Evenimente

 EVENIMENTE 2017/2018

Ziua Universitatii Transilvania 2018

Gala Premiilor anului 2017 in cultura la Brasov

Consorțiul Cultural Corona, din care face parte și Universitatea Transilvania, vă invită la festivitatea de decernare a Premiilor Anului 2017 în Cultură la Brașov, luni, 26 februarie, la Centrul Multicultural al Universității.


Anul nou chinezesc la Institutul Confucius

Institutul Confucius al Universității Transilvania din Brașov vă invită la Sărbătoarea primăverii /Anul Nou Chinezesc, vineri, 23 februarie 2018, de la ora 18:00, la Institutul Confucius.


Lansare de carte

Volumul de lucrari ale Conferintei Internationale "Fii voluntar in comunitatea ta" sub coordonarea stiintifica a prof. Mariana Norel de la Facutatea de Psihologie si Stiintele Educatiei va fi lansat in cadrul Simpozionului judetean de creativitate pedagogica, joi, 22 februarie 2018 la Sfantu Gheorghe.


Conferinte si workshopuri la ICDT

Invitat al Facultatii IESC, profesorul Francois-Louis Pau (Copenhagen Business School, Danemarca) sustine in perioada 16 - 21 februarie 2018 o serie de conferinte si workshopuri la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universitatii.


Chamber Jazz @ Universitatea Transilvania

Sâmbătă, 10 februarie 2018 de la ora 19:00, seria Chamber Jazz aduce la Brașov primul proiect comun al muzicienilor de origine română Lucian Ban și Alex Simu. Artiștii vor interpreta piese de Jimmy Giuffre și compoziții originale inspirate de muzica acestuia, în concertul Free Fall care îi este dedicat.


Vernisajul expozitiei Day for Night

Miercuri, 7 februarie 2018, de la ora 18 va invitam la Centrul Multicultural, la vernisajul expozitiei Day for Night a artistelor Ema Voinescu si O Florina, pe care le leaga o intelegere subiectiva a timpului si a spatiului, reflectata in inversiuni cromatice si de perspectiva.


Stagiunea de concerte

Va invitam miercuri, 31 ianuarie 2018 de la orele 19.00 in Aula Universitatii Transilvania la recitalul Duo Enescu: Alina Elena Bercu (pian) si Dragos Manza (vioara). In program: Mozart, Beethoven, Strauss. Intrarea este libera.


Conferintele CeLTA

In curand: o nouă conferință a Centrului de Lingvistică Teoretică și Aplicată cu tema „Cuvântul ca iluzie a cunoașterii. Invitat este profesorul Alexandru Gafton de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Data si  locul vor fi anuntate din timp.


Eveniment la Institutul Confucius

Luni, 15 ianuarie, de la ora 16 va invitam la Institutul Confucius/Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania la lansarea unuia dintre cele mai interesante romane ale literaturii chineze contemporane, Cronica unui negustor de sange de Yu Hua.


Lansare de carte

Va invitam la lansarea unei noi carti a prof.univ.dr.psih. Marcela Rodica Luca "Manual de tehnici de munca intelectuala" la Libraria St.O.Iosif, joi, 11 ianuarie 2018, ora 18. 


Concert de colinde

Corul Facultatii de Muzica si Corul de camera ASTRA va invita joi, 21 decembrie 2017 de la ora 18.00 in Aula Universitatii la un Concert de colinde.


Serbarea Pomului de Craciun pentru copii

Serbarea Pomului de Craciun cu si pentru copiii angajatilor universitatii si expozitia desenelor copiilor pe tema sarbatorilor de iarna va avea loc miercuri, 20 decembrie 2017, de la ora 18.00 la Aula Universitatii Transilvania.


Premiul anului. Mobilitatea Erasmus+

Festivitatea de premiere a castigatoarei concursului "Premiul anului. Mobilitatea Erasmus+" lansat la aniversarea a 20 de ani de program Erasmus in Romania si in Universitatea Transilvania va avea loc marti, 19 decembrie 2017 la Aula Universitatii, in cadrul evenimentului "International Students Cultural Night Out".


International Students Cultural Night Out

Vă invităm la cea de a patra ediție a International Students Cultural Night Out, eveniment organizat împreună cu studenții internaționali ai universității noastre. Vă așteptăm la Aula Sergiu T. Chiriacescu marți, 19 decembrie 2017, incepand cu ora 17.00.


Balul Bobocilor 2017

Va invitam la Balul Bobocilor Universitatii Translivania din Brasov, la Casa Armatei, luni, 11 decembrie 2017 de la ora 19.00. Intrarea este libera. 


Chamber Jazz la Universitatea Transilvania

Duminică, 10 decembrie 2017, de la ora 19:00, seria Chamber Jazz la Universitatea Transilvania continuă la Centrul Multicultural cu două nume mari ale jazzului românesc: Mircea Tiberian (pian) și Marta Hristea (voce) in Magellan. A Sonic Journey.


Stagiunea de concerte

Va invitam vineri, 8 decembrie 2017 de la ora 19.00 la Aula Universitatii la Concertul de  Craciun sustinut de Cvintetul vocal Anatoly. In program: muzica clasica, jazz, muzica de dans, arii din opere, colinde populare, cantece de Craciun.


Workshop Intel

Invitam toti studentii interesati sa se inscrie la workshop-ul Machine Learning & Deep Learning Fundamentals organizat de Intel - Nervana AI Academy in data de 28 noiembrie 2017 la Universitatea Transilvania, Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor si Centrul de Valorificare si Transfer de Competente. 


Stagiunea de concerte a Universitatii

Va invitam joi, 23 noiembrie 2017, de la orele 19.00, la Aula Sergiu T. Chiriacescu, la Gala Solistilor Operei Brasov in cadrul Stagiunii de concerte a Universitatii. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.


THINK Christmas

Facultatea de Alimentație și Turism vă invită să participați la cea de-a III-a ediție a evenimentului THINK Christmas, joi, 23 noiembrie 2017, începând cu orele 16.00 la sediul facultatii, corp R, str. Castelului nr. 148.


Serile Facultatii de Litere

Vă invităm miercuri, 22 noiembrie, de la ora 18:00, la Librăria „Şt.O.Iosif”, la o întâlnire cu scriitoarea Ioana Baetica Morpurgo  cu prilejul lansării primului roman al Trilogiei H., „Schije” la Serile Facultatii de Litere.


Brasov 1987. Doi ani prea devreme

La 30 de ani de la revolta muncitorilor din Brasov va invitam duminica, 19 noiembrie 2017 de la ora 18.00 la Aula Universitatii, pentru a viziona filmul documentar "Brasov 1987. Doi ani prea devreme", urmat de o discutie libera cu realizatorii filmului si cu participanti la evenimentele din 1987.


Festivalul ETNOVEMBER 2017

Festivalul ETNOVEMBER ediția 2017, un proiect organizat de Universitatea Transilvania din Brașov și finanțat din bugetul Municipiului Brașov, se va desfășura anul acesta în perioada 18-20 noiembrie.
Programul festivalului


Chamber Jazz@Universitatea Transilvania

Va invitam la Centrul Multicultural al Universitatii, miercuri, 15 noiembrie 2017 de la ora 19 la concertul Proverbe sustinut de DUMiTRIO (George Dumitriu, Mattia Magatelli, Kristijan Krajncan) in cadrul seriei Chmaber Jazz.


Tineri antreprenori de succes

Ai idei și vrei să pornești o afacere pe cont propriu? Te invitam sa participi la workshop-ul "Tineri antreprenori de succes" (9 noiembrie 2017, ora 10, sala CP3) si la modulul "Vreau sa fiu antreprenor" in perioada 10 noiembrie - 8 decembrie 2017. Înscrie-te aici. Locuri limitate!


Colocviul International ACUM

Vă invităm în perioada 9-11 noiembrie 2017, să participați la Colocviul International de Științe Sociale și ale Comunicării ACUM. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc joi, 9 noiembrie 2017, ora 17,00, la Aula Sergiu T. Chiriacescu.


Recital cameral Bartók, Vajda și Kodály

Va invitam miercuri, 8 noiembrie 2017 la ora 19.00 la Centrul Multicultural,  la un recital cameral cu piese de Bartók, Vajda și Kodály în interpretarea trio-ului budapestan Karasszon Eszter – violoncel, Hotzi Panni – pian, Kiss Judit Anna – mezzosoprană. Intrarea este liberă


Lansare volum de poeme

Va invitam miercuri, 8 noiembrie 2017 la ora 17:30  la Centrul Multicultural, la lansarea noului volum de poeme al lui Mihai Ignat, „Poate noaptea a și-nceput”, apărut recent la editura Cartea Românească. Prezintă Rodica Ilie și Alexandru Agache.


Schaeffler Day la Universitatea Transilvania

Anul acesta Schaeffler Day - Go Digital! si va invita sa participati miercuri, 8 noiembrie 2017, incepand cu ora 9.00 la Aula Universitatii la un program care cuprinde prelegerea Digitalization @ Schaeffler urmata de 3 workshop-uri cu participare pe baza de inscrieri.


Invitatie la vernisaj si lansare de catalog

Va invitam la "The Sense of Meaning is an Orienting Reflex" - expozitia de lansare a catalogului "Ant Generated Future" al artistului Stefan Ungureanu. Marti, 7 noiembrie 2017, ora 19, la Centrul Multicultural al Universitatii. 


Bienala Europeana de Poezie 2017

Vă invităm, între 3 și 5 noiembrie, la Bienala Europeană de Poezie, ediția a treia, cu tema „Datoria nesupunerii” (The Duty of Disobedience). Aula Universității Transilvania (3 noiembrie, 17:00-21:00), Centrul Multicultural al Universității (4 noiembrie, 17:00-21:00), Tipografia (5 noiembrie, 19:00-21:00). Programul lecturilor.


Deschiderea stagiunii Chamber Jazz

Stagiunea 2017-2018 a seriei Chamber Jazz la Universitatea Transilvania se deschide luni, 23 octombrie 2017 la ora 19.00 la Centrul Multicultural cu concertul Sounding Tears”, susținut de un trio format din muzicieni prestigioși: Mat Maneri (violă), Evan Parker (saxofon) și Lucian Ban (pian).


Expozitia DEMO METAL Brasov 2017

Universitatea Transilvania participă la expozitia DEMO METAL Brasov (23 - 25 octombrie 2017)  cu un stand si la sectiunea Forum. La DEMO METAL liderii din industria prelucrării metalelor își prezinta ultimele inovații si tehnologii, si producătorii romani beneficiază de cea mai buna promovare la nivel național si internațional.


Recital Imago Mundi

Duminică, 22 octombrie, de la ora 19:00, vă așteptăm la Aula Universiății la recitalul Imago Mundi, un spectacol - reevaluare a muzicii tradiționale românești din perspectiva compoziției contemporane. Programul muzical, omagiu adus operei lui Constantin Brâncuși, va fi dublat de proiecţii foto-video.


Invitatie la film: Planeta Petrila

Va invitam la proiectia filmului "Planeta Petrila" sambata, 21 octombrie 2017 de la ora 19.30 in Aula "M. Titulescu" din corpul T al universitatii (B-dul. Eroilor nr. 25). Filmul va fi urmat de discutii cu regizorul si personajul filmului, caricaturistul Ion Barbu.


Bookfest Brasov 2017

Editia a III-a a Salonului de carte Bookfest va avea loc in perioada 19 - 22 octombrie 2017, orele 10.00 - 20.00 la Aula Sergiu T. Chiriacescu a Universitatii Transilvania. Intrarea libera.


Conferinta internationala ISEG 2017

Conferinta internationala Inclusive and Sustainable Economic Growth. Challenges, Measures and Solutions - ISEG 2017 organizata de Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor va avea loc in perioada 20 - 21 octombrie 2017 la Aula Universitatii.


Summit of the Book 2017

Universitatea Transilvania din Brasov in colaborare cu Bibioteca Publica Brasov organizeaza in zilele de 16 si 17 octombrie 2017 la Aula Universitatii editia a 6-a a International Summit of the Book. In cadrul evenimentului se va desfasura conferinta Sarbatoarea cartii.   


Conferinta internationala COPED 2017

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei in parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanta si ISPEF Italia oragnizeaza Conferinta internationala  Contemporary Perspectives in Psychology, Education and Teacher Training, in perioada 12 - 14 octombrie 2017 la Aula Universitatii. 


Seria British Documentary

Incepand din 12 octombrie, vă propunem în serile de joi spre vizionare și dezbatere 6 filme documentare britanice contemporane. Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă. Centrul Multicultural al Universității (în 12, 19, 26 oct. și 9, 16, 23 nov., de la ora 18:30).


Intalnire cu Martin Luther King III

Vă invităm joi, 12 octombrie 2017, la ora 12, în sala NI16 , la o întâlnire cu o personalitate a Americii contemporane, domnul Martin Luther King III, fiul ilustrului luptător pentru drepturile civile Martin Luther King Jr., eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada SUA la București.


Noaptea Alba a Galeriilor

Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania va invita la Noaptea Alba a Galeriilor vineri, 6 octombrie, de la ora 19:00 până târziu în noapte, cu patru proiecte  provocatoare.


Hikikomori - Performance si Dezbateri

Centrul Multicultural va invita miercuri, 4 octombrie la Performance | Dezbatere: vizitarea instalatiei Hikikomori (ora 14) urmata de doua dezbateri: „Reciclare / handmade / Do-It-Yourself – formă de terapie” (ora 16) si „Arta sincretică: punte între Imaginar și Realitate” (ora 19).


Expozitie de sociologie vizuala

Expozitia de sociologie vizuala "Dincolo de gard", realizata de studentii Facultatii de Sociologie si Comunicare poate fi vizitata in parcul "Titulescu" in perioadele 02-12 octombrie şi 16–23 octombrie si in scuarul Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere - Poarta Ecaterina, în perioada 13 – 15 octombrie 2017.


Deschiderea Stagiunii de concerte

Stagiunea de concerte a Universitatii Transilvania din Brasov 2017 - 2018 se deschide luni, 2 octombrie 2017 la ora 19.00 la Aula Universitatii  cu un Recital extraordinar sustinut de Horia Mihail (pian) si Ciprian Dancu (clarinet).


Deschiderea anului universitar 2017-2018

Va invitam la festivitatea de deschidere a noului an universitar 2017 - 2018, in data de luni, 2 octombrie 2017 de la ora 11.00, la Aula Sergiu T. Chiriacescu a Universitatii Transilvania din Brasov, str. Iuliu Maniu nr. 41A.


Noaptea Cercetatorilor Europeni 2017

Universitatea Transilvania, Colegiul National Andrei Saguna si Colegiul National Dr. I. Mesota va invita sa participati la Noaptea Cercetatorilor Europeni 2017, in data de vineri, 29 septembrie 2017 intre orele 17 - 22 la Colegiul National Andrei Saguna.


Simpozionul International FORMEC 2017

Editia aniversara de 50 de ani a Simpozionului International pentru Mecanizare Forestiera - FORMEC cu tema "Inovarea avantajului competitiv: de la cercetare la impact in cadrul lantului valoric forestier" va fi organizata la Brasov, in perioada 25 - 29 septembrie 2017.


Seminar Coordonate euro-atlantice

Va invitam la seminarul "Coordonate Euro-Atlantice in colaborarea universitara", marti, 5 septembrie 2017 intre orele 12 - 15, la Aula Universitatii. Participa invitati din SUA, Polonia si Slovenia.


Invitatie la cetatea medievala Feldioara

Va invitam duminica, 3 septembrie 2017 de la ora 13 la Inaugurarea Cetatii medievale Feldioara. Facultatea de Ingineria Lemnului este prezenta cu obiecte restaurate in cadrul actiunilor Podul - Die Brucke - de la abandon la valoare si Istoria din podul Bisericii .


Intersectii - Expozitie de ilustratie

Va invitam sambata, 2 septembrie 2017 la ora 17 la Centrul multicultural al Universitatii la vernisajul Expozitiei de ilustratie "Intersectii"  din cadrul Festivalului Amural3.


