Newsletter

Newsletter 2017 - 2018

Februarie / February 2018

In cadrul Galei PatriotFest ambii reprezentanti ai Universitatii Transilvania, Stefan Popa si Alexandra Stanciu de la  Departamentul de Electronica si Calculatoare au castigat premii speciale.

Mai multe detalii: RO / EN

Ianuarie / January 2018

Ansamblul de cântece și dansuri al Universității Transilvania din Brașov a efectuat între 27 noiembrie și 2 decembrie 2017 un turneu la Beijing, prezentând un spectacol folcloric și la Conservatorul Central de Muzică (CCM) din capitala Chinei.

Mai multe detalii: RO / EN

Newsletter 2016 - 2017

Decembrie / December 2017

Festivalul Etnovember 2017, a avut o largă participare internațională (șase țări europene). A oferit publicului brașovean peste 25 de expoziții, 2 concerte, teatru, târgul medieval, cortegiul cu torțe, show-ul Fireball, Maratonul de Poezie.

Mai multe detalii: RO / EN

Noiembrie / November 2017

Recitalul extraordinar prezentat de Horia Mihail si Ciprian Dancu in deschiderea Stagiunii de Concerte a Universitatii Transilvania, in data de 2 octombrie 2017, a fost pe masura asteptarilor. Am audiat alternari de piese pentru pian solo si duo.

Mai multe detalii: RO / EN


Octombrie / October 2017

In data de 22 septembrie 2017 a avut loc conferinta de inchidere a proiectului de cercetare stiintifica Managementul Inteligent al Destinatiei pentru un Turism Durabil - DIMAST.

Mai multe detalii: RO / EN

Septembrie / September 2017

Alaturi de participanti din cinci tari europene (Albania, Bulgaria, Polonia, Romania si Ungaria), un cadru didactic si doi studenti ai Facultatii de Sociologie si Comunicare au participat, in perioada 01-06 august 2017, la Brasov si la Rasnov, la scoala de vara organizata in cadrul proiectului ,,I was citizen of Stalin town”.

Mai multe detalii: RO / EN

August / August 2017

International Student Summer School „Nuclear Physics – Science and Applications (NUCPHYS-SC&APPL), ediţia a 8-a a început la Braşov în data de 26 iulie, organizată de Joint Institute for Nuclear Research (JINR) în colaborare cu universităţi şi centre de cercetare științifică din statele membre JINR, cu scopul de a stimula studenţii să aleagă calea cercetării științifice şi de a încuraja colaborarea internaţională.

Mai multe detalii: RO / EN

Iulie /July 2017

Cea de-a treia editie a conferintei internationale a studentilor doctoranzi (IPC 2017) a avut loc la Brasov, in perioada 22 - 23 iunie 2017. Conferinta a fost organizata de Institutiile Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD) Universitatea Transilvania din Brasov si Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Mai multe detalii: RO / EN

Iunie / June 2017

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a vizitat in luna mai Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universitatii Transilvania din Brasov ... si a participat la Aula Sergiu T. Chiriacescu la dezbaterea cu tema: „Brasov - comunitatea care investeste in viitor”

Mai multe detalii: RO / EN

Mai / May 2017

„Saptamana internationala – IWeek” s-a desfasurat sub genericul New times – same practices? How to address international challenges as Erasmus+ participants (La vremuri noi –aceleasi practici? Cum sa facem fata provocarilor internatonale in calitate de participanti in programul Erasmus+) ... 

Mai multe detalii: RO / EN

Aprilie / April 2017

O initiativa interesanta a fost lansata cu ocazia zilei de 1 Martie 2017 - Ziua Universitatii Transilvania din Brasov. S-a constituit Clubul Seniorilor ai carui membri sunt toti pensionari ai universitati. ...Mai multe detalii: RO / EN

Martie / March 2017

Become este un proiect creat la nivel national de catre AIESEC in Romania si implementat la nivel local de catre entitati din 14 orase. La nivel de instituții de învățământ superior, până în prezent proiectul s-a derulat în cadrul universităților din București, Cluj și Iași. În acest an, in  perioada 16 ianuarie - 27 februarie AIESEC Brsov a adus proiectul in Universitatea Transilvania.

