Pagina Principala
>> Despre Universitate >> Istoric

Istoricul Universităţii Transilvania

 

 


 

REZULTATELE COMPETITIEI "BURSA DE EXCELENTA TRANSILVANIA"

BURSA DE EXCELENȚĂ TRANSILVANIA

In conformitate cu Regulamentul de burse si alte forme de sprijin material (RBSM), Universitatea Transilvania din Brasov va acorda pe baza de competitie de dosare, Bursa de Excelenta Transilvania - editia 2017, in valoare de 3.000 de lei. Aceasta bursa se acorda din veniturile proprii ale universitatii, unei singure persoane, student la ciclul de licenta sau master. Desfasurarea competitiei presupune urmatorul calendar:

a. 02 - 12.06.2017 - depunerea dosarelor conform Anexei 1 - pct.10 si Anexei 4 din RBSM la Prorectoratul cu studentii si legatura cu mediul economic si socio-cultural, camera 107, Rectorat;
b. 14 -16.06.2017 - analiza dosarelor de catre comisia de burse pe universitate;
c. 19.06.2017 - anuntarea rezultatelor;
d. 23.06.2017 - premierea festiva in cadrul Galei sefilor de promotie.

 

COLINA LEAGUE CUP

COLINA ARENA, 24 OCTOMBRIE - 9 NOIEMBRIE 2016


Câştigătorii Colina League Cup 2016 - Garda Veche 

- REZULTATE FINALE
 - PROGRAMUL


Mai multe poze ...


  Rezultatele competiției Bursa de Excelență Transilvania 2016

Conform Anexei 1, pct.5 din Regulamentul de burse și alte forme de sprijin material, un singur candidat, a aplicat pentru competiția: Bursa de excelență Transilvania – editia 2016.
Comisia de burse pe universitate a analizat conținutul acestui dosar în conformitate cu Anexa 3 a aceluiași Regulament și, în unanimitate, a decis acordarea Bursei de excelență Transilvania, studentului ȘTEFAN POPA, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, anul I Master.

 

MARELE CROS AL UNIVERSITĂŢII - 2016

Universitatea Transilvania, prin Prorectoratul cu Studenții și legătura cu mediul economic și socio – cultural și Facultatea de Educație fizică și Sporturi montane, în coloborare cu Digi și Digi Sport, vor organiza joi, 21 aprilie 2016, de la ora 11.00, Marele cros al Universității Transilvania. Traseul propus are o lungime de cca. 2 km, Cu plecare de la Rectoratul Universitatii si sosire la Aula Sergiu T. Chiriacescu. Se vor acorda premii în obiecte, diplome, medalii și cupe primilor 5 clasați la fete și băieți. Studenții din anii mici, vor primi drept bonificație pentru participare 2 prezențe la disciplina Educație fizică, cu condiția finalizării cursei. Toți participanții vor primi câte un tricou de concurs. La acest cros se pot înscrie și angajați ai universității. Înscrierile se pot face prin e-mail, la adresa cros@unitbv.ro, precizându-se, în cazul studenților, numele și prenumele, facultatea, anul și adresa de e-mail iar în cazul angajaților numele și prenumele, facultatea/departamentul respectiv  direcția/serviciul și adresa de e-mail.


REZULTATELE CONCURSULUI "MARELE CROS AL UNIVERSITATII" - EDITIA 2016


 

BURSELE TELEKOM

Compania TELEKOM Romania se implică în educarea tinerei generaţii prin programul Bursele TELEKOM, care oferă sprijin material tinerilor ambiţioşi şi talentaţi. Bursele Telekom continuă astfel cu succes programele prin care compania a oferit până în prezent 85 de burse către studenţi.

Programul Bursele TELEKOM oferă 10 burse anuale de excelenţă prin intermediul unui concurs naţional, adresându-se studenţilor înscrişi într-o instituţie de învăţământ superior de stat din România, categoria “fără plată”, la zi, indiferent de profil, indiferent de anul de studii (I, II, III, IV, V sau master). Concursul este organizat în două etape. Prima etapă, care este şi eliminatorie, presupune completarea şi trimiterea unui formular de înscriere până la data de 4 decembrie 2015 către Telekom Romania, iar cea de-a doua etapă constă în participarea la un interviu pe 10 sau 11 decembrie 2015, în urma căruia vor fi desemnaţi câştigătorii celor 10 burse.