"Am fost cetateanul Orasului Stalin"

In perioada 1 - 6 august 2017 se desfasoara Scoala de vara "Am fost cetateanul Orasului Stalin". Participă echipe din Albania, Ungaria, Bulgaria, Polonia si din partea orasului gazda de la Universitatea Transilvania din Brașov și Muzeul Județean de Istorie Brașov.


Fizica nucleara - Stiinta si aplicatii

In perioada 26 iulie - 4 august 2017 la Aula Universitatii se desfasoara Scoala Internationala de vara pentru studenti Nuclear Physics - Science and Applications in organizarea Institutului Unificat de Cercetari Nucleare (IUCN Dubna) in colaborare cu Facultatea de Medicina a Universitatii Transilvania si cu suportul ICPECA Bucuresti.


Gala Brasov International Summer Voice

Vineri 14 iulie de la ora 18:30 va avea loc la Aula Universitatii Gala programului international de canto: Brasov International Summer Voice Program, editia a IV-a, in care au participat studenti si profesori din SUA, Portugalia, Ungaria, Romania si Japonia. Intrarea este libera.


Un nou recital la doua piane

Va invitam  joi, 13 iulie 2017, orele 20 in sala de concerte Patria, la recitalul sustinut de reputatii pianisti prof.univ.dr. Corina Ibanescu si Ioan-Dragos Dimitriu (Viena, absolvent al Facultatii de Muzica brasovene). Semnalam prima auditie absoluta a Sonatei pentru doua piane Op. 10 de conf.univ.dr. Petre-Marcel Varlan. Intrarea este libera.


Intalnire cu profesorii Dogariu

Toti cei interesati de teledetectie, laseri si nu numai sunt invitati la o intalnire cu profesorii Arthur si Aristide Dogariu (SUA) pentru discutii libere si posibile colaborari, marti, 11 iulie 2017 intre orele 13 -14 pe Colina Universitatii la biblioteca fostei Catedre de fizica.


Brasov International Summer Voice Program

Departamentul de Interpretare si Pedagogie Muzicala al Facultatii de Muzica organizeaza in perioada 6 - 16 iulie 2017 programul intensiv de pregatire artistica, specializarea canto Brasov International Summer Voice Program, sub coordonarea Mihaelei Buhaiciuc.


Vernisaj Lucian Christian Hamsea

Miercuri, 5 iulie 2017, de la ora 19.00, Centrul Multicultural al Universităţii vă invită la vernisajul expoziţiei Mirabila fiinţă a pictorului, sculptorului şi graficianului Lucian Christian Hamsea, originar din Braşov. În deschidere chitarista Helga Leea Cristescu va interpreta Elegia de J. K. Mertz.


Recital la doua piane

Va invitam miercuri, 5 iulie 2017 de la ora 18 la Aula Sergiu T. Chiriacescu la un Recital la doua piane sustinut in cadrul Stagiunii de concerte a Universitatii Transilvania.  


Conferinta Profesorului Arthur Dogariu

Va invitam la conferinta cu tema Detectia la distanta si imagistica in timp real cu ajutorul opticii neliniare sustinuta de profesorul Arthur Dogariu de la Universitatea Princeton (SUA) in data de 28 iunie 2017 de la ora 12 in sala D.I.1.


Inchiderea stagiunii Chamber Jazz

Vineri, 23 iunie, de la ora 19:00, la Centrul Multicultural se incheie prima stagiune Chamber Jazz la Universitatea Transilvania cu concertul Somethin' Holy sustinut de saxofonistul Alex Harding și pianistul și compozitorul Lucian Ban.


Intalnire cu scriitorul Marius Oprea

Va invitam vineri, 23 iunie 2017, de la ora 17:00, la Libraria St. O. Iosif  la lansarea, in cadrul Serilor Facultatii de Litere  a noului roman al scriitorului i Marius Oprea, Neasemuita Istorie a Imperiului Român de Răsărit.


Conferinta internationala a doctoranzilor

Va invitam la Conferinta internationala a doctoranzilor - IPC 2017, editia a 3-a, organizata de Institutele Doctorale din Universitatea Transilvania din Brasov si Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Conferinta va avea loc in perioada 22-23 iunie 2017 la Aula Sergiu T. Chiriacescu.


Intalnire cu Vladimir Tismaneanu

Marti, 13 iunie 2017 de la ora 19:30 vă invităm la Centrul Multicultural la o discuție cu reputatul politolog Vladimir Tismăneanu (profesor la University of Maryland, SUA) și la prezentarea noii sale cărți Teze și anititeze la Washington.


Reprezentatii studentesti de teatru-dezbatere

Studenții din anul III Studii Americane vă invita la două reprezentații de teatru interactiv, luni, 12 iunie 2017, de la ora 11.30, la Colegiul National Aprily Lajos. Tinerii pun în dezbatere valori culturale și practici instituționale curente în societatea românească de azi.


Concert aniversar Mark Anthony Turnage

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 19:00, Centrul Multicultural are plăcerea de a găzdui unul dintre concertele de muzică clasică din cadrul vibrate!festival, Twisted Rhythms, dedicat lui Mark Anthony Turnage, important compozitor contemporan și invitatul special al festivalului.


Colocviul national universitar de literatura

Vă invităm la Colocviul Național Universitar de Literatura Română Contemporană de la Brașov, editia a 14-a. Joi, 8 iunie, ora 10, sala NI16: sesiunea plenară şi sesiunea de comunicări a studenţilor. Vineri, 9 iunie, la Centrul Multicultural: comunicările profesorilor și cercetătorilor și continuarea dialogului cu cei doi scriitori invitati.


Expozitie de desene cu text

Va invitam la vernisajul expozitiei de desene cu text "Studiu pentru clape si capcane" a artistului George Rosu, marti, 6 iunie 2017 de la ora 18, la Centrul Multicultural al Universitatii.


Lectura pe doua voci

Joi, 1 iunie, de la ora 18, autoarea franceză Carole Zalberg și pianistul Clément Walker-Viry vor interpreta, la Centrul Multicultural, 10 compoziții reunite sub titlul „Chants d'apocalypse” și inspirate de situația refugiaților.


Detectia si Discriminarea Semnalelor

Miercuri 31 mai, ora 12, la Aula Universitatii prof. Gelu Nita de la New Jersey Institute of Technology va sustine conferinta Detecția și Discriminarea prin Metode Statistice a Semnalelor Naturale și Artificiale. In aceeasi zi la ora 18, in sala CP28, prof. Nita va prezenta programul de Master de la NJIT-USA.


Programul Start-up Nation Romania

Sambata, 27 mai 2017 de la ora 10 la Aula Universitatii are loc intalnirea cu studentii pe tema "Cum accesam fondurile nerambursabile in programul Start-up Nation Romania" in cadrul campaniei de informare initiata de deputat Roxana Minzatu. 


Festivalul studentesc Young Vibration

Va invitam la Festivalul National Studentesc "Young Vibration" - Sectiunea Folclor, vineri, 26 mai 2017, ora 14, la Centrul Cultural Reduta. Acompaniaza orchestra populara alcatuita din studenti ai Facultatii de Muzica si elevi ai Liceului de Muzica "Tudor Ciortea" din Brasov. 


Conferinta OPTIM-ACEMP 2017

Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor organizeaza in perioada 25 - 27 mai 2017 Conferinta internationala Optimization of Electrical & Electronic Equipment - Aegean Conference on Electrical Machines and Power Electronics.


Viata si vremurile lui John F. Kennedy

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea lui John F. Kennedy, Ambasada SUA şi Universitatea Transilvania organizează la Aula „Sergiu T. Chiriacescu” o expoziție de fotografie despre viața președintelului american. Vă invităm la vernisaj, joi, 25 mai 2017 de la ora 15.


Schaeffler Day

Petrece o zi in compania specialistilor Schaeffler RO&DE. Afla care sunt cele mai noi trenduri in simularea proceselor de fabricatie. Schaeffler Day - Tehnica si Inovatie, miercuri, 24 mai 2017. Detalii si inscrieri


Recital Trio Energico

Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania va invita duminica, 21 mai 2017, de la ora 16.30 la la recitalul sustinut de Trio Energico, de la Universitatea de Muzica Liszt Ferenc din Budapesta.  


Zilele Educatiei Mecatronice

Facultatea de Design de Produs si Mediu, prin Departamentul Design de produs, Mecatronica si Mediu organizeaza in perioada 16-19 mai 2017 Zilele Educatiei Mecatronice, la 25 de ani de la infiintarea specializarii de Mecatronica la Brasov. 


Transparenta vs. confidentialitate

Sambata, 13 mai, de la ora 18:30 va asteptam la Centrul Multicultural la Conferinta Friendly Fire - Make Data Love not Data War, pentru a afla ce fel de intimitate putem pretinde ca utilizatori ai internetului. 


Conferinta de Anglistica 2017

Departamentul de Lingvistica Teoretica si Aplicata din cadrul Facultatii de Litere organizeaza in perioada 12 - 13 mai 2017 la Aula Universitatii cea de-a 15-a editie a Conferintei de Anglistica cu tematica Investigating Language as Social (Inter)Action.


Dezvoltarea abilitatilor academice

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei organizeaza workshopul Dezvoltarea abilitatilor academice ale cadrelor didactice, editia a III-a, cu tema Conditii ale succesului academic. Vineri, 12 mai 2017, orele 9 -17, la Institutul de Cercetare Dezvoltare al Universitatii.


Concursul national PatriotFest

Va invitam joi 11 mai, la ora 10:00, la Aula Universitatii, pentru o prezentare a Concursului National PatriotFest - primul concurs de inovare in domeniul securitatii nationale, adresat deopotriva cadrelor didactice, cercetatorilor si studentilor.


Mastership@Miele

Compania Miele invita studentii interesati, miercuri, 10 mai 2017, ora 11:45, la Podiumul companiilor (holul corpului C), pentru prezentarea Programului Mastership, editia a 6-a. Programul Mastership@Miele (1 an) va curpinde stagii in toate departamentele companiei si cursuri specifice.


Absolventii in fata companiilor

Cea de a V-a editie a evenimentului Absolventii in fata companiilor - AFCO 2017 se va desfasura la Aula Sergiu T. Chiriacescu a Universitatii Transilvania din Brasov, marti, 9 mai 2017 incepand cu ora 10:00.


Seminar de formare pentru traducatori

In perioada 8 - 10 mai 2017 la Facultatea de Litere trei profesori din Franta si Turcia vor sustine seminarul de formare  Documentation, traduction littéraire et traduction spécialisée pentru masteranzii de la programul de studii Traducere si interpretariat.


Invitatie la Benchmark Electronics Open Doors

Compania Benchmark Electronics organizeaza sambata, 6 mai 2017 intre orele 11 - 13, Ziua Portilor Deschise pentru studenti si cadre didactice. Se asigura transportul din autogara Bartolomeu. Confirmarea participarii pana miercuri, 3 mai 2017.


International Students Cultural Night Out

Vă invităm la cea de a treia ediție a International Students Cultural Night Out, eveniment organizat împreună cu studenții internaționali ai universității noastre. Vă așteptăm la Aula Sergiu T. Chiriacescu vineri, 5 mai 2017, incepand cu ora 17.00.


Expozitie de restaurare

Va invitam la expozitia de restaurare "Privind prin dantelaria trecutului" organizata de studentii anului IV, Ingineria si Designul Produselor Finite din Lemn si Clubul Antique IL. Vernisaj: vineri, 5 mai 2017, ora 14, Holul L, Colina Universitatii


Vernisaj la Centrul Multicultural

Joi, 4 mai, de la ora 18 va asteptam la Centrul Multicultural la vernisajul expozitiei pictorului brasovean neo-expresionist Mihai Bara, stabilit in Andorra. Prezinta criticul de arta Marius Tita. 


Zilele Brasovului la Universitatea Transilvania

Centrul Multicultural sarbatoreste in perioada 28 - 30 aprilie Zilele Brasovului la Universitatea Transilvania printr-o conferinta, un vernisaj si doua recitaluri speciale. In plus, in fiecare seara fatada corpului T va fi suportul unui joc vizual spectaculos.


Concurs de Procese simulate de drept penal

Studentii Facultatii de Drept sunt invitati la o noua provocare: un Proces simulat de drept penal. Organizatori: ELSA Brasov, Facultatea de Drept a Universitatii Transilvania din Brasov si Curtea de Apel Brasov. Vineri, 28 aprilie 2017, ora 18, la Curtea de Apel Brasov.


Conferinta Opera lui Gheorghe Craciun

Va invitam la cea de-a 3-a editie a Conferintei dedicate operei lui Gheorghe Craciun. Evenimentele (comunicari, lansare de carte, vernisaj) vor avea loc la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania, vineri, 28 aprilie 2017 începand cu ora 9:00.


Concurs de tenis de masa

Va invitam sa va inscrieti la Concursul de tenis de masa Automatica Ping-Pong 2017 de vineri, 28 aprilie 2017, organizat pentru studentii, cadrele didactice si angajatii universitatii.                   Regulamentul concursului.   


Stiinta occidentala si filosofia buddhista

Va invitam la Conferinta Stiinta occidentala si filosofia buddhista. Dialog si puncte comune, sustinuta de Lama Gonsar Tulku Rinpoche, luni, 24 aprilie 2017 de la orele 18.00 la Aula Universitatii.


Recital extraordinar de pian

Va invitam la Recitalul extraordinar de pian sustinut de artista Doral Golan din Israel, concert organizat de Centrul Muzical al Universitatii. Marti, 18 aprilie 2017, ora 18, Aula Sergiu T. Chiriacescu. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.


Concert pascal

Festivalul Gloria Domini - Brasovul Pascal organizat de Centrul Muzical al Universitatii Transilvania va avea loc miercuri, 12 aprilie 2017 de la ora 18 la Aula Sergiu T. Chiriacescu. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.


Expozitie de pictura chineza clasica

Va invitam sambata, 8 aprilie, de la ora 16:00 la vernisajul expozitiei de pictură chineză clasică a maestrului Xu Wen, profesor la Universitatea Jianzhu din Shenyang. Pictorul va oferi și o demonstratie a tehnicilor picturii chineze clasice.


Serile Facultatii de Litere

Va invitam joi, 6 aprilie 2017, de la ora 18, la Centrul Multicultural al Universității, la lansarea noilor volume de poezie publicate de doi dintre cei mai buni poeți ai tinerei generații: Vlad Moldovan și Vlad Drăgoi.


Prezentare despe Marketingul de proximitate

Va invitam la o prezentare despre Marketingul de proximitate in era Milenialilor sustinuta de Doru Supeala, autorul unei volum despre noile tehnologii utilizate in comunicarea de marketing. Luni, 3 aprilie 2017, orele 10 - 11.50 in sala T.II.8


Concurs de anatomie

Te așteptăm vineri, 31 martie 2017, în corpul K, la Concursul de Anatomie: proba practică are loc la ora 12:30 si examenul grilă la ora 14.00.


Cea de-a XX-a Conferinta de Germanistica


Între 30 martie şi 1 aprilie va avea loc cea de-a 20-a editie a Conferinţei de Germanistică, în organizarea Facultăţii de Litere, Departamentul pentru Literatură și Studii Culturale, în cooperare cu Societatea Germaniștilor din România.


Workshop de cardiologie

Societatea romana de cardiologie si Grupul de lucru de cardiologie de urgenta organizeaza vineri, 31 martie 2017 la Aula Universitatii cursul si workshopul Tromboembolismul pulmonar in situatii speciale


Workshop in cadrul Proiectului COREHABS


In perioada 28-29 martie 2017 are loc la Aula Universitatii workshopul Coridoare ecologice pentru habitate si specii in Romania in cadrul Proiectului COREHABS al carui promotor este Universitatea Transilvania din Brasov.


Atelierul digital Brasov

Un nou curs aplicativ sustinut de un trainer certificat Google pe tema oportunitatilor din mediul digital si a strategiilor de marketing digital aplicate de companii ii asteapta pe studenti in data de 28 martie 2017 intre orele 14 - 17 in sala P.III.1 a universitatii.  