Mai multe detalii: RO / EN

Februarie / February 2017

Incepand din anul universitar 2016/17, la programele de studii ale Facultatii de Inginerie Tehnologica si Management Industrial a fost introdusa o disciplina noua, Integrare si dezvoltare profesionala in cadrul careia studentii s-au intalnit cu reprezentanți ai companiei Schaeffler Romania.

Mai multe detalii: RO / ENIanuarie / January 2017

Prima saptamana de iarna a adus la Brasov Festivalul Studentesc al Muzicii de Camera, Brassovia, editia a III-a. Festivalul a reunit artisti instrumentisti din trei orase culturale ale Romaniei: Cluj, Iasi si Brasov.

Mai multe detalii: RO / EN

Newsletter 2016

Decembrie / December 2016

Dupa 25 de ani, Mediateca Norbert Detaeye este un spatiu spiritual aparte, rezultat prin fuziunea personalitatilor mediatecarilor, si care isi inoveaza permanent oferta culturala in beneficiul Universitatii.

Mai multe detalii: RO / EN

Noiembrie / November 2016

Quartetul newyorkez Elevation, condus de pianistul și compozitorul Lucian Ban, a susținut vineri, 7 octombrie, în Aula Universității Transilvania din Brașov, concertul de deschidere a seriei Chamber Jazz la Universitatea Transilvania.

Mai multe detalii: RO / EN

Octombrie / October 2016

Aflată la cea de a 25-a ediție, „Friendship Award”, cea mai înaltă distincţie a statului chinez acordată unui expert străin, l-a avut printre laureații din acest an pe prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania din Braşov

Mai multe detalii: RO / EN

Septembrie / September 2016

Transilvania Creative Camp, a doua ediţie a Școlii de Vară de Promovare Creativă a Destinaţiilor şi Interpretarea Patrimoniului, s-a desfășurat între 29 august și 5 septembrie 2016

Mai multe detalii: RO / EN

August / August 2016

Universitatea Transilvania din Brașov se regăsește în top 10% al clasamentului european al universităților în funcție de numărul de studenți care au beneficiat de mobilități pentru studiu și plasament practic.

Mai multe detalii: RO / EN

Iulie / July 2016

Miercuri, 22 iunie 2016, la Aula Sergiu T. Chiriacescu a avut loc Gala sefilor de promotie si a premiilor studentesti - editia 2015-2016

Mai multe detalii: RO / EN

Iunie / June 2016

AFCO 2016 a reunit studenti de la toate facultatile universitatii si specialisti din mediul economic provenind de la 35 companii si institutii din Brasov si nu numai.

Mai multe detalii: RO / EN

Mai / May 2016

Editia a V-a a Marelui Cros al Universitatii Transilvania s-a desfasurat joi, 21 Aprilie 2016, de-a lungul unui traseu ce a masurat cca. 2 km.

Mai multe detalii: RO / EN

Aprilie / April 2016

Anul acesta se implinesc patru ani de cand sarbatorim Ziua Universitatii, prilej cu care se organizeaza o serie de manifestari stiintifice, cultural-artistice si sportive.

Mai multe detalii: RO / EN

Martie / March 2016

Autonomie de 50 km, viteza maxima de 80 km/h si 6 lei/100 de km sunt principalele caracteristici actuale ale automobilului electric conceput la universitate si care poate fi deja vazut pe strazile Brasovului.

Mai multe detalii: RO / EN

Februarie / February 2016

In cadrul Universitatii Transilvania din Brasov functioneaza Centrul de excelenta Jean Monnet „Challenges and Prospects of EU Integration in South Eastern Europe”.
 Mai multe detalii: RO / EN

Ianuarie / January 2016

Traditia concertului de Sf Nicolae, inceputa in 2012, a fost continuata in 6 decembrie 2015 cu un nou spectacol ce a incheiat festivalul studentesc al muzicii de camera „Brassovia 2015”.