Valoarea bursei acordate de către Organizator fiecărui candidat dintre cei 10 (zece) desemnaţi câştigători reprezintă suma de aproximativ 10.000 ron, împărţiţi în tranşe lunare (lunile octombrie 2015 iunie 2016, sumă stabilită la valoarea salariului minim pe economie).

Mai multe informații despre condiţiile de aplicare puteţi găsi pe site-ul concursului www.burseletelekom.ro.

 

Alianța IQRF – din care face parte și Universitatea „Transilvania” din Brașov – anunță un nou concurs international cu premii IQRF Wireless ChallengeII

 http://www.iqrf.org/contest
 http://ilab.unitbv.ro/club_cyni_006.htm

 
Continental lanseaza Competitia Workplace of the future

 

COLINA LEAGUE CUP

COLINA ARENA, 26 OCTOMBRIE - 5 NOIEMBRIE 2015

TEAM 0 a castigat Colina League Cup - editia 2015 !

 Lotul de jucători TEAM 0:

Paul ISAC (cpt), Alin DAMIAN, Sabin DIRSTARU, Gabriel TOADER, Adrian ROSCA, Stefan BANCILA, Gheorghe LETCA, Paul MOLDOVEANU, Ionut MOICEANU

LISTA ECHIPELOR INSCRISE
Grupe-Planificarea jocurilor-Rezultate
CLASAMENT DUPA FAZA GRUPELOR
REZULTATELE SFERTURILOR DE FINALA
REZULTATE SEMIFINALE
REZULTATE FINALE

Mai multe poze ...


 

Rezultatele competiției Bursa de Excelență Transilvania 2015

Conform Anexei 1, pct.5 din Regulamentul de burse și alte forme de sprijin material, 5 candidați (studenți), au depus dosare pentru competiția: Bursa de excelență Transilvania – editia 2015, după cum urmează:
- Gyurka Gellert Attila, Facultatea de Medicină;
- Colceri Iuliana Sidonia, Facultatea de Știinte Economice și Administrarea Afacerilor;
- Ionete Irina, Facultatea de Medicină;
- Angi Norbert, Facultatea de Inginerie Tehnologică si Management Industrial;
- Baraboi Dan Radu, Facultatea de Ingineria Lemnului.
Comisia de burse pe universitate a analizat conținutul acestor dosare în conformitate cu Anexa 3 a aceluiasi Regulament și, în unanimitate, a desemnat câstigător pe studentul ANGI NORBERT de la Facultatea de Inginerie Tehnologică si Management Industrial.
 

 

CONCURSUL IDEILOR TRASNITE

 

Universitatea Transilvania lansează concursul Idei Trăsnite cu succes neașteptat, dedicat tuturor cadrelor didactice și studenților din universitate. Astfel, într-o primă etapă, conducerea universității apelează la imaginația, ingeniozitatea și viziunea creativă a profesorilor și studenților și așteaptă idei care, ulterior, ar putea fi concretizate în proiecte de succes. Ideile pot viza atât dezvoltarea universității cât și progresul comunității în general.

Ideile pot fi trimise de către cei interesați, prin e-mail la adresa: idei@unitbv.ro,în perioada 13.04 – 20.05.2015. Autorii celor mai interesante idei vor fi invitați la un dialog privind dezvoltarea fazei a II-a, respectiv transformarea ideilor în proiecte.

 

Marele Cros al Universității Transilvania, ediția a III-a, 28 aprilie 2015
 
 
 Premii Categoria
 Numele si Prenumele
 Facultatea / Anul
 
 Premiul I
 Fete  MĂDĂLINA MACOVEI
 EFSM
 Baieti  BUTA GEORGE
 EFSM
 Premiul II  Fete  BIANCA GROSU
 MEDICINA
 Baieti  DRAGOȘ HAZAPARIU
 SEF
 Premiul III  Fete  IULIA CÂRCIOGEL
 MI
 Baieti  GEORGE BUCUR
 IESC
 Premiul I
Cadre didactice
 Fete  ALEXANDRA BĂICOIANU
 MI
 Baieti  FLORIN GÂRBACIA
 IM

 

Universitatea Transilvania lanseaza concursul ECHIPA VERDE  (Green Student Group - GSG).