Discutie si proiectie de fotografii

Sâmbătă, 25 martie, de la ora 18:00, Centrul Multicultural al Universitatii va invita la prezentarea a  trei dintre proiectele fotografului Petruț Călinescu: Black Sea Stories, Periferia B si Mandrie si beton.


Vizita Ambasadorului Austriei

Miercuri, 22 martie 2017 la ora 12, la Aula Universitatii, Ambasadorul Austriei la Bucuresti, Mag. Gerhard Reiweger va conferentia in fata studentilor pe teme de interes european. Studentii vor fi informati si asupra Forumului European Alpbach si a burselor oferite de acesta.


Serile Facultatii de Litere

Va invitam marti, 21 martie 2017, de la ora 18:00 la Libraria St. O. Iosif, la o nouă Seară a Facultatii de Litere, cu scriitoarea Doina Rusti și noul ei roman, Mâța Vinerii, apărut zilele trecute la editura Polirom.


Lecturi de Ziua Internationala a Poeziei

Celebram pentru al doilea an consecutiv Ziua Internațională a Poeziei. Marti, 21 martie 2017 de la ora 16 va invitam  la o lectură publică de poezie in sala Gheorghe Craciun (TP8).


"Cum m-am recrutat" cu Tudor Chirila

Artistul Tudor Chirila va vorbi marti, 21 martie 2017 de la ora 15 la Aula Universitatii despre provocarile si satisfactiile unei cariere in cadrul evenimentului Cum m-am recrutat. Povesti cu mine si despre tine.


Eveniment caritabil

Va invităm să participați la lansarea cărții: Cartea noastră de povești, eveniment caritabil in beneficiul Spitalului de copii Brasov. Aula Universității, vineri 17 martie 2017, ora 18.00.


Inscrieri Curs CRIFST

In perioada 10 februarie - 15 martie 2017 se desfasoara inscrierile la Cursul de Initiere in Istoria si Filosofia Stiintei si Tehnicii organizat de Academia Romana in colaborare cu Universitatea Transilvania si Muzeul Casa Muresenilor. Programul cursului si Fisa de inscriere.


Serile Facultatii de Litere

Luni, 13 martie 2017, de la ora 18, la Libraria Okian, va invitam, in cadrul Serilor Facultatii de Litere, la lansarea unui volum colectiv de eseuri, o aparitie editoriala-eveniment: Liberalismul: pro si contra. O idee ce refuza sa moara, desi nu stie ce o tine in viata, coordonatori Sorin Adam Matei, Caius Dobrescu și Emanuel Copilaș


Expozitie de sculptura

Joi, 9 martie, de la ora 18:30, vă așteptăm la Centrul Multicultural la vernisajul unei expoziții semnate de sculptorul Dan Covătaru, ale cărui lucrări transpun un fond tradițional și un imaginar mitic în formule moderne de expresivitate.
Recital vioara si pian de Ziua Femeii

Recitalul ii va avea ca protagonisti pe violonista Eszter Kleinman (Ungaria) si pe pianistul Asaf Kleinman (Israel). In program: Bartok, Brahms, Grieg. Miercuri, 8 martie 2017, ora 18.30, Aula Sergiu. T Chiriacescu. Intrarea liberă


Conferinta de educatie fizica si sport

In perioada 3 - 4 martie 2017 la Universitatea Transilvania se desfasoara Conferinta stiintifica internationala Youth in the Perspective of the Olympic Movement organizata de Facultatea de Educatie Fizica si Sporturi Montane.


Bun venit studentilor internationali

In semestrul al doilea al acestui an universitar, 63 de tineri din tari precum Sri Lanka, SUA, Rusia, Maroc, Franța sau Danemarca vor studia la Universitatea Transilvania. Va invitam la intalnirea cu studentii internationali, joi, 2 martie, de la ora 14:00, la Centrul Multicultural.


O cariera in anterprenoriat

Joi, 2 martie 2017, orele 10.00 -12.00 in sala CP2 va avea loc un evenimentul In Universitate despre Antreprenoriat,  care ofera studentilor o noua abordare despre dezvoltarea unei cariere.


Concert de Ziua Universitatii

Familia Bach si orga - lucrari de orga din trei generatii ale dinastiei muzicale Bach. Invitata: Ursula Philippi. In program: J. C. Bach, J. S. Bach, C. Ph. E. Bach. Miercuri, 1 martie 2017, ora 18, Aula Sergiu. T Chiriacescu. Intrarea libera.
Literatura iese in oras

De Ziua Universitatii Transilvania din Brasov, Facultatea de Litere organizeaza a cincea editie a evenimentului Literatura iese în orașun program de lecturi publice de poezie, proza si dramaturgie ale studentilor si profesorilor Facultatii de Litere, desfasurate la librariile St.O.Iosif, Okian, Carturesti si Humanitas, intre orele 14:00 și 18:00.


Gala Premiilor anul 2016 in cultura la Brasov

Evenimentul va avea loc la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania, marti, 28 februarie 2017, de la ora 17:00. Dupa gala va invitam, de la ora 19:00, la recitalul pianistului Ovidiu Pârjol, organizat in colaborare cu Centrul Muzical al Universitatii.


Saptamana PSI pentru parinti

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei va invita la Saptamana PSI pentru parinti, la Libraria Carturesti, in perioada 20-26 februarie 2017, de la ora18.30. 


Chamber Jazz@Universitatea Transilvania

Va invitam la Concertul lui Lucian Ban - Mr. Joy. A Celebration of Paul Bley, duminica, 19 februarie 2017 de la ora 19.00 la Centrul Multicultural.


Turneul laureatilor Concursului Mihail Jora

Recitalul ii va avea ca protagonisti pe laureatii Concursului National Mihail Jora, editia a XXVI-a (2016), alaturi de invitatul special, pianistul Botond Szocs. În program: Liszt, Mozart, Bukinik, Prokofiev, Verdi, Respighi, Rachmaninov, etc. Duminica, 19 februarie 2017, ora 17.30, Aula Universitatii.


Expozitie de fotografie de jazz

In 19 februarie, de la ora 18:00, vom deschide oficial expozitia de fotografie de jazz semnata de Mircea Albutiu, Jazzography, cu participarea artistului.


Lansare de carte

In 10 februarie, la ora 17 vom lansa la Centrul Multicultural cartea criticului de teatru Cristina Modreanu, Fluturele gladiator. Teatru politic, queer & feminist pe scena romaneasca, in prezența autoarei si a artistului Dan Perjovschi, care a realizat si ilustratiile volumului;


Anul nou chinezesc

Vineri, 3 februarie 2017, de la ora 18:00, la Institutul Confucius al Universității Transilvania din Brasov vom sărbători alături de colegii noștri chinezi și de studenții programului de Chineză intrarea în Noul An Chinezesc 2017, anul Cocoșului


Tineri arhitecti din Germania

Expozitia "Tineri arhitecti din Germania" va fi vernisata la Centrul Multicultural al Universitatii vineri, 3 februarie 2017 la ora 18.00 si va putea fi vizitata zilnic, de luni pana sambata, intre orele 10.00 - 19.00, pana in data de 20 martie 2017. Intrarea libera.


Lansare de carte

Joi, 26 ianuarie 2017 de la ora 18 va asteptam la Libraria "St.O.Iosif" (Str. Muresenilor nr. 14) la lansarea volumului Bandiţii. Mica trilogie a marginalilor de Vasile Ernu. Invitati, alaturi de autor: Caius Dobrescu, Georgeta Moarcas si Mihail Vakulovski.


Conferinta Scolii doctorale - Litere

Joi, 26 ianuarie, de la ora 16 in Sala Gheorghe Craciun (TP8) a Facultatii de Litere, Vasile Ernu, invitat al conferintelor noastre, va vorbi despre Experienta grupurilor criminale din perioada comunista si postcomunista, pornind de la cel mai nou volum al sau, Banditii.


Invitatie la concert

Vineri, 20 ianuarie 2017, ora 19.00 la Sala Patria, Orchestra Simfonica a Facultatii de Muzica va sustine un concert cu programul: Simfonia nr. 49, La Passione, de F.J. Haydn, Concierto de Aranjuez pentru chitara si orchestra de J. Rodrigo, Suita simfonica Ma mere l'Oye de M.Ravel. EVENIMENTE 2016

Competitia Atelierul digital

Competitia pentru Proiectul Atelierul Digital se prelungeste pana in data de 23 decembrie 2016. Studentii care au finalizat trainingul pot beneficia de o excursie educationala la New York.


Va invitam la concert!

Cu ocazia sarbatorilor de iarna Vibrate!Festival va ofera invitatia la concertul sustinut de Superstrings Orchestra, miercuri, 21 decembrie 2016 de la ora 19 la Aula Universitatii . 


Serile Facultatii de Litere

Va invitam marti, 20 decembrie 2016, de la ora 17:00, la Libraria St. O Iosif, la lansarea noului roman al scriitorului Bogdan Suceavă, Republicaaparut recent la editura Polirom.


Concert de colinde

Va invitam la Concertul de colinde organizat de Facultatea de Muzica. Luni, 19 decembrie 2016 de la ora 18, la Aula Universitatii . Intrarea este libera.


Chamber Jazz@Universitatea Transilvania

Duminică, 18 decembrie, de la ora 20:00, Duet Mircea Tiberian & Ana Cristina Leonte, la Centrul Multicultural, în cadrul seriei Chamber Jazz@Universitatea Transilvania.


Spactacol de Mos Craciun

Miercuri, 14 decembrie 2016 de la ora 17 va invitam la Aula Universitatii la un spectacol de colinde si o piesa de teatru pentru copiii angajatilor universitatii. Veti putea viziona si expozitia de desene realizate de copii.


International Students Cultural Night Out

Va invitam la seara culturala a studentilor internationali din Universitatea Transilvania, INTERNATIONAL STUDENTS CULTURAL NIGHT OUT, editia a 2-a, in data de 9 decembrie 2016, începand cu orele 17 la Aula Sergiu T. Chiriacescu a Universitatii.


Dezbatere de carte

Luni, 5 decembrie 2016, de la ora 18:00, la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania va avea loc o dezbatere pornind de la ultima carte a lui Ellis Potter, „How do you know that”.


Festivalul studentesc de muzica de camera Brassovia


Cea de-a 3-a editie a Festivalului de muzica de camera pentru studenti Brassovia se va desfasura in perioada 4 - 6 decembrie 2016, ora 18, la Aula Universitatii. Intrarea este libera.


Bookfest Brasov 2016

Editia a II-a a Salonului de carte Bookfest va avea loc in perioada 1 - 4 decembrie 2016, orele 10.00 - 20.00 la Aula Sergiu T. Chiriacescu a Universitatii Transilvania. Intrarea libera.


Recital de muzica veche

Va invitam sambata, 26 noiembrie 2016 de la ora 18:00 la Centrul Multicultural la recitalul ansamblului de muzica veche Nexus Baroque (Germania). In program: Telemann, Castello, Legrenzi, Williams, Marini, Corelli. 


Chamber Jazz@Universitatea Transilvania

Seria Chamber Jazz la Universitatea Transilvania continua cu concertul "Echoes of Bucharest" al grupului Alex Simu Quintet in data de vineri, 25 noiembrie 2016 de la ora 20:00, la Centrul Multicultural.


Conferinta Prof. Arthur Dogariu (Princeton)

In deschiderea conferintei internationale COMAT 2016, profesorul Arthur Dogariu de la Universitatea Princeton (SUA) va sustine joi, 24 noiembrie 2016, intre orele 9-11 la Aula Universitatii conferinta "Optica neliniara si laseri: De la cercetare stiintifica fundamentala la aplicatii practice".


Recital Instrumental

Va invitam miercuri, 23 noiembrie 2016 de la ora 19 la Centrul Multicultural la in Recital Instrumental (Alina Nauncef - vioara, Ingomar Rainer - pian) organizat de Facultatea de Muzica, in cadrul Conferintei Internationale The Science of Music - Excellence in Performance.


Intalnire cu conducerea nationalei de fotbal

Pasionatii de fotbal sunt invitati miercuri, 23 noiembrie 2016 intre orele 13:00 - 17:00, la Aula Universitatii, la o intalnire cu antrenorii echipei nationale de fotbal a Romaniei, Christoph Daum si Ionut Badea, care vor sustne doua prezentari despre fotbal si sport in general.


Concert Norbert Detaeye

Un alt eveniment in cadrul Festivalului Etnovember la care va invitam luni, 21 noiembrie 2016 de la ora 20:30 la Centrul Multicultural este Concertul "Yesterdays" sustinut de Norbert Detaeye (pian si voce).


Vernisaj la Centrul Multicultural

Parte a ciclului de evenimente ale Festivalului Etnovember va invitam la vernisajul expozitiei lui Bartha Arpad la Centrul Multicultural al Universitatii  luni, 21 noiembrie 2016 de la ora 19:30. Expozitia va fi deschisa pana in data de 30 noiembrie.


Maratonul de poezie 2016

Luni, 21 noiembrie, intre orele 14 si 21.30, in sala Gheorghe Craciun (Corpul T, TP8), va avea loc Editia a 16-a a Maratonului de poezie organizat de Facultatea de Litere. Invitatii speciali sunt Dan Sociu si Nadja Kuchenmeister.


Teatru la Festivalul Etnovember

Va invitam la teatru in limba germana. Piesa Das neue Stueck in interpretarea Duo Bastet (Carmen Elisabeth Puchianu si Robert Gabriel Elekes) poate fi vizionata duminica, 20 noiembrie 2016, ora 19 la Teatrul Arlechino.


It's a Long Way to Transylvania

Festivalul Etnovember ofera iubitorilor de jazz & blues Concertul It's a Long Way to Transylvania sustinut de Norbert Detaeye Jubilee Jazz and Blues Band, sambata, 19 noiembrie 2016 de la ora 19.30 la Aula Universitatii. 


Etnovember 2016

Festivalul Etnovember 2016, aflat la cea de-a 18-a editie, un proiect organizat de Universitatea Transilvania din Brasov si finantat din bugetul Primariei municipiului Brasov, se va desfasura anul acesta in perioada 19 - 21 noiembrie. Programul Festivalului.


Chamber Jazz@Universitatea Transilvania

Vineri, 18 noiembrie, de la ora 20:00, renumita pianista si compozitoare de jazz, blues si gospel Amina Claudine Myers vine la Brasov pentru al doilea concert din seria Chamber Jazz@Universitatea Transilvania, la Centrul Multicultural al Universitatii


Atelierul Digital

Cursurile oferite de Atelierul digital organizat joi, 17 noiembrie 2016 intre orele 9-12 la Aula Universitatii, despre ce inseamna un profil virtual, SEO, AdWords si multe altele reprezinta totodata primul pas catre certificarea Google. Inscrieri aici.


Caravana Renault

Grupul Renault Romania a demarat in octombrie 2016 proiectul Caravana Drive Your Career@Renault, ce se adreseaza studentillor de la programele de licenta si master. Caravana Renault va ajunge la Universitatea Transilvania, miercuri, 16 noiembrie 2016.


Gala de opera

Aula Sergiu T. Chiriacescu gazduieste in zilele de 14 si 15 noiembrie 2016, de la ora 18, Gala de opera. Studenți de excepție ai universitatilor de muzica din Romania interpreteaza arii din opere celebre. Intrarea libera.


Conferinta internationala PRASIC 2016

Conferinta PRASIC '16 - Product Design, Robotics, Advanced Mechanical & Mechatronic Systems, and Innovation Conference va avea loc in perioada 9 - 11 noiembrie 2016 la Hotel Jasmine, Brasov. 


Colina League Cup

Miercuri, 9 noiembrie 2016, in cadrul Complexului Colina, terenul Colina Arena, va avea loc finala celei de-a doua editii a competitiei de mini-fotbal COLINA LEAGUE CUP.


