina traditia bogata a invatamantului universitar tehnic brasovean cu directiile noi pe care le deschide acest domeniu, realmente dinamic, al cunoasterii umane.

Afla mai multe

Din 1999, specializarea Psihologie-Pedagogie a functionat integrata in Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii Transilvania din Brasov. In anul 2004 s-a infiintat si a fost autorizata sa functioneze Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, prin reunirea specializarilor Psihologie-Pedagogie si Institutori cu Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic. 

Afla mai multe

INGINERIE ELECTRICA SI STIINTA CALCULATOARELOR EDUCATIE FIZICA SI SPORTURI MONTANE

 In Brasov, invatamantul superior in domeniul electrotehnicii, a inceput in cadrul Institutului Politehnic. Activitatile de invatamant electrotehnic au fost precedate de pregatirea in domeniul electrotehnic si electronic a studentilor de la sectiile cu profil neelectrotehnic, pregatire realizata de cadre didactice de specialitate electrotehnica si electronica, titulare, in catedrele cu profil neelectrotehnic, precum si de inginerii electrotehnicieni si electronisti din industrie, specialisti cu bogata experienta in proiectare si cercetare...

Afla mai multe

Înfiintarea si functionarea unui institut superior de învatamânt pentru educatie fizica si sport a constituit un vechi deziderat al brasovenilor în general si a oamenilor de sport din acest oras în special. Traditia sportiva deosebit de îndelungata a brasovenilor, pozitia geografica si cadrul natural în care este situat orasul ca si activitate turistica (autohtona, interna si internationala) au fost tot atâtea argumente în favoarea institutionalizarii si functionarii unui centru de învatamânt superior de profil.

Afla mai multe

SILVICULTURA SI EXPLOATARI FORESTIERE MUZICA

Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere, "asa cum este traditia de un secol în învatamântul silvic superior, urmareste ca întreg procesul de învatamânt sa aiba supletea necesara adaptarii acestuia la tendintele moderne din teoria si practica silvica." (Invatamantul Superior Brasovean - Monografie)


Afla mai multe

Componenta a Universitatii Transilvania din Brasov, Facultatea de Muzica este o institutie de stat cu atributii în urmatoarele directii: învatamânt superior muzical, cercetare  stiintifica si creatie artistica. Facultatea de Muzica are o traditie care argumenteaza longevitatea si calitatea educatiei muzicale în spatiul brasovean: studii muzicale s-au desfasurat înca din 1 octombrie 1969 în cadrul Institutului Pedagogic de trei ani din Brasov, existând pe atunci doar specializarea Pedagogie muzicala. 

Afla mai multe

INGINERIA LEMNULUI MEDICINA

Facultatea de Ingineria Lemnului functioneaza in Romania din anul 1959, fiind si in prezent unica de acest profil din tara. Anterior acestei date, facultatea a functionat in cadrul Institutului de Exploatare si Industrializarea Lemnului Bucuresti (I.E.I.L.), ca sectie de Exploatarea si Industrializarea Lemnului pana in anul 1953.

Afla mai multe

In Facultatea de Medicina, parte componenta a Universitatii Transilvania din Brasov, functioneaza 4 programe de studiu de licenta (Medicina, Asistenta medicala generala, Balneofiziokinetoterapie si recuperare si Laborator clinic), 3 programe de master (Managementul strategiilor preventive si politici sanitare, Managementul infectiilor nosocomiale si Managementul si strategiile ingrijirilor paleative), un program de Doctorat si un program de Rezidentiat.

Afla mai multe

CONSTRUCTII LITERE

Invatamantul superior de constructii din Brasov dateaza din anul 1972, cand s-a infiintat, in cadrul Universitatii “ Transilvania”, la Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere, doua sectii de subingineri cu durata de 4 ani, cu specializarile : Constructii Civile, Industriale si Agricole si Instalatii pentru Constructii. Aceste sectii au functionat pana in anul 1993, fiind absolvite de peste 800 subingineri. 

Afla mai multe

 Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov îsi propune sa sustina si sa promoveze un sistem educational de excelenta în spiritul traditiei multiculturale a învatamântului umanist brasovean si al deschiderii catre spatiul cultural românesc si international.

 

Afla mai multe

ALIMENTATIE SI TURISM DREPT

Facultatea de Alimentatie si Turism  a fost înfiintata în anul 2007 pentru a sintetiza într-o singura structura universitara coerenta si originala conceptul  ”alimentatie-turism”, din perspectiva ingineriei si managementului. Radacinile acestei facultati se trag din formele de învatamânt superior existente de peste 40 de ani în domeniul masinilor si echipamentelor din agricultura si industria alimentara. Domeniul  alimentatiei  s-a dezvoltat continuu în ultimii ani, atat pe directie de cercetare cat si didactica.

Afla mai multe

Istoria Facultăţii de Drept a început în anul 1997, când prin Ordin al Ministrului Învăţământului şi Ştiinţei s-a înfiinţat specializarea Drept-Zi, în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii Transilvania din Braşov. Începând cu anul 2010, în baza Hotărârii de Guvern nr. 578/16.08.2010, s-a înfiinţat Facultatea de Drept, structură în cadrul căreia se regăsesc exclusiv programele de studiu de licenţă şi masterat din domeniul drept.

Afla mai multe

 DESIGN DE PRODUS SI MEDIU SOCIOLOGIE SI COMUNICARE

 Facultatea Design de Produs si Mediu are ca misiune asigurarea si dezvoltarea cadrului (resurse si instrumente) necesar derularii de activitati didactice si de cercetare la standarde înalte de calitate, asigurând compatibilitatea si competitivitatea activitatilor si rezultatelor sale la nivel national si european.

Afla mai multe

Facultatea de Sociologie si Comunicare din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov s-a infiintat prin Hotarare de Guvern publicata in Monitorul Oficial nr. 578/16.08.2010. Toate programele de studii din cadrul Facultatii de Sociologie si Comunicare se desfasoara conform modelului Bologna si cuprind studii de licenta si de masterat la cursurile de zi. In anul universitar 2016 -2017 Facultatea de Sociologie si Comunicare are inmatriculati 832 studenti si masteranzi.

Afla mai multe