Concursul este destinat studentilor de Ia licenta si master (cu exceptia celor din ani terminali) de Ia toate facultatile. Concursul presupune realizarea si prezentarea unui proiect care sa contina solutii/propunerii privind OPTIMIZAREA  TRAFICULUI, ORGANIZAREA PARCARII AUTOTURISMELOR si AMENAJAREA SPATIILOR VERZI, in cadrul celor doua  complexuri studentesti, Colina  (corpuri   didactice  +  camine) si Memorandumului (camine). Autorii propunerilor clasate pe primele 4 locuri vor forma ECHIPA VERDE si vor participa Ia excursia pe care Universitatea Transilvania o organizeaza,in perioada 30.04-3.05.2015 Ia Bruxelles- Belgia. ECHIPA  VERDE  va propune, coordona si monitoriza ulterior diferite activitati referitoare  Ia aspectele descrise mai sus, alaturi de conducerea universitatii.

Propunerile de proiecte se primesc in  perioada 3  - 27.02.2015 Ia Prorectoratul  cu Studentii si Legatura cu Mediul Economic si Socio-Cultural.
Vor fi selectate maxim 10  propuneri iar autorii  acestora vor fi invitati vineri, 13.03.2015 pentru sustinerea solutiilor  propuse in fata conducerii universitatii. Informatii suplimentare Ia prorector-studenti-mediu.ext@unitbv.ro

În urma analizării celor 6 dosare depuse la Pro-SME, Comisia de evaluare  a desemnat patru câștigători la Concursul Echipa Verde:

 Locul I - Buda Raul Marius; Mușat Marius Bogdan; Nistor Mircea; Ruscuță Adrian - Facultatea de Construcții.

 Locul II - Amăriuței Cătălin - Facultatea de Alimentație și Turism.

 Locul III - Gheorghe Carmen - Facultatea de Inginerie Mecanică.

 Locul IV - Rab Kriszta; Vecliuc Paul - Facultatea de Construcții.


 

 

 

 

 

REZULTATE FINALE

REZULTATELE LA FINALUL PRIMEI ZILE

REZULTATELE LA FINALUL CELEI DE-A DOUA ZI

REZULTATELE LA FINALUL CELEI DE-A TREIA ZI

SISTEM COMPETITIONAL SI PROGRAM

 

 Universitatea Transilvania, prin Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane, împreuna cu Clubul Sportiv Universitatea Brașov – CSU și Clubul Sportiv Transilvania Brașov, vor organiza în perioada 24.02 – 12.03.2015, prima ediție a Cupei Universității Transilvania la baschet feminin/masculin. Competiția este deschisă celor 18 facultăți ale universității, care se pot înscrie cu 2 echipe, una de fete și una de băieți, cu condiția prezentării unui lot de jucători de minim 7, maxim 10 persoane, pentru fiecare echipa. Înscrierea echipelor se va face în perioada 16.01 – 10.02.2015,  de către Prodecanii responsabili de studenți, la adresa de e-mail: baschet@unitbv.ro. Se vor acorda diplome și premii echipelor clasate pe primele 3 locuri.


Marele Cros al Universității Transilvania, ediția a II-a
 
 
 Premii Categoria
 Numele si Prenumele
 Facultatea / Anul
 
 Premiul I
 Fete  ACHIMESCU PAULA
 EFSM I
 Baieti  BUTA GEORGE
 EFSM I
 Premiul II  Fete  SPIRU TEODORA
 SEAA II
 Baieti  ISAC PAUL
 EFSM I
 Premiul III  Fete  HERMAN DENISA
 LT III
 Baieti  VRABIE CATALIN
 EFSM II
 Premiul IV
 Fete  DOGARU LAVINIA
 EFSM II
 Baieti  BUCUR GEORGE
 IESC IV
 Premiul V  Fete  BURLACU RALUCA
 EFSM II
 Baieti  NEACSU GEORGE
 EFSM I

Make your future - IBM Challenge!