Standardization, Protypes and Quality

Cea de-a 13-a Conferinta internationala "Standardization, Protypes and Quality: a Means of Balkan Countries' Collaboration" va avea loc in perioada 3-4 noiembrie 2016 in organizarea Facultatii de Inginerie Tehnologica si Management Industrial.


CoSME '16

Conferinta internationala CoSME'16 (The 4th International Conference on Computing and Solutions in Manufacturing Engineering - CoSME'16) va avea loc la Aula Universitatii Transilvania din Brasov in perioada 3 - 4 noiembrie 2016.


Expozitie de arta NOIMA & V8

Expozitia de arta contemporana UNILTED realizata de grupurile V8 din Karlsruhe, Germania, si NOIMA din Romania poate fi vizitata la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania intre 28 octombrie si 20 noiembrie 2016.


CONAT 2016

Congresul international CONAT (The International Congress of Automotive and Transport Engineering) va avea loc in perioada 26 - 29 octombrie 2016 la Aula Universitatii Transilvania din Brasov.


Expozitia Post-Oil City

Va invitam sa vizitati expozitia Post-Oil City - istoria viitorului orasului deschisa la parterul Aulei Sergiu T. Chiriacescu a Universitatii Transilvania intre 21 octombrie - 9 decembrie 2016. Program de vizitare: luni - sambata, orele 11 - 18.


Laboratorul mobil Fritsch

Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor si Sartorom au inclus Universitatea Transilvania in traseul de promovare a noilor echipamente de prelucrare si analiza a pulberilor metalice, fabricate de Fritsch Laborgerate Gmbh. Laboratorul mobil va stationa in parcarea din spatele Aulei Universitatii in 21 octombrie 2016, orele 9 -16.


Dubla lansare de carte

Va invitam joi, 20 octombrie 2016, de la ora 18:00, la Centrul Multicultural al Universitatii, in cadrul unei editii speciale a clubului de lectura Dactăr Nicu's Skyzoid Poets, sa lansam două superbe antologii de poezie din Alexandru Musina și Andrei Bodiu aparute anul acesta la editura Cartier.


Stagiunea de concerte a universitatii

Va invitam marti, 18 octombrie 2016, ora 18, la Aula Universitatii la concertul sustinut de pianistul Constantin Sandu (Portugalia) in cadrul Stagiunii Universitatii Transilvania. In program: Beethoven - Sonata Lunii, Patetica, Appassionata. Intrarea este libera.


ALT Festival 2016

ALT Brasov organizeaza in perioada 17-23 octombrie 2016 festivalul de tehnologie si industrii creative ALT Festival 2016. Cultura si industriile creative sunt remixate in evenimente de tip hackaton si learning-by-doing. Participarea este gratuita.


Chamber Jazz la Universitatea Transilvania

Cvartetul newyorkez Elevation condus de pianistul si compozitorul Lucian Ban, va sustine vineri, 7 octombrie, la ora 20, in Aula Universitații, concertul Songs from afar,  concert care deschide seria Chamber Jazz la Universitatea Transilvania.


Pictura chineza clasica

Va invitam sa vizitati expozitia artistilor Sun Honggeng si Ma Weichao la parterul Aulei Universitatii intre 4 si 6 octombrie 2016 si sa participati la o demonstratie de pictura chineza clasica, miercuri, 5 octombrie, la ora 14 la Institutul Confucius. Intrarea este libera.


Deschiderea Stagiunii de concerte

Concert de jazz Magic Drops cu Nicolas Simion (saxofon) si Sorin Romanescu (chitara si electronics). In program: Gershwin, Raducanu, Simion, Bartok, Enescu, Silvestri, Green, Ellington. Aula Sergiu. T Chiriacescu, luni 3 octombrie 2016, ora 18. Intrarea libera.


Deschiderea anului universitar 2016-2017

Va invitam la festivitatea de deschidere a noului an universitar 2016-2017, in data de luni 3 octombrie 2016 de la ora 11, la Aula Sergiu T. Chiriacescu a Universitatii Transilvania din Brasov, Str. Iuliu Maniu nr. 41A.


Musica Coronensis

Saptamana muzicii de camera continua la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania cu concertele din cadrul Festivalului Musica Coronensis, la care suntem parteneri. Va asteptam  de la ora 17 in zilele de vineri, 30 septembrie, sambata, 1 octombrie si duminica, 2 octombrie 2016.


Noaptea Alba a Galeriilor

In cadrul Noptii Albe a Galeriilor la Brasov va invitam vineri, 30 septembrie 2016 de la ora 19:00 la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania, la vernisajul expozitiei de fotografie si grafica a artistului Adrian Timar: Polaroid 002 - apă/barcă/stuf. 


Noaptea Cercetatorilor Europeni 2016

Universitatea Transilvania, Colegiul National Andrei Saguna si Colegiul National Dr. I. Mesota va invita sa participati la Noaptea Cercetatorilor Europeni 2016, in data de vineri, 30 septembrie 2016 intre orele 17 - 22 la Colegiul National Andrei Saguna.


Sonate de Beethoven - Partea a doua

Partea a doua a Integralei Sonatelor pentru pian si vioara va avea loc miercuri, 28 septembrie 2016 de la ora 18 la Centrul Multicultural al Universitatii. Intrarea este libera.


Ziua Institutului Confucius

Ziua Institutului Confucius la Universitatea Transilvania din Brasov va fi marcata de o serie de evenimente in data de vineri, 24 septembrie 2016, incepand cu ora 10.


Conferinta de psihologie aplicata

Prima conferinta internationala From individual to society – Applied psychology for a sustainable community in organizarea Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei va avea loc la Aula Universitatii in perioada 22 - 23 septembrie 2016. 


Dezbatere publica

Directia Generala Paduri din cadrul MMAP ii invita pe cei interesati la dezbaterea publica a Normelor tehnice pentru ingrijirea si conducerea arboretelorcare va avea loc la Facultatea de Silvicultura si exploatari forestiere, sala SII1, in 15 septembrie 2016,  ora 11.00


Festivalul de arte vizuale AMURAL 2016

Cel mai important festival de arte vizuale contemporane din Romania, AMURAL, va avea loc la Brasov, in perioada 4 - 6 septembrie 2016. Festivalul va cuprinde Centrul Multicultural al Universitatii, Dupa Ziduri, Turnul Negru, Poarta Ecaterina si Bastionul Tesatorilor.


Scoala de vara in Tara Lapusului

Facultatea de Sociologie a Universitatii Transilvania organizeaza impreuna cu partenerii sai internationali Scoala de vara internationala de promovare creativa a destinatiilor si interpretarea patrimoniului   "Transilvania Creative Camp" in perioada 29 august - 5 septembrie 2016 la Targu Lapus.


Conferinta internationala ICPEPA-10

Dupa Japonia, SUA, Danemarca, Italia, Franta si Israel, cea de-a 10-a editie a Conferintei Internationale de procese de fotoexcitare si aplicatii, ICPEPA, va avea loc la Brasov in perioada 29 august  - 2 septembrie 2016.


Festival international de reconstituire istorica

La 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial de partea Antantei, Muzeul Judetean de Istorie din Brasov in parteneriat cu Universitatea Transilvania, Consiliul Judetean si Primaria Brasov organizeaza in perioada 26 - 28 august 2016 un Festival istoric international de reconsituire a campaniei miltare din 1916.


Conferinta internationala de analiza stocastica

Conferinta internationala Stochastic Analysis and Applications (a doua editie) se desfasoara in perioada 25-26 iulie 2016 la Brasov, in organizarea Facultatii de Matematica si Informatica a Universitatii Transilvania impreuna cu Universite Lille 1, Universite Paris 1 si ASE Bucuresti.


Tools on Tour

Va invitam la editia a IV-a a expozitiei mobile Tools on Tours - camionul Tool Truck, marti, 19 iulie 2016, intre orele 9 si 15, la Aula Universitatii.    


Vernisaj expozitie de pictura

Va invitam miercuri, 13 iulie 2016 la ora 18 la Centrul Multicultural al Universitatii la vernisajul expozitiei de pictura Al Saselea Cant. Sentimenul Timpului cu lucrari ale artistei Sabina Elena Dragomir. Expozitia va fi deschisa in perioada 13 - 31 iulie, de luni pana vineri, intre orele 14 - 19. Intrarea libera. 


Experimentul ATLAS

Bozonul Higgs - De ce au particulele elementare masa? Noi forme de existanta a materiei - supersimetria, materia intunecata...  

Va invitam marti, 5 iulie 2016, orele 10-12, la Aula Universitatii la Evenimentul ATLAS.


Scoala de vara CoSTUDENT

Prima editie a Scolii de vara CoSTUDENT TRANSILVANIA, ofera in perioada 4 - 6 iulie 2016 expuneri si workshop-uri sustinute intr-o maniera interactiva de specialisti din companiile partenere si cadre didactice ale universitatii.


Scoala de vara ICR 2016

Luni, 4 iulie 2016,  ora 11, va avea loc la Aula Universitatii deschiderea celei de-a XXII-a editii a Cursurilor de limbă, cultură și civilizaţie românească organizate de Institutul Cultural Roman, care se desfasoara in acest an in perioada 3-28 iulie la Brasov. 


Scola de vara Humour and Laughter

Intre 4 și 9 iulie 2016, la Aula Universitatii se desfasoara cea de-a XVI-a editie a Școlii de vară dedicată studiilor de umor, sub patronajul Societatii Internationale a Studiilor de Umor, cu sprijinul Universitatii Transilvania – Facultatea de Litere si al Asociatiei Cercetatorilor din domeniul Lingvisticii Teoretice si Aplicate (ARTA). 


Dactar Nicu's Skyzoid Poets

Alaturi de Clubul de lectura "Dactar Nicu's Skyzoid Poets" va invitam in zilele de 1 si 2 iulie 2016 la un Festival national de poezie dedicat impactului operei si personalitatii lui Alexndru Musina asupra literaturii romane din ultimele trei decenii. Programul Festivalului.


Conferinta finala a proiectului CONNECT

Lansarea conferintei finale a proiectului CONNECT - CONstruct NEtwork in Counselling for Trauma - Programul "Violenta domestica si violenta bazata pe deosebirea de sex" va avea loc marti, 28 iunie 2016, ora 10, la Aula Universitatii.


Expozitia CIRCUIT la Centrul Multicultural

Expozitia CIRCUIT (25 iunie - 1 iulie, orele 13-19) va asteapta la Centrul Multicultural al Universitatii cu un univers unic, o instalatie site-specific, creata de 19 tineri artisti. Un univers extatic, oglinda a geometriei haotice a emotiilor, unde gandurile-impuls devin aleator sonore, vizuale, tactile, hibride.


Gala sefilor de promotie si a premiilor studentesti - editia 2016

Va invitam miercuri, 22 iunie 2016 la GALA SEFILOR DE PROMOTIE SI A PREMIILOR STUDENTESTI - editia 2016. Evenimentul va avea loc la aula Sergiu T. Chiriacescu, la ora 14:00.

 


Vibrate Festival 2016

Va invitam in saptamana 19 - 26 iunie la editia a doua a Festivalului International de Muzica de Camera si Arte Vibrate 2016, organizat in parteneriat cu Universitatea Transilvania. Programul festivalului include o serie de concerte, expozitii si ateliere.


Expozitie Festo Romania

Centrul National de Instruire FESTO din cadrul Departamentului de Inginerie si Management Industrial, Facultatea ITMI, Universitatea Transilvania din Brasov, impreuna cu FESTO SRL Bucuresti, organizeaza luni, 13.06.2016, orele 10 -15 la sediul Quin Romania o prezentare a celor mai recente realizari tehnice FESTO.


Simpozion Nikola Tesla

Simpozionul comemorativ Creativitatea in Stiinta si tehnologie: Inventica si Nikola Tesla se va desfasura sambata, 11 iunie la Aula Universitatii. Invitat special: academician Ion Boldea, castigatorul premiului Tesla acodat de IEEE in 2015.


Serile Facultatii de Litere

Va invitam joi,  09 iunie, la ora 16, la Libraria Okian. Vom lansa la Brasov volumul de proza al scriitorului Radu Sergiu Ruba, O vară ce nu mai apune, aparut la editura Humanitas. Vor vorbi, alaturi de autor, Caius Dobrescu si Adrian Lacatus.


Stagiunea de concerte

Va invitam la un concert aniversar al Corului ASTRA, marti, 7 iunie 2016 la ora 18, la Aula Universitatii. In program muzica clasica si religioasa, folclor international si romanesc, divertisment. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.


Vernisaj expozitie de fotografie

Va invitam luni, 6 iunie, la ora 18, la Centrul Multicultural al Universitatii la vernisajul expozitiei Emil Cioran fotografiat de Rogelio Cuellar, oferita in parteneriat cu Ambasada Mexicului la 80 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Mexic si Romania.


Un nou concert de jazz

Va invitam la un nou concert concert de jazz la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania, sambata, 4 iunie 2016, ora 19. Intitulat Subtle Songs / Cantece subtile și organizat impreuna cu Depoul de Arta Urbana, concertul este susținut de doi excelenți muzicieni.


Colocviu National Universitar

Va invitam joi si vineri, 2-3 iunie 2016, la a 13-a editie a Colocviului National Universitar de Literatura Romana Contemporana de la Brasov. Deschiderea va avea loc joi, 2 iunie, la ora 9 in Aula Magna a Universitatii Transilvania din Brasov.


Recital de muzica veche

Va invitam miercuri, 1 iunie, la ora 19, la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania, la un recital de muzica veche, in interpretarea muzicienilor Filip Ignac (flaute drepte, flaut baroc) si Paul Cristian (clavecin). Invitati, Mihaela Buhaiciuc (canto) si Horia Cristian (clavecin).


Conferinta Internationala Studenteasca

Va invitam in zilele de 25-27 mai 2016 la evenimentele Conferintei Internationale Studentești Trails of Blood. Migration of Peoples in Europe, organizata de Facultatea de Litere a Universitatii Transilvania din Brasov in parteneriat cu State University of New York Oswego


100 de ani de la aparitia Dadaismului


Va invitam marti, 24 mai 2016, de la ora 17:00, la Libraria Okian, la lansarea volumului DADA in direct, de Petre Răileanu, recent aparut la editura Tracus Arte


Schaeffler Day

Marti, 24 mai, are loc pentru a doua oara Schaeffler Day pentru studentii Universitatii Transilvania la Aula Sergiu T. Chiriacescu. Incepem la ora 9:00 cu o prelegere despre trendurile din industria auto, urmata de 3 workshopuri in paralel. Inscrieri aici.


Stagiunea de concerte a Universitatii

Va invitam la un recital de pian sustinut de Alexei Nabioulin, luni, 23 mai 2016, ora 18, la Aula Universitatii. In program piese de Schumann, Borodin, Prokofiev. Intrarea este libera in limita locurilor disponibile.


Serile Facultatii de Litere

Lansarea volumului de debut in poezie semnat de Anca Dumitru, Piese rasfirate pe o placa electrica, volum caștigator al editiei a doua  a Concursului Alexandru Musina pentru debut in poezie, va avea loc la Libraria Humanitas, marti, 17 mai 2016, ora 18. 


Festivalul de film One World Romania

Festivalul de film documentar si drepturile omului One World Romania are loc in perioada 13 - 15 mai 2016 la Centrul Multicultural al Universitatii. Deschiderea festivalului are loc vineri, 13 mai 2016, ora 19. Detalii: Programul festivalului si One World Romania.


International Students Cultural Night Out

Va invitam la seara culturala organizata impreuna cu studentii internationali ai Universitatii Transilvania, vineri, 13 mai 2016, incepand cu ora 17 la Aula Sergiu T. Chiriacescu.


Identitatea etnica in filmele cu vampiri

Vineri, 13 mai, ora 10, in sala Gh. Craciun (Corpul T) vor avea loc doua prelegeri (in limba germana) despre cum se construieste genul si identitatea etnica în filmele si jocurile video cu vampiri. Va urma o scurta prezentare a burselor DAAD (Dieter Muller, IC-Zentrum Bukarest).