Mai multe detalii: RO / EN

Decembrie / December 2015

Institutul Confucius al Universitatii Transilvania a organizat in data de 6 noiembrie, in cadrul Stagiunii de Concerte 2015 - 2016,  un spectacol remarcabil de opera traditionala chineza intitulat „Culorile Operei Peking”.

Mai multe detalii: RO / EN

Noiembrie / November 2015

In data de 1 octombrie, odata cu deschiderea anului universitar, a avut loc, in noua sala de expozitii si evenimente a Centrului Multicultural de la parterul Rectoratului, vernisajul expozitiei de gravura Peisaje transilvanene, cu lucrari  semnate de Hans Hermann

Mai multe detalii: RO / EN

Octombrie / October 2015

Noaptea Cercetatorilor face parte din seria de evenimente finantate de catre Comisia Europeana prin Programul Cadru de Cercetare si Inovare H2020 (2014 – 2020), actiunile Marie Sklodowska-Curie si isi propune sa demonstreze publicului ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare. 

Mai multe detalii: RO / EN

Septembrie / September 2015

Aparut in 2005, Jurnalul Medical Brasovean este o publicatie de specialitate a Facultatii de Medicina din Brasov care reflecta cercetarile din domeniul medicinei clinice, preventive si fundamentale nu numai din Brasov si Romania, dar si din strainatate.

Mai multe detalii: RO / EN

August / August 2015

Lansata la Targul International de mobila, echipamente si accesorii pentru industria lemnului BIFE-TIMP - Bucuresti, in septembrie 2005, revista PRO LIGNO aniverseaza 10 ani de existenta.

Mai multe detalii: RO / EN

Iulie / July 2015

Luni, 22 iunie 2015, la Aula Sergiu T. Chiriacescu s-a desfasurat Gala Sefilor de Promotie ai Universitatii Transilvania din Brasov. Cu acest prilej au fost premiati studentii cu cea mai mare medie de absolvire a anilor de studiu de la ciclul de licenta din cele 18 facultati ale universitatii.

Mai multe detalii: RO / ENIunie / June 2015

Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor a aniversat în 29 mai 2015, intr-un cadru festiv, 25 de ani de existenta. Suntem convinsi ca acesti 25 de ani de existenta reprezinta doar începutul, iar facultatea, devenind matura, are un viitor cert. Cartea ei de vizita o reprezintă economistii care sunt ABSOLVENTII ei!

Mai multe detalii: RO / EN

Aprilie / April 2015

In data de 23 martie 2015 a avut loc in Aula Magna concertul de inaugurare a celei mai moderne orgi digitale din Romania, orga de concert a Universitatii Transilvania din Brasov, fiind primul instrument de acest gen din Brasov amplasat intr-un spatiu laic.

Mai multe detalii: RO / EN 

Martie / March 2015

Prima editie a Cupei Universitatii Transilvania la Baschet s-a bucurat de un real succes in randul studentilor universitatii, fiind un prilej favorabil promovarii intrecerii sportive in limitele sportivitatii ai fair-play-ului.Mai multe detalii: RO / EN 

Februarie / February 2015

„Arii celebre”, concertul oferit in luna ianuarie de Universitatea Transilvania, a fost un periplu muzical care i-a readus in scena pe artistii Operei Brasov, intr-o explozie de muzica si voie buna, alaturi de toti cei prezenti in aula, dar si de cei care, pentru prima data de cand a inceput stagiunea, i-au putut urmari in direct, intr-o transmisiune realizata pe site-ul universitatii.Mai multe detalii: RO / EN 

Ianuarie / January 2015

Anul acesta UniversitateaTransilvania din Brașov a organizat prima ediţie a Festivalului Studenţesc alMuzicii de Cameră Brassovia, manifestare ce s‐a desfășurat în Aula Sergiu T. Chiriacescu înperioada 3 – 6 decembrie 2014. Festivalul promovează o serie de recitalurioferite de tineri muzicieni din marile centre muzicale ale țării.