 

For us, the concept, teamwork, implementation and results are equally important.
We know that you care about the future and we know you have the potential to change it for the better. We're just offering you the opportunity to shine.
The competition will give you the chance to plan, create (or continue), present and build your IT-based idea.
We encourage you to address one of the following areas:   
⦁    Education
⦁    Environment
⦁    Economic
⦁    Health
⦁    Social
 

15 000 EUR pentru ideea ta de afacere și o provocare de carieră.

În competiția Compania Anului 2014 poți prinde un loc în în cupa tinerilor antreprenori de la Amsterdam, iulie 2014 sau câștiga până la 15 000 EUR pentru lansarea afacerii tale. Află aici cât mai repede ce trebuie să faci până la 14 martie pentru a deveni una dintre cele doar 10 echipe calificate în finala națională. În ultimii 4 ani, cele mai bune din cele peste 180 de echipe de student StartUp Program din Romania:

• s-au întâlnit în finala națională cu antreprenori și investitori
• au câștigat peste 20 000 EUR ca susținere pentru lansarea afacerii în finala Compania Anului
• 2 echipe au obținut finanțare în Arena Leilor după participarea în program
• au obținut locul III la ediția din 2011 de la Madrid a finalei europene
• au testat în mod REAL o idee de afacere cu ajutorul unui consultant voluntar, au făcut prima vânzare și au văzut ce înseamnă să fii antreprenor.

Mai multe informaţii sunt disponibile la www.startup.jaromania.org 


 Unilever Engineers’ League


 

Unilever, unul dintre cei mai mari producatori de bunuri de larg consum din lume, lanseaza competitia Unilever Engineers’ League bazata pe un studiu de caz real din zona de productie. In echipe de cate 3, studentilor li se cere sa conceapa solutii inteligente si inedite.Concursul se adreseaza in special studentilor de la facultatile de profil tehnic (Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, Facultatea de Inginerie Mecanica si Facultatea de Inginerie Tehnologica si Management Industrial).

Competitia se desfasoara dupa urmatorul calendar:
19 februarie - 5 martie: Inscrierea echipelor in competitie                  
6 martie: Anuntarea studiului de caz                            
6-20 martie: Realizarea si inscrierea solutiilor                   
24 martie: Alegerea unui numar de 6 solutii finaliste                                                          
27 martie: Sustinerea solutiilor finaliste in fabrica din Ploiesti
27 martie: Desemnarea celor 3 echipe castigatoare

Solutiile sunt premiate astfel: pachet de participare oferit tuturor finalistilor, cat si cool gadgets oferite special pentru fiecare dintre membrii celor 3 echipe castigatoare.
Regulamentul competitiei si detalii suplimentare privind fiecare etapa pot fi consultate prin pagina de Facebook Unilever Careers.

Persoana de contact:
Veronica Petic
veronica.petic@unilever.com
tel: +40 21 3034 845 


Concursul  QUARRY LIFE AWARD

HeidelbergCement, unul dintre cei mai importanti investitori germani din Romania, lanseaza competitia stiintifica si educationala internationala Quarry Life Award Carpatcement.
AFISUL COMPETITIEI


Concursul se adreseaza studentilor si cercetatorilor cu preocupari in domeniul intensificarii ecologiei miniere si a biodiversitatii, fiind vizati in special cei de facultatile de profil ca SILVICULTURA SI EXPLOATARI FORESTIERE, ALIMENTATIE SI TURISM, DESIGN DE PRODUS SI MEDIU.

Competitia se desfasoara in doua etape:
•    Propunerile de proiect se depun pana la 1 martie 2014;
•    Rapoartele finale de proiect se trimit pana la 30 septembrie 2014

Premiile in cadrul concursului national: Locul I – 5.000 euro, Locul II – 3.500 euro si Locul  III – 1.500 euro
Premii internationale: Marele premiu de 30.000 euro pentru cel mai bun proiect, Premiul I- 10.000 euro

Informatii suplimentare pe website: www.quarrylifeaward.com

Persoana de contact:
Bogdan Arnautu
bogdan.arnautu@carpatcement.ro
tel:+ 40 21 311 59 75

Postat la data de: 14 ianuarie 2014


 Concursul FACULTATEA MEA

 

Universitatea Transilvania lansează concursul anual FACULTATEA MEA. În acest sens, studenţii fiecărei facultăţi sunt invitaţi la un concurs de proiecte prin care să propună anumite activităţi, acţiuni, manifestări, amenajări etc., care să conducă la creşterea vizibilităţii facultăţii, în universitate şi nu numai şi la îmbunătăţirea continuă a activităţilor. 