Conferinta de Studii Britanice si Americane

A 14-a editie a Conferintei Internationale de Studii Britanice si Americane, cu tema Language in Action: Exploring Communication Strategies and Mechanisms, se va desfasura la Aula Universitatii (13 mai, deschiderea la ora 9:30) si la Institutul Universitatii (14 mai, Centrul de Lingvistica Teoretica si Aplicata).


Conferinta AFCO 2016


Editia 2016 a Conferintei Absolventii in Fata Companiilor va avea loc in data de 12 mai 2016, ora 9.00 la Aula Sergiu T. Chiriacescu.


Serata muzicala romantica

Va invitam miercuri, 11 mai 2016 de la ora 18.40la Centrul Multicultural al Universității Transilvania la o Serată Muzicală Romantică. Pianista Cristina Buga, lector dr. la Facultatea de Muzică  va interpreta și va comenta pentru public Carnaval de Schumann și Sonata a 3-a de Chopin. Intrarea este liberă. 


Expozitie de fotografie - Traseul refugiatilor

Vernisajul expozitiei Traseul refugiatilor va avea loc marti, 10 mai 2016, la ora 17 la Centrul Multicultural al Universitatii. Trei fotografi romani au documentat ruta europeana a emigrantilor. Expozitia poate fi vizitata de luni pana vineri intre orele 12 -19, in perioada 10-20 mai 2016.


Concert exceptional de jazz

Va invitam la un concert exceptional de jazz, sustinut, in cadrul unui turneu European, de doi dintre cei mai buni muzicieni de pe scena americana si internationala a genului: Lucian Ban (pian) si Mat Maneri (viola). Duminica, 08 mai 2016, ora 18, Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania.


Concert Pascal

Va invitam marti, 26 aprilie 2016, de la ora 19:00, la Centrul Multicultural al Universitatii la un concert pascal: Stabat Mater de Pergolesi. Interpreteaza soprana Madalina Bourceanu si mezzo-soprana Noemi Karacsony. La pian Steffen Schlandt.


Marele Cros al Universitatii 2016

Universitatea Transilvania prin Prorectoratul cu Studentii si legatura cu mediul economic si socio – cultural si Facultatea de Educatie fizica si Sporturi montane, in coloborare cu Digi si Digi Sport organizeaza joi, 21 aprilie 2016, Marele cros al Universității Transilvania.


Recital de pian

Va invitam marti, 19 aprilie 2016, de la ora 19:00, la Centrul multicultural al Universitatii la un recital al pianistului Botond Szocs (pian). In program: R. Schumann - Humoreske (Op. 20), F. Liszt - Rapsodia spaniola, Fr. Chopin - 24 de Preludii (Op. 28).


Dessins en liberte

Rodul unui parteneriat intre Institutul Francez de la Paris si saptamanalul Courrier International, conținand desene din presa, realizate de aproape 50 de desenatori din lumea intreaga, expozitia Dessins en liberte/Desene in libertate se deschide marti, ora 17.30 la Centrul multicultural al Universitatii.


Biblioteca de Arta Contemporana

Biblioteca de Arta Contemporana a Centrului Multicultural al Universitatii, o colectie de carti, albume, cataloage, reviste, fanzine de arta contemporana si micro-galeria RAFT, un spațiu de arta independent, vor fi inaugurate miercuri, 13 aprilie 2016 la ora 18.


Lansare volum de teatru

O noua intalnire in cadrul Serilor Facultatii de Litere: lansarea noului volum de teatru al lui Mihai Ignat, Toți privesc înainte, dublată de un spectacol-lectură realizat de actorii Mihaela Alexandru si Marius Cordoș. Centrul Multicultural al Universitatii, marti, 12 aprilie 2016, ora 18.


Ansamblul Die Gruppe la 10 ani de existenta

Vineri, 08.04.2016 la ora 19:00 are loc la Teatrul de Papusi Arlechino spectacolul Orpheus und Eurydike tanzen in der Unterwelt. Das Finale de şi în regia lui Carmen E. Puchianu. Spectacolul are loc pe scena teatrului de păpuşi ARLECHINO şi va fi susţinut de ansamblul de teatru studenţesc de limbă germană DIE GRUPPE.

Preambul la Conferinta de Germanistica

Lansarea cartii Roter Strick und schwarze Folie. Postmoderne Theateradaptionen auf den Leib geschrieben de Carmen E. Puchianu va avea loc la librăria OKIAN, joi, 7.04.2016 la ora 17, ca un preambul la a XIX-a Conferinta Internationala de Germanistica (8 - 9 aprilie 2016).


Discutie interactiva cu profesionisti din SRI

Va invitam joi, 7 aprilie 2016, ora 11:00 la Aula Sergiu T. Chiriacescu, la o discutie cu profesionisti din SRI despre platforme de lucru, software, profesia de informatii, cultura de securitate si oportunitati de cariera. Prezentarea se adreseaza studentilor si cadrelor didactice din domeniul ethnic.


Sonate de Beethoven la Centrul Multicultural

Recital extraordinar de vioară și pian, cu Peter Rosenberg (Germania, vioară) si Botond Szöcs (pian). În program, o primă parte a integralei sonatelor pentru pian si vioară de Beethoven.

Miercuri, 06 aprilie 2016, ora 18, Centrul Multicultural al Universitatii.

Workshop pentru cadre didactice tinere

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei organizeaza workshopul Dezvoltarea abilitatilor de predare/evaluare a cadrelor didactice tinere.        Sala U.I.7, Aula Universitatii, in zilele de 4 - 6 aprilie 2016, intre orele 17.00 - 19.00. Informatii si inscrieri la pedagogie.universitara@unitbv.ro


Evenimente la Podiumul Companiilor

BRD - Banca ta, echipa ta - luni, 28 martie si marti, 29 martie, orele 13:30 – 17:00 si joi, 31 martie, orele 15:30 – 17:00

Breakfast for Brains (compania CONTINENTAL) - miercuri, 30 martie 2016, orele 9:45-11.30


Stagiunea de concerte a Universitatii

Recital de pian. Invitat: Catalin Serban (Germania)
In program: F. Schubert, F. Liszt
Aula Universitatii, marti, 29 martie 2016, ora 18. Intrarea libera.


Lansare de carte

Vineri 25 martie 2015, ora 19,00 in Aula Universitatii Transilvania, va avea loc spectacolul prilejuit de lansarea albumului: ROMANIA PARALELA. Alienare si kitsch in arhitectura si spatiul public”, coordonat de prof.univ.dr.arh. Teofil Mihailescu - Universitatea Transilvania din Brasov


Ziua Internationala a Poeziei

Exista in acest moment in lume poeti inchisi pentru poemele lor. Marcam semnificatia acestei zile printr-o seara de lectura publica din opera acestora. Luni, 21 martie 2016, ora 18, Centrul Multicultural al Universitatii.  


Recitalul studentilor Facultatii de Muzica

Va invitam la Recitalul vocal al studentilor Facultatii de Muzica, clasa de canto lector univ. dr. Mihaela Buhaiciuc si prof. asociat dr. Cristina Radu. Centrul Multicultural al Universitatii, 15 martie 2016, ora 18.


Draexlmaier la Universitatea Transilvania

Va invitam la prezentarea DRÄXLMAIER la Universitatea Transilvania din Brasov. Esti pasionat de automobile? Ti-ar placea sa proiectezi si sa creezi masinile viitorului? Intra in lumea  Draexlmaier Group, luni 7 martie 2016 la ora 12 in sala U I 7, Aula Universitatii.


Post-Industrial Stories


Expozitie de fotografie: Ioana Cirlig si Marin Raica. Vernisajul expozitiei: sambata, 5 martie, de la ora 18:00, la Centrul Multicultural. Expoziția va fi deschisa din 5 pina in 31 martie, L-V, orele 12:00-19:00. Intrarea este libera.


Serile Facultatii de Litere

Unul dintre cei mai importanti prozatori români, Cristian Teodorescu, este din nou invitatul Serilor Facultății de Litere. Miercuri, 2 martie, de la ora 18:00, la Libraria St. O. Iosif


Restaurare 2016

Clubul de restaurare Antique IL organizeaza in  perioada 01.03-15.04.2016 o Expozitie de restaurare, care va fi deschisa in holul corpului L de pe Colina Universitatii

Vernisaj: marti 01.03.2016, ora 11,00.


Literatura iese in oras 2016

De 1 martie, Ziua Universitatii Transilvania, Facultatea de Litere organizează a patra ediție a evenimentului Literatura iese in orasun program de lecturi publice de poezie, proza si dramaturgie ale studentilor, absolventilor si profesorilor facultății.


Stagiunea de concerte - 1 Martie 2016

Concert: Anca Preda (pian), Raluca Enea (clavecin), Steffen Schlandt (orgă) şi Gaudeamus Quartet.

În program: J. S. Bach, W. A. Mozart, J. B. A. Forqueray. Aula Sergiu. T Chiriacescu, 1 Martie 2016 orele 18,00. Intrarea libera in limita locurilor disponibile


Premiile Corona 2015

Consortiul Cultural Corona decerneaza premiile anului precedent in cultura brasoveana. Gala Premiilor Anului 2015 in Cultura la Brasov va avea loc la Centrul Cultural Reduta, vineri, 19 februarie 2016, ora 18.00. Intrarea libera.


Saptamana PSI pentru parinti

Saptamana PSI pentru Parinti ofera o serie de dezbateri despre educaţie, prejudecăţi şi probleme de familie şi cuplu. Prezinta cadre didactice de la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei. Libraria Carturesti, 22 - 28 februarie 2016, de la ora 18.30. 


ART TANDEM

Expozitia de arta si design ART TANDEM va fi deschisa intre orele 10 - 17, in perioada 5 - 28 februarie 2016 (Arta plastica, fotografie, design, sound design).


Expozitie de design de carte

Vernisajul expozitiei de design de carte "Cele mai frumoase carti itinerante" va avea loc la Centrul Multicultural al Universtatii (parter, Rectorat), luni, 1 februarie 2016 la ora 18. Expozitia va fi deschisa intre orele 10 - 17 in perioada 1 - 21 februarie.


Stagiunea de concerte a Universitatii

Recitalul îi va avea ca protagonişti pe violonista Eszter Kleinman (Ungaria) şi pe pianistul Asaf Kleinman (Israel). În program: Mozart, Brahms, Franck. Marti, 2 februarie 2016, ora 18, Aula Sergiu. T Chiriacescu. Intrarea liberă.
Recital de muzica de camera

Vineri, 22.01.2016, ora 17,00, Centrul Multicultural al universitatii;

Recital sustinut de studenti de la clasa conf.univ.dr. Ecaterina Maria Hanke, prof.asoc.dr Leona Varvarichi,  prof.asoc.dr. Elena Cristian


Recital de flaut si muzica de camera

Joi, 21.01.2016, ora 17,00, Centrul Multicultural al universitatii;

Recital sustinut de studenti de la clasele prof.univ.dr. Ignag Filip, prof.asoc.dr. Liviu Savuta, prof.asoc dr. Bogdan Scurtu. La pian: lect.univ.dr. Anca Preda, prof.asoc.dr. Mihaela Pavel


Recital de flaut si muzica de camera

Miercuri, 20.01.2016, ora 17,00, Centrul Multicultural al universitatii;

Recital sustinut de studenti de la clasele prof.univ.dr. Ignag Filip, prof.asoc.dr. Eugen Izsak. La pian: lect.univ.dr. Anca Preda, prof.asoc.dr. Mihaela Pavel


Serile Facultatii de Litere

Serile Facultatii de Litere debuteaza in 2016 cu Science Fiction: lansarea volumului "Mineral" de Danut Ungureanu si Marian Truta si a unui volum despre SF - "SFada cu literatura" de Catalin Badea-Gheracostea. Miercuri, ora 18, Libraria Okian. 


Rencontres professionnelles

Lectoratui Francez prin Rencontres professionnelles aduce fata in fata studenti si angajatori francezi din companii brasovene, in interviuri profesionale.
Aula Universitatii, joi, 14 ianuarie 2016, incepand cu ora 9.


Dezvoltarea sustenabila a turismului montan

Spectacol soare de Craciun

Miercuri, 16 decembrie de la ora 17, la Aula Universitatii, va avea loc spectacolul de Craciun organizat de Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei. Intrarea este libera


Spectacol aniversar al Corului ASTRA

Va asteptam joi, 10 decembrie de la ora 18, la Aula Universitatii, la un eveniment special care marcheaza cea de a 30-a aniversare a concertelor de COLINDE sustinute de CORUL ASTRA, intre 1986 - 2015. Intrarea este libera.


Experienta romanilor bucovineni

Vineri, 4 decembrie 2015, ora 17 la Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania va avea loc lansarea exceptionalei carti de istorie orala Oameni prin vremuri. Bucovineni în secolul XX realizata de Stefan Ungurean si Mircea Ivanoiu, cu sprijinul unei echipe de studenți de la Sociologie.  


Serile Facultatii de Litere

Va invitam in 3 decembrie 2015, de la ora 18:30, la Libraria St. O. Iosif, la lansarea volumului O istorie a Cenaclului de Luni de Daniel Puia-Dumitrescu, aparut recent la Editura Cartea Românească.


Conferinta Drepturile Civile In America

Va invitam in 3 decembrie 2015, ora 15 in sala TP4 la conferinta Civil Rights in America sustinuta de Ronald E. Hawkins, Jr., consilier pentru presa si cultura al Ambasadei SUA la București.


Vreau sa fiu antreprenor

Va asteptam in 3 decembrie 2015, ora 10.00 in sala CP6 să va testati ideea de afacere in cadrul evenimentului „Vreau să fiu antreprenor”, organizat de Fundaţia Romanian Business Leaders.


Traditia iudaica in filosofie si cotidian

Va invitam la o dublă conferință despre Traditia iudaica in filosofie si cultura cotidiana, organizata la Centrul Multicultural al Universității vineri, 27 noiembrie 2015, intre orele 10:00-12:30.


Music Between Science and Art

Conferinta Internationala "The Science of Music - Excellence in Performance" cu tema "Music Between Science and Art" se va desfasura la Facultatea de Muzica in perioada 26-27 noiembrie 2015.


Serile Facultatii de Litere

Va invitam miercuri, 25 noiembrie 2015, de la ora 19:00, la Libraria Okian, la lansarea noului volum de poezie, Nada, al unuia dintre cei mai buni poeti ai tinerei generatii: Andrei Dosa. Prezinta Adrian Lacatus si Dan Taranu.


ACUM 2015

Universitatea Transilvania si Societatea Sociologilor din Romania organizează Colocviul International de Stiinte Sociale si ale Comunicarii ACUM 2015 si Conferinta Nationala a SSR, intre 19-21 noiembrie 2015, in Aula Sergiu T. Chiriacescu


Maratonul de poezie

Luni, 16 noiembrie 2015, in ultima zi a Festivalului Etnovember 2015, se va desfasura Maratonul de Poezie, editia a 15-a. Incepand cu ora 14:00, in sala Gheorghe Craciun a Facultatii de Litere (Corpul T, parter, Bd. Eroilor nr. 25), 25 de poeti vor citi timp de 7 ore.


Etnovemver 2015

In perioada 14-16 noiembrie 2015 are loc editia a XVII-a a Festivalului Etnovember.dedicat in acest an sigurantei vietii. Invitatia, Apelul Organizatorilor, Programul si detaliile legate de Proiectul A VISION OF SAFETY pot fi accesate pentru mai multe informatii.                REZULTATELE COMPETITIEI


Stagiunea de concerte a universitatii

Recitalul de oboi: Ludovic Armin Cora, Vincent Tizon, Aurel Marc  si Florenel Ionoaia, acompaniati de pianista Cristina Popescu Stăneşti. In program lucrari de Beethoven, Laillet, Nielsen, Ponchielli, Ravel. 13 noiembrie 2015, ora 18, Aula Sergiu T. Chiriacescu, Intrarea libera


Serile Facultatii de Litere

Va invitam joi, 12 noiembrie, ora 18:00 la Librăria Okianla lansarea noului volum al poetului Ioan Pop Barassovia, Persoane disparute, aparut la Editura Tracus Arte. Volumul va fi prezentat de Caius Dobrescu si Adrian Lacatus.