Mai multe detalii: RO / EN

Newsletter 2014

Decembrie / December 2014

In perioada 15-17 noiembrie 2014 s-a desfasurat cea de-a 16-a editie a Festivalului Etnovember, organizat de Universitatea Transilvania, cu sprijinul Primariei Brasov si in parteneriat cu o serie de institutii culturale si comunitati etnice din Brasov. Festivalul a cuprins 34 de evenimente, printre care 19 expoziții de arhitectură, design, fotografie, acuarela si ceramica, 5 concerte, 2 lansari de carte si 2 piese de teatru.

Mai multe detalii: RO / EN

Noiembrie - November 2014

Noul an universitar 2014-2015 a debutat cu deschiderea stagiunii de concerte a Universitati Transilvania din Brasov, singura institutie comprehensiva din tara care are propria stagiune. Cu acest prilej, a fost inaugurat primul pian de concert din Brasov, marca Grand Steinway & Sons. Protagonistul concertului extraordinar a fost pianistul brasovean Horia Mihail, solist al Orchestrei Radio din Bucuresti

Mai multe detalii: ROEN

Octombrie - October 2014

Anul 2014 a fost unul favorabil pentru studentii si absolventii designeri ai Facultatii de Ingineria Lemnului. La cele doua faze distincte ale Concursului National de Design de Mobilier, organizat de Asociatia Producatorilor de Mobilier din Romania (APMR), Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu Bucuresti si Universitatea Transilvania din Brasov, etapa „Creatie” si etapa „Produs realizat”, studentii nostri au obtinut 7 premii.

Mai multe detalii: ROEN

Septembrie / September 2014

La aniversarea a 65 de ani de la infiintarea Facultatii de Mecanica si a semicentenarului Facultatii de Inginerie Tehnologica si Management Industrial acestea se pot  mandri cu un palmares important, atat in activitatea didactica cat si in cea stiintifica, cu un numar impresionant de publicatii stiintifice si brevete de inventii, dar mai ales cu promotii de absolventi, azi ingineri apreciati in tara si in strainatate.

Mai multe detalii: RO / EN

August / August 2014

In perioada 7-19 iulie 2014, s-a desfasurat la Sibiu, in Complexul National Muzeal (CNM) ASTRA– Centrul pentru Patrimoniu, editia a II-a a Taberei de Restaurare, organizata de Facultatea de Ingineria Lemnului a Universitatii Transilvania din Brasov. Obiectele restaurate vor fi valorificate prin expunere in cadrul muzeului in aer liber, cu mentiunea restaurarii lor in cadrul taberei.

Mai multe detalii: RO / EN

Iulie / July 2014

Universitatea Transilvania este o prezenta activa in viata urbei de la poalele Tampei, fiind implicata in actiuni de cooperare internationala alaturi de alte structuri din orasul nostru. Astfel, in luna iunie, au avut loc doua actiuni care au marcat cooperarea romano-germana ...

Mai multe detalii: RO / EN

Iunie / June 2014

 

Cea de-a III-a editie a Conferintei Absolventii in fata companiilor - AFCO 2014 s-a desfasurat la Aula Sergiu T. Chriacescu in data de 21 Mai 2104 si a reunit 170 de studenti si peste 100 de reprezentanti a peste 40 de companii din Brasov si din tara. Evenimentul si-a propus dezvoltarea dialogului intre studenti si reprezentantii mediului economic.

Mai multe detalii: RO / EN

Mai multe detalii: RO / EN

Mai / May 2014

Conceput ca un spatiu deschis dialogului intre studenti, profesori si reprezentanti ai mediului economic, Podiumul Companiilor este un proiect dezvoltat de universitatea noastra si companiile Miele Tehnica, Stabilus, Premium Aerotec, Autoliv, Schaeffler, Siemens SRL, LMS,  Draexlmaier, Siemens CT, Preh si Renault. Podiumul companiilor este dedicat comunicarii permanente dintre studenti si reprezentanti ai  mediului economic.

Mai multe detalii: RO / EN

Aprilie / April 2014

Prima editie a maratonului de programare Entrepreneurship, organizat de Compania Allview si Centrul pentru Diplomatie Publica, in parteneriat cu Universitatea Transilvania si Primaria Municipiului Brasov s-a incheiat sambata, 29 martie 2014, la Aula Sergiu T. Chiriacescu. In cadrul maratonului, 10 echipe de studenti din Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti si Constanta au dezvoltat timp de 24 de ore aplicatii Android cu utilitate sociala.