Propunerile de proiecte se primesc în scris la Prorectoratul cu studenții și legătură cu mediul economic și socio-cultural, în intervalul 13 ianuarie – 10 Martie 2014. 

Proiectul declarat câştigător pe fiecare facultate va fi susţinut financiar de către universitate, din venituri proprii,  cu suma de 10.000 lei, fiind decontate toate cheltuielile eligibile conform legislaţiei în vigoare (exclusiv manoperă). 

Anunţarea propunerilor câştigătoare va fi făcută în 24 Martie 2014.

Informaţii suplimentare la:
Prorectoratul cu studenții și legătură cu mediul economic și socio-cultural: prorector-studenti-mediu.ext@unitbv.ro

Postat la data de: 10 ianuarie 2014

REZULTATELE CONCURSULUI


Concursul  ÎMPREUNĂ PENTRU UNIVERSITATE

Universitatea Transilvania lansează concursul anual ÎMPREUNĂ PENTRU UNIERSITATE. În acest sens, asociaţiile studenţeşti legal constituite la nivelul universităţii sunt invitate la un concurs de proiecte prin care să propună anumite activităţi, acţiuni, manifestări, amenajări etc., care să conducă la creşterea vizibilităţii universităţii şi la îmbunătăţirea continuă a activităţilor. 

Propunerile de proiecte se primesc în scris la Prorectoratul cu studenții și legătură cu mediul economic și socio-cultural, în intervalul 13 ianuarie – 3 Martie 2014. 

Proiectele fezabile şi de interes pentru universitate (maxim unul pentru fiecare asociaţie) vor fi susţinute financiar din veniturile proprii ale universităţii,  cu suma de 10.000 lei, fiind decontate toate cheltuielile eligibile conform legislaţiei în vigoare (exclusiv manoperă). 

Anunţarea propunerilor câştigătoare va fi făcută în 24 Martie 2014.

Informaţii suplimentare la:
Prorectoratul cu studenții și legătură cu mediul economic și socio-cultural: prorector-studenti-mediu.ext@unitbv.ro

Postat la data de: 10 ianuarie 2014

REZULTATELE CONCURSULUI


 

 Competitie online la nivel national, dedicata studentilor din IT&C

 
“Challenges for Programmers” se desfasoara in perioada 18 nov. 2013 - 09 dec. 2013 si cuprinde 3 teste grila online, pe 3 teme de programare accesibile studentilor: OOP, Baze de date si C++. Concursul este organizat pe platforma TesteITOnline.ro de catre People Centric.


Rezultatele Turului Ciclist Universitaria - editia 2013

 Crosul Universitatii Transilvania

Rezultate Crosul Universitatii Transilvania - editia 2013

Participantii la Crosul Universitatii sunt asteptati joi, 16 mai 2013, incepand cu ora 12:30, in fata Cantinei Memorandului, pentru ultimele formalitati, inainte de START. Participantii sunt rugati sa posede asupra lor cartea de identitate si carnetul/legitimatia de student.

Joi, 16 Mai 2013, ora 14, Universitatea Transilvania impreuna cu Raiffeisen Bank si Clubul Sportiv Universitar – CSU, vor organiza Crosul Universitatii Transilvania (pentru studenti), pe traseul Cantina Memo, strada Memorandului, strada Lunga, Biblioteca Judeteana – George Baritiu.

Participantii la cros, care desfasoara in cadrul programelor de studii ore de Educatie fizica, vor primi, pentru participare, 2 prezente la aceasta disciplina.

Castigatorii vor primi diplome, cupe, medalii si premii. Pot participa la cros studenti ai Universitatii Transilvania, de la toate ciclurile de invatamant (licenta, master, doctorat), fete si baieti.