Saptamana PSI 2015

Editia a XI-a a Saptamanii PSI la Brasov organizata de Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei se desfasoara in perioada 2 - 7 noiembrie 2015 la Libraria Carturesti.


Opera chineza

Un spectacol de opera chineza traditionala (opera Peking/ Beijing) cu muzica, dans, culoare si joc dramatic realizat de artistii Academiei de Teatru din Shanghai. 6 noiembrie 2015, ora 20, Aula Sergiu T. Chiriacescu, Intrarea libera


Conferinta Internationala ICWSE 2015

Facultatea de Ingineria Lemnului organizeaza in perioada 5-7 noiembrie 2015, la Aula Universitatii, cea de a 10-a editie a conferintei internationale Wood Science and Engineering in the Third Millennium - ICWSE 2015.


Conferinta de Medicina Psihosomatica

Societatea de Psihosomatica Aplicata si Medicina Comportamentala din Romania, in colaborare cu UMF “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Academia de Stiinte Medicale si Universitatea „Transilvania”, organizeaza Conferinţa Naţională de Medicină Psihosomatică. Aula Universitatii, 6-7 noiembrie 2015

Bienala europeana de poezie

Facultatea de Litere  organizeaza editia a doua a Bienalei Europene de Poezie de la Brașov, cu tema "Afinitati elective". Recitalurile vor avea loc la Aula Universitații, joi, 29 octombrie si la Centrul Multicultural al Universitații, cladirea Rectoratului, vineri, 30 octombrie, incepand cu ora 15:00.


Technical Leadership and Innovation

Va invitam vineri, 23 octombrie 2015, la ora 11 la Aula Sergiu T. Chiriacescu, la masa rotunda cu tema Romania noului val - Technical Leadership and Innovation, avandu-l ca invitat special pe Presedintele Group Renault Romania, domnul Nicolas Maure.


Masa Rotunda

Academia de Stiinte Tehnice din Romania si Facultatea de Inginerie Mecanica organizeaza o Masa Rotunda ce include o omagiere a personalitatii acad.prof.dr.ing. Sergiu T. Chiriacescu, la implinirea a 75 de ani de la nastere. Joi, 15 octombrie 2015, Aula Universitatii.


Simpozion interdisciplinar

Universitatea Transilvania din Brasov, in parteneriat cu Universitatea Al. I. Cuza din Iași și cu asociația Engage organizeaza Primul Simpozion interdisciplinar dedicat vietii si operei lui C. S Lewis, in Aula Universitatii, joi, 15 octombrie 2015, intre orele 10-19.


Serile Facultatii de Litere

Noul sezon al Serilor Facultatii de Litere se deschide joi, 8 octombrie 2015 ora 18 la Libraria Okian cu o noua intalnire cu criticul, teoreticianul literar si profesorul Mircea Martin si lansarea a doua carti.


Welcome Erasmus + Incoming Students

Miercuri, 7 octombrie 2015, începând cu orele 14:00, va avea loc la Aula Universității (str. Iuliu Maniunr. 41A, Brașov), etajul I, sala UI2, întâlnirea studenţilor internaționali aflați în mobilitate ERASMUS în Universitatea TRANSILVANIA, cu coordonatorii Erasmus din departmente.
Conferinta Appalachians/Carpathians

Conferinta internationala Appalachians/ Carpathians: Researching, Documenting, and Preserving Highland Traditions (6-9 octombrie 2015), organizată de Facultatea de Litere se deschide marti, 6 octombrie, ora 10 in Aula Universității


Colina Champions League 2015

Inscrierile la Colina Champions League 2015 se fac intre 5 si 20 octombrie 2015 la adresa fotbal@unitbv.ro. Conditii: lot de 9 jucatori (6 titulari + 3 rezerve), se precizeaza numele echipei, numele jucatorilor, facultatea si anul si capitanul echipei.


Deschiderea anului universitar 2015-2016

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2015/2016

Joi, 1 octombrie 2015, ora 12.00 Aula Sergiu T. Chiriacescu


Noua sala de expozitii a universitatii

Noua sala de expozitii și evenimente culturale de la parterul Rectoratului va fi inaugurata cu vernisajul expozitiei Peisaje transilvanene. Gravuri de Hans Hermann din colectia Muzeului de Artă Brasov. Joi, 1 octombrie ora 16:00.


Stagiunea de concerte a universitatii

Deschiderea Stagiunii de concerte  2015-2016 (editia a II-a). Invitat pianistul Marouan Benabdallah. In program: Schubert, Liszt, Schumann, Paganini, Rachmaninov ,1 octombrie 2015, ora 18,30, Aula Sergiu T. Chiriacescu, Intrarea libera


Noaptea cercetatorilor la Brasov

Centrele de Cercetare din Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universitatii Transilvania prezinta cea de a treia editie a Noptii Cercetatorilor la Brasov, vineri, 25 septembrie 2015, incepand cu ora 17, la Aula "Sergiu T. Chiriacescu".


Narratives of the Present in Post-Totalitarian Societies

A treia Conferinta Internationala de Literatura Comparata si Studii Culturale a Facultatii de Litere se deschide joi, 17 septembrie 2015, ora 10 la Aula Universitatii (sala U.II.2). Invitati special prof. Catherine Durandin si prof. Matthieu Letourneux.


Dialog cu cinci scriitori chinezi contemporani

Dialog unic cu reprezentanti ai directiilor si stilurilor scrisului chinez de azi. Institutul Confucius, sala Centrului Multicultural al Universitatii Transilvania (Parter Rectorat), joi, 10 septembrie 2015, ora 17.30.


Curious Minds Programs 2015

Siemens a reluat seria programelor pentru studenti in anul 2015: Curious Minds Optional Course (martie-mai 2015), Curious Minds Internship (iulie-septembrie 2015) si Curious Minds Summer School (3 august - 18 septembrie 2015). Detalii: Curious Minds Programs 2015.


5 + 15 pentru ASTRA

Expozitia Taberei de Restaurare "5+15 pentru ASTRA", actiune de voluntariat a studentilor si cadrelor didactice de la Facultatea de Ingineria Lemnului impreuna cu restauratori de la Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca s-a deschis la Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra din Sibiu.


Transilvania CorFest

Festivalul coral international "Transilvania CorFest 2015" cu participarea a 19 formatii corale si instrumentale din Franta, Republica Moldova, Serbia, Spania si Romania prezinta in perioada 13 - 18 iulie 2015 un numar de 37 de concerte la Aula Universitatii.


Capacity Building Workshop SCERIN-3

Workshopul international SCERIN-3 se desfasoara in perioada 13-17 iulie 2015 la Aula Universitatii, pe teme ca "Teledectia in managamentul si administrarea padurilor", "Monitorizarea zonelor protejate" s.a. Deschiderea: luni, 13 iulie, ora 9.00, Aula Universitatii


Prelegere de drept informatic

Profesorul Massimo Farina de la Universitatea din Cagliari, Italia va sustine in cadrul Programului Erasmus+ prelegerea cu titlul "The Relationship beetween Law and the New Technologies in Europe: Comparative Study between Italy and Romania". Marti, 14 iulie 2015, ora 10, sala N.II.1


Scoala de vara ICR

Si in acest an Institutul Cultural Roman ofera Cursuri de limba cultura si civilizatie romaneasca in cadrul scolii de vara desfasurata la Aula Universitatii in perioada 1 - 26 iulie 2015.


Scoala de vara de istorie

Scoala de vara "Provocarile istoriei ca stiinta si disciplina de invatamant la inceputul mileniului trei" se desfasoara in perioada 2 - 7 iulie 2015 la Aula Universitatii. 


Al X-lea Seminar National de Mecanisme

Filiala ARoTMM organizeaza in perioada 25-27 iunie 2015 cea de-a X-a editie a Seminarului National de Mecanisme SNM 2015, cu titlul "Dinamica disciplinei de Mecanisme in ultimul deceniu si perspectivele ei in societatea bazata pe cunoastere".


Cultura si civilizatie chineza la Brasov

Profesorul Tiemao Shi, rectorul Universitatii Jianzshu este invitatul Institutului Confucius al Universitatii Transilvania cu prelegerea "Green Campus Construction Practice". Joi, 25 iunie 2015 ora 11, Aula Universitatii.


Gala Sefilor de Promotie 2015

Luni, 22 iunie 2015, ora 14, la Aula Sergiu T. Chiriacescu va avea loc "Gala Sefilor de Promotie - editia 2015". Conducerea universitatii va premia sefii promotiei 2015 - ciclul de licenta si alti studenti premiati la diferite concursuri/festivaluri studentesti, nationale si internationale.   


Serile Facultatii de Litere

Volumul "Sectantii" (prima carte din "Mica Trilogie a Marginalilor") de Vasile Ernu va fi lansat in cadrul Serilor Facultatii de Litere joi, 18 iunie 2015 ora 18 la Libraria St.O.Iosif.


Festival International de Muzica de Camera

Universitatea Transilvania este unul dintre partenerii importanti ai Festivalului International de Muzica de Camera si Arte Vibrate!Festival ce se desfasoara in perioada 7 - 14 iunie la Brasov. Gala de inchidere are loc duminica 14 iunie ora 19 la Aula Universitatii.


Doua intalniri cu Gabriela Adamesteanu

Facultatea de Litere va invita la prelegerea Gabrielei Adamesteanu "Anii 90: literatura, scriitori, politica" (vineri, 12 iunie, ora 15, sala TP8) si la lansarea volumelor scriitoarei: "Anii romantici" si "Drumul egal al fiecarei zile" (vineri, 12 iunie, ora 17, Libraria Okian).   


Conferinta Internationala ICEGD

Cea de a VI-a conferinta internationala ICEGD - International Conference on Engineering Graphics and Design se desfasoara in perioada 11-13 iunie 2015 la Aula Universitatii.

Mai multe informatii: www.sorging.ro


Primul accelerator de start-up in Brasov

ALT Start (8-13 iunie) organizat de Cluster-ul pentru Inovare si Tehnologie Alt Brasov va invata cum se transforma o idee creativa intr-o afacere de succes. Cursul cu participare gratuita debuteaza cu Open Day. Inscrieri exclusiv online


Sedinta Festiva a Senatului Universitatii

Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universitatii Transilvania din Brasov domnului prof.univ.dr.ing. Peter Kuchar de la Universitatea de Stiinte Aplicate Konstanz, Germania, in cadrul sedintei festive a Senatului Universitatii din data de 4 iunie 2015, ora 13.30, Aula Sergiu T. Chiriacescu.

Proiectul Liderii de maine Brasov

Proiectul "Liderii de maine" Brasov, initiat de Asociatia Femeilor de Afaceri si a Femeilor Conducatoare de Intreprinderi - Brasov (AFAFCI) isi premiaza castigatorii in cadru festiv, joi, 4 iunie 2015 incepand cu ora 16 la Aula Universitatii.  


Stagiunea de concerte a universitatii

Recital Alexei Nabioulin. In program: Frederic Chopin, Franz Liszt, Piotr Ilici Ceaikovski

Marti, 2 iunie 2015, ora 18, Aula Sergiu T. Chiriacescu. Intrarea libera


Congresul International al Germanistilor din Romania

Cel de-al X-lea Congres International al Germanistilor din Romania isi asteapta invitatii si participantii in perioada 31 mai - 4 iunie 2015 la Aula "Sergiu T. Chiriacescu" a universitatii. 

Conferinta nationala de psihoterapie

Asociatia de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie (APEH) si Universitatea Transilvania din Brasov prin Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei organizeaza Prima Conferinta Nationala de Psihoterapie Exeperientiala si Hipnoterapie pe tema Dezvoltare, cuplu sexualitate. Aula Universitatii, 30-31 mai 2015.
FSEAA la 25 de ani de existenta

Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor va invita la sarbatorirea a 25 de ani de existenta la Aula "Sergiu T. Chiriacescu" a Universitatii in data de 29 mai 2015, ora 11.30.


Seminar interregional POSDRU

Stagiunea de concerte a universitatiiRecital Madalina Pasol
In program: Serghei Rachmaninov, Frederic Chopin
21 Mai 2015, ora 18, Aula Sergiu T. Chiriacescu
Intrarea libera


Saptamana Studentilor Brasoveni 2015

Asociatia Studentilor din Universitatea Transilvania din Brasov (ASUT) organizeaza in perioada 18 - 25 mai 2015 Saptamana Studentilor Brasoveni 2015. Din program: Crosul culorilor, concerte BUG Mafia si Directia 5, Seara folk.


Concursul de Matematica Traian Lalescu

Editia din acest an a Concursului National de Matematica Traian Lalescu, 21-23 mai  2015 este gazduita de Facultatea de Matematica si Informatica a Universitatii Transilvania. Concursul se desfasoara pentru profilurile teoretic, electric, neelectric si inginerie.


Congresul NEEFood 2015

Universitatea Transilvania, prin organizarea Facultatii de Alimentatie si Turism gazduieste cea de a 3-a editie a North and East European Congress on Food in perioada 20 - 23 mai 2015. In conexiune cu congresul se desfasoara si Seminarul European Hygienic Engineering and Design Group EHEDG.


Simpozion IUFRO

Universitatea Transilvania gazduieste cel de-al 16-lea Simpozion International IUFRO cu 30 de invitati din 18 tari in perioada 20 - 22 mai 2015. Programul cuprinde prezentari si dezbateri desfasurate la Aula Universitatii precum si deplasari pe teren.


Oportunitati de angajare la SIE

Serviciul Roman de Informatii Externe (SIE) prezinta oportunitatile de angajare oferite de institutie. Prezentarea se adreseaza tuturor celor interesati (studenti si profesori), dar mai ales studentilor (licenta si master) din anii terminali. Miercuri, 20 mai 2015, ora 12, sala CP1 (Colina Universitatii)


CNULRC - editia a XII-a

Facultatea de Litere va invita la Colocviul National Universitar de Literatura Romana Contemporana,  editia a XII-a, cu participarea invitatilor speciali, scriitorii Florin Iaru si Ioan Grosan. Vineri si sambata, 15 si 16 mai 2015, Aula Universitatii Transilvania.


AFCO 2015

Conferinta "Absolventii in Fata Companiilor" - AFCO 2015, editia a 4-a isi deschide portile joi, 14 mai 2015 la ora 11 la Aula "Sergiu T. Chiriacescu" a universitatii.


Transatlantic Mountain Cultures

A 3-a editie a (video)conferintei Transatlantic Mountain Cultures Lecture Series. Organizator: Facultatea de Litere. Participa: cercetatori ai culturilor montane din SUA si Romania.
30 Aprilie 2015, orele 15, sala Gheorghe Craciun (TP8)

Inaugurare Prodiumul Companiilor 2

Inaugurarea Prodiumului Companiilor 2 va avea loc marti, 28 aprilie, ora 16, in holul corpului CCrosul Universitatii Transilvania - editia 2015

Marti, 28 aprilie 2015, va avea loc Crosul Universitatii Transilvania - editia 2015. Startul la ora 11:00.  Traseu: Aula Universitatii Transilvania - Coresi Shopping Resort, (2,5 km).
CASTIGATORI CROS UNITBV 2015


Doctor Honoris Causa

Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa dlui prof.univ.dr. Florin Ioras, Bucks New University, Anglia si dlui prof.univ.dr. Radu Sestras, USAMV, Cluj Napoca

24 Aprilie 2015, Aula Sergiu T Chiriacescu


Serie de conferinte despre biocombustibili

Dr. Dorin Boldor, associate professor la Louisiana State University (SUA), bursier Fulbright sustine o serie de conferinte/cursuri despre biocombustibilii din resurse regenerabile. Va asteptam in 22.04, 29.04, 6.05, 13.05, 20.05 si 27.05.2015 in sala L II 4, de la orele 13:30.


