Pagina Principala
>> Programe internationale de mobilitate

Programe internationale de mobilitate

 

Programe internationale de mobilitate

Lansat in ianuarie 2007, Programul de invatare pe tot parcursul vietii (Lifelong Learning Programme - LLP) reuneste programele de mobilitate in strainatate pentru studii (Erasmus) si activitate practica (Leonardo da Vinci), derulate in Universitatea Transilvania inca din anul 1998. In Universitatea Transilvania, Programul LLP este coordonat in cadrul Oficiului de Relatii Internationale, de Biroul de Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale – BPCDEFP-UTBv.


Programul ERASMUS prevede incheierea de acorduri bilaterale intre universitatea noastra si alte universitati din Europa, acorduri care permit mobilitatea studentilor. In timpul acestor mobilitati studentii au aceleasi drepturi ca si cei ai institutiei gazda, adica pot urma cursuri, pot fi cazati in camine, au acces la biblioteci sau la orice alte servicii si facilitati. Disciplinele studiate in timpul stagiului de studiu sunt echivalate de universitatea de origine, astfel incat studentii nu mai sunt nevoiti sa dea examene de diferenta, la intoarcerea din stagiu. Daca vrei sa stii care sunt  universitatile partenere Erasmus, acceseaza site-ul: http://www.unitbv.ro/ori

Pe langa mobilitatile de studiu, programul LLP ofera studentilor si posibilitatea de a efectua un stagiu de practica (plasament industrial) finantat, intr-o companie (sau alta organizatie) din Europa. Durata stagiului este intre 3 si 12 luni. Ai si posibilitatea sa combini o perioada de studiu cu una de stagiu de practica, adica sa studiezi la universitate si, apoi, sa faci practica la o companie din aceeasi zona.

Ca sa ai mai multe sanse sa fii selectat, este recomandat sa cunosti limba de studiu de la universitatea gazda, sa ai un nivel de cunostinte si competente care se pot adapta la cerintele si exigentele organizatiilor gazda, dar si sa ai minime aptitudini de lucru pe PC. Pentru mai multe detalii despre Programul LLP (bursele de studiu si de plasament industrial) viziteaza site-ul la adresa: http://www.unitbv.ro/ori si/sau ia legatura cu coordonatorul Erasmus din facultatea ta! 
 

Informatii suplimentare poti afla de la Oficiul de Relatii Internationale - Biroul Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (BPCDEFP - UTBv).

Date de contact:
B-dul Eroilor Nr. 29 (cladirea Rectorat, camera 205);
Tel./Fax 0268-473473;
E-mail: erasmus@unitbv.ro;
Pagina web: http://www.unitbv.ro/ori

PROGRAME INTERNATIONALE DE MOBILITATE