Cei interesati se pot inscrie la secretariatele facultatilor incepand de Marti, 16 aprile 2013. Inscrierile se pot face pana Marti 14 mai, ora 12.00. De asemenea, inscrierile se pot face direct, prin e-mail, la adresa crosuluniversitatii@unitbv.ro,furnizandu-se date privind: Numele si prenumele, facultatea si programul de studiu si anul de studiu.

Relatii suplimentare la Prorectoratul cu studentii si legatura cu mediul economic si socio – cultural.(prorector-studenti-mediu.ext@unitbv.ro)
 
 Concurs echipa studenteasca TV
 

Nova Press şi Facultatea de Sociologie şi Comunicare,  în baza Acordulului  de parteneriat intre Universitatea Transilvania (prin Facultatea de Sociologie și Comunicare) şi Radioteleviziunea NOVA Braşov,  anunţă Concurs de selecţie a echipei de studenţi care va realiza emisiuni săptămânale despre viaţa studenţilor universităţii noastre.

Concursul constă in evaluarea propunerilor de concepte de emisiune şi a unei emisiuni pilot.

Echipele participante trebuie sa fie formate din 6-10 persoane.

Invităm să participe la concurs studenţii  şi masteranzii cu abilităţi in domeniul conceperii, realizării şi editării de materiale mass-media, atât de la facultatea organizatoare , cât şi de la alte facultăţi.

Atasat gasiti calendarul si regulamentul de organizare al concursului.

Persoana de contact:
lector dr. Florin NECHITA, Facultatea de Sociologie si Comunicare

Concurs cu premii pentru design exterior motor electric 
 

SC ELECTROPRECIZIA ELECTRICAL MOTORS S.R.L. Sacele lanseaza concurs cu premii privind realizarea unui design nou al seriei de motoare electrice de fabricatie Electroprecizia.

Atasat gasiti tema de concurs, formularul de inscriere, precum si anexele necesare intocmirii lucrarii.

Lucrarile  se trimit la adresa:

SC ELECTROPRECIZIA ELECTRICAL MOTORS SRL SACELE – jud. Brasov, str. Parcului nr.18, in atentia departamentului tehnic.
  •  Data limita de depunere a lucrarilor: 15 martie 2013
  •  Transmiterea rezultatelor: 30 martie 2013.

Valoarea premiilor:

Locul1 : 800 Euro ( echivalent in lei la cursul BNR la data de inchidere a concursului )
Locul2 : 400 Euro ( echivalent in lei la cursul BNR la data de inchidere a concursului )
Locul 3 : 200 Euro ( echivalent in lei la cursul BNR la data de inchidere a concursului )

 Noul site al universitatii
  Universitatea Transilvania din Brașov lansează primul concurs de proiecte din anul 2012 în cadrul Programului “Zece din douăzeci de mii”: Dezvoltarea unei noi pagini web a universității.
Termenul limită de înscriere a site-urilor în concurs este 25 mai 2012. Fiecare participant va depune un demo complet care va conține site-uri cu cele 5 șabloane (Universitate, Facultăți, Departamente, Portal și Alumni). Depunerea se va face la Prorectoratul Studenți și Legătura cu Mediul Economic și Socio – Cultural.


 Stop risipei in universitate
 
 Universitatea Transilvania din Brașov lansează cel de-al doilea concurs de proiecte din anul 2012 în cadrul Programului “Zece din douăzeci de mii”: Stop risipei în universitate.
Concursul se adresează exclusiv studenților Universitatii Transilvania din Brasov, de la programele de licență, master și doctorat (cu frecvență). Participanții pot aborda orice aspect care generează pierderi la nivel de universitate. Problemele pot viza atât spațiile didactice și de cercetare cât și direcția cămine – cantine.
Termenul limită de primire a proiectelor este 25 iunie 2012. Fiecare participant va depune proiectul scris (format A4) însoțit de o prezentare Power-Point la Prorectoratul Studenți și Legătura cu Mediul Economic și Socio – Cultural.

 Casa universitarilor
  Universitatea Transilvania din Brasov a lansat concursul "Casa universitarilor", un concurs ce are ca scop valorificarea inteligentei, competentei si ingeniozitatii studentilor din universitate, precum si in vederea amenajarii spatiilor existente in cladirea Rectoratului.
Postat la data de: 10 ianuarie 2013