Proiectul ELI-NP

Va invitam sa aflati mai multe despre Proiectul ELI-NP, cea mai importanta infrastructura de cercetare din Romania, si despre posibilitatile de colaborare in cadrul acestui proiect. Vineri, 3 aprilie 2015, ora 14, Aula Universitatii Transilvania.


Curs international de neurologie

Stagiunea de concerte a universitatii

Inaugurarea  Orgii de concerte a Universitatii Transilvania
Solist: Steffen Schlandt
23 Martie 2015, orele 18,00
Aula Universitatii Transilvania


Targul International de Carte si Muzica 2015

Universitatea Transilvania, partener Libris - organizatorul Targului (19 - 23 martie 2015) este prezenta in 19 si 20 martie cu lansari de carte si in 23 martie cu concertul de inaugurare a orgii de concert a universitatii. Detalii: Programul complet al targului


Serile Facultatii de Litere

Lansarea cărții de interviuri cu scriitori francezi a Adinei Dinițoiu: Scriitori francezi la București. Interviuri, apărută recent la Editura Vremea. Participă: Adina Dinițoiu, Monica Harsan, Ramona Harsan, Virgil Borcan și Adrian Lăcătuș. Vineri, 20 martie 2015, ora 18, Libraria Humanitas.


BEST Training Week si Simpozion

BEST Training Week: sesiuni de training gratuite, adresate tuturor studentilor, axate pe latura de soft skills a viitorilor absolvenți.

Simpozion/training de creativitate adresat studentilor si cadrelor didactice. Sambata-duminica, 21-22 martie 2015, orele 10 -15, Aula Universitatii.

Stagiunea de concerte a universitatii

Concert Asaf Kleinman
04.03.2015, Aula Universitatii Transilvania, ora 18,00

In program: Bach - Busoni, Beethoven, Schuman


Serile Facultatii de Litere

Facultatea de Litere va invita miercuri, 4 martie 2015 ora 18 la Libraria Okian la lansarea a doua carti de poezie, castigatoarele Premiului 'Alexandru Musina' pentru debut in poezie.


Biblia si Metalurgia

Strul Moisa - Biblia si Metalurgia, editia a II-a, revazuta si adaugita
Aula Universitatii Transilvania
5 Martie 2015, ora 17,00


Literatura iese in oras

Un program de lecturi publice ale studentilor, absolventilor si profesorilor Facultatii de Litere dedicat Zilei Universitatii Transilvania, duminica, 1 martie 2015.


Stagiunea de concerte a universitatii

Aula Universitatii - 1 Martie 2015 ora 18,00
Firul - Alexandra Fits si invitatii ei: Guido van de Meent, Ionel Mocanu, Tamas Barabás, Elena Sincai, Remus Zaharia, Cvartetul Gaudeamus: Lucia Neagoe, Raluca Irimia, Leona Varvarichi, Sebastian Virtosu.


Cupa Universitatii Transilvania la baschet

Competitia Cupa Universitatii Transilvania la baschet (feminin si masculuin) va avea loc intre 24 februarie si 12 martie 2015. Competitia este deschisa celor 18 facultati si inscrierea echipelor va avea loc in perioada 16 ianuarie - 10 februarie 2015. Intrebari la: baschet@unitbv.ro 


Saptamana PSI pentru parinti

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, in parteneriat cu Editura Trei va invita sa participati la Libraria Carturesti din Brasov, in perioada 24 - 27 februarie 2015 la "Saptamana PSI pentru parinti".


Serile Facultatii de Litere

Facultatea de Litere va invita la prezentarea volumului "Povesti cu scriitoare si copii" coordonat de Alina Purcaru. Moderator Dana Anghelescu, participanti: Rodica Ilie, Adriana Barbat, Dana Lupsa si Adrian Lacatus. Joi, 5 februarie 2015, ora 18, Libraria St.O.Iosif.


Stagiunea de concerte

       Arii celebre din opere, operate, musical       28 ianuarie 2015, ora 18.30, Aula Universitatii

La pian: Ovidiu Mezei. Participa: sopranele Cristina Radu, Nicoleta Chirila, Simona Marcan, Anda Pop, mezzosoprana Carmen Topciu, baritonul Adrian Marcan, tenorul Liviu Iftene


Intalniri cu scriitorul Jerome Ferrari

Facultatea de Litere si Agence Universitaire de la Francophonie va invita la doua intalniri cu romancierul Jerome Ferrari, castigator al premiului Goncourt. Miercuri, 14 ianuarie 2015: ora 12.30, sala TII2 - dialog cu studentii; ora 17.30, Libraria St.O.Iosif - discutie asupra romanului "Predica despre caderea Romei". 


Serile Facultatii de Litere

Lansarea volumului de dramaturgie "Fermoare, nasturi si capse" de Mihai Ignat.
Patru piese nominalizate la Concursul UNITER "Cea mai buna piesa romaneasca a anului".
Joi 8 ianuarie 2015, ora 18, Libraria Okian.

 EVENIMENTE 2014

Serbarea Pomului de Craciun

Serbarea Pomului de Craciun cu si pentru copiii angajatilor universitatii si expozitia desenelor copiilor pe tema sarbatorilor de iarna.
Miercuri, 17 decembrie 2014, ora 17, Aula Universitatii Transilvania.


Trei zile de creativitate europeana

Transilvania Creative Fest - organizat de Facultatea de Sociologie si Comunicare in colaborare cu The Alternative School for Creative Thinking Bucuresti.
11 - 13 decembrie 2014, Aula Universitatii Transilvania.


Mos Craciun exista ... in reclame!

"Mos Craciun exista... in reclame", eveniment caritabil organizat de studentii Facultatii de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor - in beneficiul: HOSPICE CASA SPERANȚEI

10 decembrie 2014, ora 17, sala CP3.


Serile Facultatii de Litere

Lansarea versiunii in limba romana a romanului"Culorile randunicii". de Marius Daniel Popescu,  alumnus al Universitatii Transilvania si scriitor elvetian de limba franceza,
8 decembrie 2014, ora 18, Libraria St.O. Iosif


Cum sa studiezi si sa muncesti in SUA

Soribel Feliz, consul al Ambasadei SUA la Bucuresti - despre obtinerea vizelor de studiu in SUA, despre programele "Work and Travel" si "Diversity Visa"
5 decembrie 2014, ora 12, Centrul Multicultural al Universitatii (cladirea Rectoratului)


A different kind of diva

Universitatea Transilvania si Ambasada SUA la Bucuresti va invita la o prelegere despre statul Hawaii si drepturile persoanelor cu disabilitati, sustinuta de mezzosoprana Laurie Rubin, 4 decembrie 2014, ora 16, Centrul Multicultural al Universitatii 


Psihologia in viata cotidiana

Psihologia in viata cotidiana - dezbateri pe tema functiei psihologice a jucariilor si cartilor in viata copiilor, organizata de Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei.
4 decembrie 2014, ora 18, Libraria Libris 


Brassovia 2014

Festivalul studentesc al muzicii de camera

3- 6 Decembrie 2014, Aula Universitatii Transilvania
Participa formatii din Bucuresti, Cluj, Iași, Timisoara si Brasov


E2OD

Erasmus Online Open Doors - E2OD
online si pe Facebook
joi, 27 noiembrie 2014 intre orele 10:00 si 18:00.


Limbaj vizual in comunicare si tendinte PR

Seminar despre limbajul vizual in comunicare si tendinte in Relatii publice cu Teodora Migdalovici, ambasador al Festivalului de Publicitate Cannes Lions si fondator al The Alternative School for Creative Thinking.
Marti, 18 noiembrie 2014, ora 15, sala T.II.8.


Orpheus und Eurydike reloaded

Premiera piesei Orpheus und Eurydike reloaded de Carmen Elisabeth Puchianu
Trupa de teatru in limba germana a Facultatii de Litere impreuna cu Kabarett Kaktus.
Luni, 17 noiembrie 2014, ora 20, Centrul Cultural Reduta


Stagiunea de concerte 2014-2015

Recital Capriccio-parafraze de concert: Adrian Suciu
17 noiembrie 2014, ora18

Aula Universitatii Transilvania 


Maratonul de poezie

A XIV-a editie a Maratonului de poezie
invitati speciali Caius Dobrescu si Marius Oprea
Luni, 17 noiembrie 2014, orele 14 -21, sala Gheorghe Craciun (TP8).


Festivalul ETNOVEMBER 2014

Mediateca Norbert Detaeye organizeaza Festivalul Etnovember 2014.
15 - 17 noiembrie 2014.
Deschiderea festiva: sambata 15 noiembrie 2014, ora 13, Aula Universitatii Transilvania


Conferinta internationala

“THE SCIENCE OF MUSIC - EXCELLENCE IN PERFORMANCE”

14-15 noiembrie 2014


Serile Facultatii de Litere

Lansarea romanului Abonatul nu poate fi contactat de Cristina Andrei.
Prezinta Mihai Ignat si Romulus Bucur.
Vineri, 14 noiembrie 2014, orele 16, Libraria Okian.


Cultura si Civilizatie Chineza la Brasov

Lansarea si dezbaterea romanului "Bucurati-va de viata!" de Yan Lianke,

Luni, 10 noiembrie 2014, ora 17, Institutul Confucius (Parter Rectorat). 


Stagiunea de Concerte 2014-2015

Recital Chopin - Schumann
Andrei LICARET - Pian, Invitati: Cvartetul GAUDEAMUS

8 Noiembrie 2014, orele 18,
Aula Universitatii Transilvania


Conferinta internationala

Conference for sustainable energy, editia a IV, 2014

Institutul CDI al Universitatii Transilvania
6-8 noiembrie, 2014


Saptamana PSI

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei va invita la Saptamana PSI la Brasov

Libraria Carturesti, 3 - 9 noiembrie 2014.


Intalnire cu scriitorul Frederic Verger

Intalnirea cu scriitorul francez Frederic Verger, laureat la premiului Goncourt, 

Luni, 3 noiembrie 2014, ora 12 in sala T II 2 (corp T)


Conferinta Internationala

Serile Facultatii de Litere

Lansarea noului volum de poezie "Klein Reloaded" al scriitorului Mihai Ignat, conferentiar la Departamentul Literatura si Studii Culturale.
Joi, 30 octombrie 2014, ora 17.30, Libraria Okian


Forest and Sustainable Development

International Symposium "Forest and Sustainable Development"

Aula Universitatii Transilvania, 24-25 October, 2014


Conferintele Scolii Doctorale

Profesorul Mircea Martin: "Teoria criticii ca teorie a culturii: Jean Starobinski"
Vineri, 24 octombrie 2014, ora 11.40, sala 'Gheorghe Craciun' (TP8), corp T.


Spectacol - Poveste pentru tineri

Spectacolul Facultatii de Muzica impreuna cu elevi din liceele brasovene

Centrul cultural Reduta, vineri 24 octombrie 2014, ora 18,30


Serile Facultatii de Litere

 Intalnire cu scriitorul si academicianul Nicolae Breban.
Participa scriitoarea Aura Christi, conf. Ruxandra Ivancescu si prof. Ovidiu Moceanu
  Joi, 23 octombrie 2014, ora 17, Libraria St.O.Iosif


Serile Facultatii de Litere

Lansarea eseului "O ecologie a sacrului. Ipostaze literare ale existentei spirituale" de Marius Iosif.
Prezinta prof. Virgil Podoaba si conf. Adrian Lacatus.
Miercuri, 22 octombrie 2014, ora 17, Libraria Okian


BEST Training Week

BEST Training Week

20-24 oct 2014, Aula Universitatii Transilvania


Internet of Things and Wearable Applications

Conferinta IoT and Wearable Applications Enabled by Bluetooth Low Energy (BLE) solutions - Patrick Kane, director Cypress University Alliance, S.U.A.
20 octombrie ora 9.30, sala GP3A (Colina Universitatii).


Conferinta internationala

Calitatea invatarii in institutiile prescolare, scolare si universitare din mileniul III
18 octombrie 2014

Aula Universitatii Tranilvania


Eveniment caritabil: Brasov Heroes

Brasov Heroes mobilizeaza brasovenii!
Alearga pentru una din cele 13 cauze si 50% din taxa de participare va merge catre aceasta. Participa voluntari de la Facultatea de Sociologie si Comunicare.
Startul: duminica, 19 octombrie 2014, ora 11.


Conferinta Nationala de Stroke

A XVII-a Conferinta Nationala de Stroke (AVC) - cu participare internationala

Aula Universitatii Transilvania, 15-17 octombrie 2014


ERASMUS OPEN DAY

Intalnirea de inceput de an universitar cu studentii Erasmus

16 octombrie 2014 ora 16, sala U II 3, Aula Universitatii Transilvania.


Autoliv la Podiumul Companiilor

Prima intalnire din anul universitar 2014-2015 cu Autoliv Romania la Podiumul Companiilor.
Holul C - Colina Universitatii
15 octombrie 2014, ora 13.10


Conferinta internationala ICBE 2014

ICBE 2014 - International Conference on Business Excellence.

9 - 11 octombrie 2014, Aula Universitatii Transilvania


Un nou eveniment al Scolii de Comunicare

"Idei din viitor. Cum sa devii un castigator cu inima".

Joi, 9 oct. 2014, ora 17, Aula Titulescu, corp T 


Comportarea in situ a Constructiilor

A XX-a Conferinta cu participare internationala

Aula Universitatii Transilvania

08-09 Octombrie 2014


Serile Facultatii de Litere

Lansarea volumului de poezie "Firul alb" de Andrei Bodiu

Miercuri, 8 octombrie 2014, ora 18, la Libraria Okian (Piata Sfatului nr. 1)


Orizonturi Europene

Lansarea cartii „C. Brancoveanu si I. Mazepa – Pagini inedite de istorie” - Teofil Rendiuk, Ministru-Consilier al Ambasadei Ucrainei in Romania

Aula Universitatii Transilvania - 05.10.2014 -ora 11


Stagiunea de Concerte 2014-2015

Concertul extraordinar al pianistului Horia Mihail 
inaugurarea pianului Concert Grand Steinway & Sons

Aula Universitatii Transilvania
1 octombrie 2014, ora 19


Deschiderea anului universitar 2014-2015

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2014/2015

Miercuri, 1 octombrie 2014,

ora 12.00 Aula Sergiu T. Chiriacescu


Noaptea Cercetatorilor 2014 la Brasov

Universitatea Transilvania, organizatorul local al Noptii Cercetatorilor 2014, eveniment sustinut de Comisia Europeana lanseaza invitatia de participare activa

26 septembrie 2014, orele 17-23, Aula Sergiu T. Chiriacescu 


Conferinta Internationala SUM 2014

Facultatea de Litere, Departamentul DELTA, Asociatia ARTA organizeaza a treia editie a Conferintei Internationale de Lingvistica Teoretica si Aplicata SUM 2014

Programul conferintei din 19-20 septembrie 2014, Aula Sergiu T. Chiriacescu


Workshop cu participare internationala

Facultatea de Medicina va invita la Workshop-ul cu participare internationala:

Infectiile nosocomiale din multiple perspective: medicala, jurnalistica, manageriala

18-20 septembrie, Aula Sergiu T. Chiriacescu


An aniversar pentru doua facultati

Proiectul ELI-NP al Institutului national de fizica si inginerie nuclearaN.V. Zamfir, directorul IFIN Magurele prezinta "Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics", Status and Perspectives", 4 septembrie 2014, ora 9, Aula Sergiu T. Chiriacescu 


Conferinta AOSR la Universitatea Transilvania

Conferinta Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania "Advanced many-body and statistical methods in mesoscopic systems II", 1-5 septembrie 2014, Aula Sergiu T. Chiriacescu


Scoala de vara Siemens Industry Software

Curious Minds School la Brasov 

  4 august - 19 septembrie 2014 sisw.ro@lmsintl.com 


Scoala de vara Leo AdCamp

Lectii de publicitate aplicata de la Leo Burnett. Tehnici de comunicare publicitara prin promovarea unor obiective din patrimoniul natural si cultural al judetului Brasov. 