Mai multe detalii: RO / EN

Martie / March 2014

Facultatea de Muzica a Universitatii Transilvania si Opera Brasov s-au reunit vineri 28 februarie 2014 in spectacolul Arc peste timp, o punte intre facultate si fostii absolventi ai acesteia, astazi nume de referinta ai scenei brasovene: Simona Marcan, Nicoleta Chirila, Valentina Margaras, Corina Klein, Cristina Rosu, Liviu Iftene, Mihai Irimia si baritonul Alexandru Aghenie, sub coordonarea artistica a lui Ovidiu Mezei, dirijor: Ciprian Tutu.

Mai multe detalii: RO / EN

Februarie / February 2014

Laboratorul de creativitate al Universitatii Transilvania este un veritabil catalizator al dezvoltarii si oferirii de sisteme hard si soft, care pot fi folosite atat in domeniul educational cat si in cel al cercetarii. Anul acesta vine cu numeroase  contributii ale mediului industrial in vederea integrarii CVTC in noile directii si tehnologii in educatie si cercetare.

Mai multe detalii: RO / EN

Ianuarie / January 2014

Publicat iniţial pe un site de socializare, proiectul „2014 Dacia 1300 Concept” s-a bucurat neîntârziat de aprecierea miilor de fani, urmând succesul în mass media de profil, publicații pe internet, televiziuni și presa internațională (TopGear, ProMotor, Autoevolution, 4Tunning, Autobook, TV.net, Antena 1, CityNews, Realitatea etc.).

Mai multe detalii: RO / EN

Newsletter 2013

Decembrie / December 2013

Universitatea în comunitatea culturală brașoveană - Festivalul Etnovember 2013 a debutat cu deschiderea Galeriei Artelor la Aula Universității, cuprinzând peste 20 de expoziții de arhitectură, design, pictură, ceramică și fotografie, prezentând diversitatea  dimensiunii umane și respectul față de patrimoniul cultural național.

Mai multe detalii: RO / EN

Noiembrie / November 2013

Intai octombrie 2013. Aula Magna a universitatii a fost si in acest an gazda festivitatii de deschidere a anului universitar pentru studenti, membrii comunitatii academice si invitatii din mediul socio-economic si structurile de conducere ale comunitatii brasovene.
Imnul „Gaudeamus igitur" interpretat de corul Facultatii de Muzica a rasunat in Aula Sergiu T. Chiriacescu, emotionandu-ne pe toti cei prezenti.

Mai multe detalii: RO / EN

Octombrie / October 2013

„Viaţa cu greii alpini nu e deloc uşoară, iar Kilimanjaro face parte dintre cei „7 grei” ai acestei lumi (Seven Summits) fiind chiar greul Africii”, spune Florin-Bogdan Năstase, masterand al Facultăţii de Ingineria Lemnului. „Am fost pregătit fizic şi psihic de greul Europei, Elbrus în Caucaz, şi fratele lui mai mic, Mont Blanc; cele două vârfuri ale lui Kilimanjaro au fost atinse şi au putut privi steagul universităţii fiind mai sus decât ele”.

Mai multe detalii: RO / EN 

Septembrie / September 2013

Conferinţa NI Week (august 2013, SUA) a găzduit şi concursul „National Instruments Graphical System Design Achievement Award”. Universitatea Transilvania, prin Petru A. Cotfas şi Daniel T. Cotfas (Departamentul Electronică şi Calculatoare), a câştigat premiul NI GSDAA, categoria Educaţie şi premiile NI Community's Choice şi Editor's Choice pentru lucrarea „Developing a Renewable Energy Laboratory Using NI ELVIS, NI LabVIEW, and NI myDAQ”.

Mai multe detalii: RO / EN

August/ August 2013

Şcoala de vară internaţională „Sustainable Smart Metropolitan Regions of Tomorrow” organizată prin colaborarea RESREC (Centrul de cercetare știinţifică: Sisteme de Energii Regenerabile şi Reciclare) şi European Sustainable Energy Innovation Association - ESEIA, a reunit lectori de marcă. în grupul de lucru ESEIA reprezentanţi din 5 tari au elaborat o strategie comună de accesare a fondurilor europene pentru proiecte.

Mai multe detalii: RO / EN

Iulie / July 2013

Sefii promoției 2013 (absolvenţii cu media multianuală cea mai mare) au fost premiați in 25 iunie 2013 la Institutul Confucius (Rectorat). Premianții au primit diplome și obiecte personalizate oferite de universitate şi câte 520 lei din partea Consiliului Județean Brașov. La final au discutat cu conducerea universității despre programele de studii, profesori, despre aspecte plăcute și neplăcute de-a lungul studenţiei.

Mai multe detalii: RO / EN


Iunie / June 2013

Vineri, 24 mai 2013, în Aula Sergiu T. Chiriacescu a avut loc a II-a ediţie a conferinţei – ABSOLVENŢI ÎN FAŢA COMPANIILOR – AFCO 2013. In cifre: 33 de reprezentanţi ai companiilor, 169 de absolvenţi care au prezentat postere, aproximativ 400 de participanţi. În spatele cifrelor am descoperit o zi plină de evenimente. La deschiderea festivă din partenerii din mediul economic şi socio-cultural au prezentat modele de colaborare cu universitatea.

Mai multe detalii: RO / EN
Mai / May 2013

În perioada 2-7 aprilie 2013, Universitatea și-a deschis porțile elevilor din întreaga țară în săptămâna: “Să știi mai multe, să fii mai bun!” Dorindu-se a fi o modalitate de a învăța altfel, de a-i ajuta pe tineri sa înțeleaga cum pot să își desăvârșească pregătirea, acțiunile din această perioadă au oferit comunității noastre academice posibilitatea de a arăta care sunt principalele preocupări ale acesteia.

Mai multe detalii: RO / EN

Aprilie / April 2013

Sărbătorirea Zilei Universității în data de 1 martie a pus bazele unei tradiţii prin care universitatea iese în agora, printr-o serie de evenimente festive.Ziua a debutat cu o conferinţă de presă a rectorului, prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan în Aula Sergiu T. Chiriacescu și vernisarea expoziţiei Universitatea în imagini.

Mai multe detalii: RO / EN

Martie / March 2013

În perioada 8-15 februarie 2013 sub egida Băncii Naționale a României și a Universității Transilvania din Brașov a avut loc ACADEMICA BNR, un proiect educațional care a reunit reprezentanți ai peste 20 de universități (rectori, prorectori, membri ai comunităților academice specialiști în domeniul financiar-bancar), specialiști ai Băncii Naționale (membri ai Consiliului de Administrație și oficiali ai acesteia), reprezentanți ai Institutului Bancar Român și ai Academiei Române.

Mai multe detalii: RO / EN

Februarie / February 2013

În spaţiul expoziţional al sălii Auditorium se păstrează colecţia de piese de mobilier realizate de mari designeri ai secolului XX, denumită Modern Classics. Ea cuprinde 27 de piese de mare valoare, capabile să ilustreze etapele evoluției designului pe parcursul secolului XX. Colecţia este importantă, chiar unică, dat fiind că nu mai există în lume o altă instituţie de învăţământ superior care să deţină un astfel de material.

Mai multe detalii: RO / EN


Ianuarie / January 2013

6 decembrie 2012 - „Seara de Sfântul Nicolae” a reprezentat un prilej deosebit pentru membrii comunităţii academice braşovene şi partenerii noştri din mediul economic şi socio-cultural braşovean de a se reuni la Aula Sergiu T. Chiriacescu şi a audia concertul susţinut de studenţi şi cadre didactice ale Facultăţii de Muzică alături de tineri muzicieni de la Centrul de excelenţă din cadrul aceleiaşi facultăţi.

Mai multe detalii: RO / ENNewsletter 2012

Decembrie/ December 2012

În 17-19 noiembrie s-a desfăşurat sub egida Universităţii Transilvania din Braşov, a 14-a Ediţie a Festivalului ETNOVEMBER, eveniment cultural cu mare impact mediatic, sprijinit de Primăria şi Consiliul Local Braşov. Festivalul este înscris în agenda culturală a Braşovului şi este menţionat în programele agenţiilor de turism naţionale şi internaţionale.  