Conferinta internationala FERT 2014


Cea de a 10-a Conferinta internationala Finsler Extensions of Relativity Theory.

18-24 august 2014, Aula Sergiu T. Chiriacescu


Simpozionul ICOHTEC 2014

Cel de-al 41-lea Simpozion al Comitetului International de Istoria Tehnologiei - ICOHTEC 2014. Focus: Relatia dintre schimbarile structurale majore ale soiectatii si tehnologie.

  29 iulie - 2 august 2014, Aula Sergiu T. Chiriacescu


Telediagnostic and Telemonitoring for Life Sciences

Conferinta internationala
New Trends on Sensing-Monitoring-Telediagnosis for Life Sciences
organizata de Facultatea de Medicina a Universitatii Transilvania.
24-26 iulie 2014, Aula Sergiu T. Chiriracescu


Profesorul Phillippe Morel la universitate

Decernarea titlului de profesor onorific pentru profesorul Philippe Morel, autorul primului transplant intestinal din lume între gemeni monovitelini.

18 iulie 2014, ora 11, Aula Sergiu T. Chiriacescu 


Conferinta nationala Alexandru Musina

Facultatea de Litere oragnizeaza Conferinta "Viata si opera lui Alexandru Musina", ca parte a proiectului "Excelenta Culturala Academica Brasoveana". Deschiderea: 17 iulie 2014 ora 15, Aula Sergiu T. Chiriacescu


Brasov Leo Academy

Studentii brasoveni sunt invitati la o intalnire cu Tudor Fulea, Global Account Director, Leo Burnett Wordlwide. 

7 iulie 2014, ora 15, Muzeul Prima Scoala Romaneasca

Scoala de vara ICR

Institutul Cultural Roman organizeaza  in parteneriat cu Facultatea de Litere a Universitatii Transilvania din Brasov, Muzeul Casa Muresenilor si Centrul Cultural Reduta. 
Cursuri de limba, cultura si civilizatie romaneasca 
1 - 26 iulie 2014, Aula Sergiu T. Chiriacescu


Gala Sefilor promotiei 2014

Gala sefilor de promotie 2014
Aula Sergiu T. Chiriacescu – Universitatea Transilvania
Vineri, 27 Iunie 2014, ora 13:30 


Workshop IADA

Facultatea de Litere organizeaza Workshop-ul IADA (International Association for Dialogue Analysis) cu titlul (INTER)FACES OF DIALOGUE: CONSTRUCTING IDENTITY THROUGH LANGUAGE USE

5-7 iunie 2014, Aula Sergiu T. Chriacescu


Serile filmului chinezesc 2014

Institutul Confucius al Universitatii Transilvania din Brasov organizeaza prima editie a Serilor Flmului Chinezesc

5-6 iunie 2014, Centrul Multicultural al Universitatii (cladirea Rectoratului)


Info Day H2020

Info Day Orizont 2020,

27-28 mai 2014, Aula Sergiu. T Chiriacescu


Erasmus + week

Schimband vieti - deschizand minti

Seminarii de informare: Fii student Erasmus!

19-23 Mai 2014


AFCO 2014

Conferinta Absolventii in Fata COmpaniilor –
AFCO 2014

21 mai 2014, ora 10:00
Aula Sergiu T Chiriacescu


Vedete la Universitatea Transilvania

Concert - Directia 5 si cei mai buni interpreti - studenti ai Universitatii Transilvania

21 mai 2014, ora 19:00
Complex Memo


Colocviu de literatura romana contemporana

A 11-a editie a Colocviului national universitar de literatura romana contemporana de la Brasov,
8 - 9 mai 2014
Deschiderea joi, 8 mai 2014 ora 9.00, Aula Sergiu T. Chiriacescu


Conferinta publica

Conferinta publica sustinuta de
Franz Schausberger politician si istoric
presedinte al Institutului Regiunilor Europene.

8 mai 2014, ora 12, Aula Sergiu T. Chiriacescu 


Marele Cros al Universitatii Transilvania

Editia a II-a a Marelui Cros al Universitatii pentru studenti, cadre didactice si angajati TESA

6 mai 2014

Inscrieri la cros@unitbv.ro


Norman Manea la Universitatea TransilvaniaDezbatere pe tema: ”Limba exilată și epistolele ei” impreuna cu scriitorul Norman Manea. Proiectia filmului: Exilul un colaj

5 Mai 2014 ora 11. Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania


Cursuri publice

CURSURI PUBLICE 
pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a

02-12 aprilie 2014


Trioul Axis Mundi

  Academia de Muzica "Gh. Dima", Asociaţia Cultura Viva Sighisoara, Facultatea de Muzica, Primaria Brasov: concertul susţinut de Trio Axis Mundi: Aurelian Bacan - clarinet, Rafael Butaru - vioara si Eva Butean - pian.

15 aprilie 2014, ora 18, Sala Patria a Filarmonicii Brașov.


Deschiderea Podiumului Companiilor

Deschiderea Podiumului Companiilor

7 aprilie 2014, ora 15:00
Colina Universitatii - Holul C


Inaugurarea programului American Shelf

inaugurarea programului American Shelf,

1 aprilie 2014, ora 12.30
Sala de lectura a Bibliotecii Universitatii


Maratonul de programare „Entrepreneurship”

prima editie a maratonului de programare Entrepreneurship

28 -29 martie 2014,
Aula Universitatii


Conferinta Publica

Agricultura romaneasca si dezvoltarea rurala
in contextul politicii agricole comunitare 
in perioada 2014-2020

28 martie 2014, ora 10,00
Aula Sergiu T Chiriacescu

 


Dezbatere: Competitia politica in Romania

dezbatere asupra volumului 
Competitia politica in Romania,
autori: Adrian Miroiu si Serban Cerkez

25 martie 2014, ora 15.00 
Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania


Leaders of the automotive science and industry present

Conferinta "Engine development trends 2004-now-2014 driven by European legislation"
Dr. Martin Scheidt, senior vice-president R&D Engine Systems Division, Schaeffler AG.

20 martie 2014, ora 9.45, Aula Sergiu T. Chiricescu  


Unde se afla literatura?

Conferinta publica sustinuta de
academicianul Solomon Marcus,
matematician, lingvist, semiotician, istoric al stiintei, epistemolog.

19 martie 2014, ora 17, Aula Sergiu T. Chiriacescu 


LEGO Educational

Competita Regionala de LEGO Educational

12 Martie 2014, ora 15.30, 
corpul C, Colina Universitati, amfiteatrul CP4


Zilele Carierei

Zilele Carierei 2014
11-13 martie 2014
Aula Sergiu T.Chiriacescu


Ziua Universitatii Transilvania

Ziua Universitatii Transilvania
1 Martie 2014
Programul manifestarilor dedicate zilei universitatii


Academica BNR 2014

Academica BNR 2014

Un nou proiect educational al
Bancii Nationale a României

Brasov, 27 februarie - 7 martie 2014


Conferinta "Cum se se scrie istoria?"

Conferinta publica "Cum se scrie istoria? Probleme controversate ale trecutului romanilor"
academician prof. dr. Ioan Aurel Pop, Rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca,

28 februarie 2014, ora 9.40, 
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Java Competition

Primul concurs national de programare in limbajul Java pentru studenti.
Inregistrari online: 10 ianuarie - 25 martie 2014
la http://java.jaromania.org/


Cupa Confucius la tenis de masa

Editia a 2-a Cupei Confucius la Tenis de masa,

11-14 februarie 2014,
Institutul Confucius al Universitatii, Rectorat, B-dul Eroilor 29


Dialog cultural romano-portughez

Dialog romano-portughez despre literatura, istorie, jazz...

7 februarie 2014, ora 17,00
 Centrul Multicultural al Universitatii (parter Rectorat)

 EVENIMENTE 2013

Craciunul pentru copiii angajatilor universitatii

Serbarea pomului de Craciun
pentru copiii angajatilor universitatii
Miercuri, 18 decembrie 2013, ora 18
Aula Sergiu T. Chriacescu


Mos Craciun exista... in reclame

Cea de a patra editie a evenimentului caritabil
”Moș Craciun exista...in reclame”

Joi, 12.12.2013, ora 18, sala CP3, Colina Universitatii


Evenimentele anului 2013 la Facultatea de Litere

Vernisajul expozitiei afiselor evenimentelor
Marti, 10 decembrie 2013, ora 12.00
Holul Facultatii de Litere, corpul T, parter 


Seara de Sf. Nicolae

Seara de Sf. Nicolae
la Universitatea Transilvania
6 decembrie 2013
Spectacol realizat de Facultatea de Muzica


Intalnire cu reprezentantii RENAULT Romania


Prezentarea companiei Renault
si a programelor de colaborare cu universitatile
Miercuri, 20 noiembrie 2013, ora 14
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Festivalul ETNOVEMBER 2013

Mediateca Norbert Detaeye a Universitatii
organizeaza Festivalul ETNOVEMBER 2013
Deschiderea festiva: sambata, 16 noiembrie 2013, ora 13
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Leaders of the Automotive Science and Industry Present

Conferinta "The Evolution of the Internal Combustion Engine"
Prof. Dr. Peter Pleus, Schaeffler AG
Miercuri, 6 noimebrie 2013, ora 10
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Prezentarea ofertei de burse DAAD 2014/2015

Burse 2014/2015: Scoala internationala de vara
si Masterat/Doctorat in Germania 
Prezentare si detalii: joi, 31 octombrie 2013 ora 13
Aula Sergiu T. Chriacescu, sala U.I.6


Turul ciclist Universitaria 2013

Turul ciclist Universitaria 2013
organizat de Universitatea Transilvania si Clubul sportiv Universitatea Brasov
30 octombrie 2013 ora 12
Pornire: Aula Sergiu T Chiriacescu


Fulbright Senior Award 2014/2015

Fulbright Senior Award 2014/2015
Prezentarea Programului postdoctoral Fulbright Senior
Marti, 22 octombrie 2013 ora 12.30
Aula Sergiu T. Chiriacescu, sala U.I.6


ICBE 2013

Cea de a 8-a Conferinta Internationala Business Excellence
Vineri, 18 octombrie 2013, ora 9.00
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Conferinta Premiaza Inovatia

Conferinta Premiaza Inovatia
Dezbatere despre inventiile si inventatorii din Romania
Marti, 16 octombrie 2013 ora 14
Aula Sergiu T. Chiriacescu, sala U.I.6


Bienala europeana de poezie

Bienala Europeana de Poezie 2013
Maratonul European de Poezie la feminin
Vineri 11 octombrie 2013 ora 13:45  - Sambata 12 octombrie ora 0:45
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Zilele Academiei de Stiinte Tehnice

Conferinta ASTR 2013
Zilele Academiei de Stiinte Tehnice din Romania
4-5 octombrie 2013
la Institutul de Dezvoltare si Cercetare
al Universitatii Transilvania


Deschiderea anului universitar

Festivitatea de deschidere
a anului universitar 2013/2014
Marti, 1 octombrie 2013, ora 12.00
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Modernizari locale si nationale

Conferinta Modernizari locale si nationale
Ordinul Arhitectilor din Romania in parteneriat cu Universitatea Transilvania
27-29 septembrie 2013, Mansarda Casei Baiulescu


Noaptea Cercetatorilor la Brasov

UniversitateaTransilvania - partener local in
proiectul european Noaptea Cercetatorilor
27 septembrie 2013
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Expozitie de fotografii: Orasul memorabil

Orasul memorabil
Expozitie de fotografii din trecutul orasului Brasov
Centrul multicultural al Universitatii Transilvania (Rectorat)
21 septembrie - 6 octombrie 2013


PT-CONF 2013

PT-Conf  2103
Conferinta internationala de incercari de capabilitate
17-20 septembrie 2013
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Perspective pentru industria lemnului

Perspective pentru Industria Lemnului
din Brasov 2020

29 august 2013
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Scoala de vara LMS

Intalnire e-learning Moodle

Scoala de vara ICR

Scoala de vara a
Institutului Cultural Român

la Universitatea Transilvania din Brasov
Aula Sergiu T. Chiriacescu, 3 - 28 iulie 2013


Sustainable Smart Regions of Tomorrow

Scoala de Vara Internationala 
„Sustainable Smart Metropolitan Regions of Tomorrow”

a Centrului de Cercetare Stiintifica
Sisteme de Energii Regenerabile si Reciclare
15 -27 iulie 2013


Scoala de vara "Biomass for Bioenergy"

Scoala de vara „Biomass for Bioenergy”
a Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere
            in colaborare cu BEST Brasov
15-25 iulie 2013


Scoala de vara a facultatii de medicina

Scoala de vara a Facultatii de Medicina
in colaborare cu
University of California Irvine School of Medicine
8-13 iulie 2013


Premierea sefilor de promotie 2013

Premierea sefilor de promotie 2013
Centrul multicultural al Universitatii
25 iunie 2013


Lansare de carte

Lansarea volumului
"Memorii din biblioteca ideala" de Bogdan Suceava si
Conferinta Scolii doctorale a Facultatii de Litere
10 iunie, ora 17 sala "Gheorghe Craciun" (TP8)


AFCO 2013

Conferinta
ABSOLVENTII ÎN FATA COMPANIILOR
AFCO 2013
24 mai 2013 - orele 10.00–17.00,
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Cultura japoneza si spiritul japonez

Conferinta
Cultura japoneza si spiritul japonez
22 mai 2013, ora 13:45
Aula Sergiu T. Chiriacescu, sala UI6


Crosul Universitatii Transilvania

Crosul Universitatii Transilvania
16 mai 2013, ora 14.00


Forum european

"Forum European” -
Campanie de informare si comunicare
a Reprezentanței CE în România
Aula Sergiu T.Chiriacescu, 24 aprilie, ora 11.00


Dialog cu mediul socio-cultural

Masa rotunda cu tema:
Universitatea în dialog cu reprezentanti ai mediului economic si socio-cultural.
joi, 18 aprilie 2013, ora 16.00, Hotelul Aro–Palace


Join the new economy

Prezentarea Join the New Economy! - trecerea de la economia bazata pe manufactura, la economia bazata pe servicii.
18 aprilie 2013, orele 12:00 - 14:00,
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Liderii de maine

LIDERII DE MÂINE BRASOV
-
Modulul „Investeste în tine”
17 aprilie 2013,
www.lideriidemaine.afafci.ro


Jurisdictia obligatorie a Curtii internationale

Conferinta "Acceptarea de catre Romania a jurisdictiei obligatorii a Curtii Internationale de Justitie. Avantaje si semnificatii" 
MAE, Facultatea de Drept si Baroul Brasov
12 aprilie 2013, Aula Sergiu T. Chiriacescu


Zilele Portilor Deschise

Zilele Porților Deschise
vineri, 5 aprilie 2013, orele 9 – 18,
sâmbata, 6 aprilie 2013, orele 9-15
Aula Sergiu T. Chiriacescu


Expozitie de fotografie

Our Country/Tara noastra -
Expozitie de fotografie de Alex Levac
18 martie - 5 aprilie 2013,
Vernisaj: luni, 18 martie, ora 12:00
Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania


Integrarea tinerilor in piata muncii

Centrul de reusita universitara CRU

Inaugurarea
Centrului de Reusita Universitara -
Centre de Réussite Universitaire

si a Lectoratului francez
11 martie 2013


1 Martie - Ziua Universitatii Transilvania

Ziua Universitatii Transilvania
1 Martie 2013
Programul manifestarilor dedicate zilei universitatii


Profesor emerit al Universitatii Transilvania

Decernarea titlului de Profesor Emerit
domnului prof.univ.dr.ing. Cornel SAMOILA
28 februarie 2013


Academica BNR 2013

Academica BNR 2013

Un nou proiect educational al
Bancii Nationale a României
Brasov, 8-15 februarie 2013


Oferta de burse DAAD 2013-2014

Fulbright Senior Award 2013-2014
Evenimente 2012 Maximize