Mai multe detalii: ROEN


Noiembrie / November 2012

Aula Sergiu T. Chiriacescu a Universităţii a fost şi în acest întâi octombrie gazda deschiderii festive a noului an universitar. Încăpătorul amfiteatru s-a umplut de studenţi, de cadre didactice, de reprezentanţii conducerii universităţii şi de personalităţi din mediul economic şi socio-cultural braşovean şi regional.

Mai multe detalii: RO / EN

Octombrie / Octomber 2012

"El Betonito”, cum este numit şi cunoscut terenul de sport de lângă căminele de pe Colina Universităţii, a reprezentat locul unde studenţii braşoveni se reunesc pentru activităţi sportive, de recreere şi pentru a-şi etala calităţile atletice în diverse competiţii. El Betonito a început încă din luna august să-şi schimbe ţinuta, la iniţiativa conducerii universităţii prin Prorectoratul cu studenţii şi legătura cu mediul economic şi socio-cultural şi cu sprijinul nemijlocit al Direcţiei Tehnico-Administrative şi al studenţilor.

Mai multe detalii: RO / EN


Septembrie / September 2012

In luna august in Aula Sergiu T. Chiriacescu a avut loc a VII-a editie a Conferintei Internationale de Materiale Avansate, ROCAM, sub auspiciile “International Organization for Crystal Growth”, 28-31august. Au fost prezentate cele mai avansate rezultate in cercetarea din domeniul materialelor avansate.

Mai multe detalii: RO / EN

August / August 2012

Organizată în data de 18 iulie 2012, la Aula Sergiu T. Chiriacescu, prima conferinţă ABSOLVENŢII ÎN FAŢA COMPANIILOR - AFCO 2012 a avut ca scop dezvoltarea dialogului între absolventii de licentă si master ai universitătii si reprezentantii mediul economic si sociocultural.

Mai multe detalii: RO / EN

Iulie / July 2012

In data de 19 iunie 2012 universitatea noastră a avut onoarea de a fi vizitată de către ambasadorul Franţei in Romania, Excelenţa sa Domnul Dr. Philippe Gustin, care a fost primit de către rectorul universităţii, prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan in cadrul unei intalniri de lucru.

Mai multe detalii: RO / EN

Iunie / June 2012

11even - 11 experiente de succes prezentate timp de 11 minute  -  un eveniment care a fost gazduit de Centrul Cultural Reduta din Brasov în data de 30 mai. Invitatul special al serii a fost monopostul Universitatii Transilvania din Brasov BS2011 prezentat în holul principal al Centrului Reduta  de catre echipa de competitie a universitatii – BlueStreamline. Prezenta echipei nu a fost una întâmplatoare. Cu monopostul BS 2011 echipa a participat la Silverstone si la Circuitul de la Varano.

Mai multe detalii: RO / EN

Mai / May 2012

Absolvent al Universitatii Transilvania din Brasov, Leonard Orban - Ministrul Afacerilor Europene (primul comisar european din România), a fost prezent în 6 Aprilie 2012 la Brasov, cu ocazia derularii conferintei regionale  “Cresterea absorbtiei fondurilor structurale”. Desi convins de dificultatile pe care le impune demersul de a atrage fonduri europene, ministrul a declarat ca „pâna la sfârsitul lui 2011 România a absorbit 1,2 miliarde de euro, iar anul acesta trebuie sa atragem de trei ori mai mult“.

Mai multe detalii: RO / EN

Aprilie / April 2012

La 1 martie a avut loc inaugurarea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universităţii Transilvania din Braşov, ICDT. Reunind resurse de excelenţă, ICDT oferă cadrul de dezvoltare a activităţii pentru cele 27 de centre de cercetare din Universitatea Transilvania din Braşov, într-o infrastructură nouă, realizată majoritar prin proiectul Institut CDI: Produse High-Tech pentru Dezvoltare Durabilă, PRO-DD.

Mai multe detalii: RO / EN