LISTA STUDENTI ELIGIBILI MEN -  EURO200


REZULTATELE COMPETITIEI "BURSA DE EXCELENTA TRANSILVANIA"

BURSA DE EXCELENȚĂ TRANSILVANIA

In conformitate cu Regulamentul de burse si alte forme de sprijin material (RBSM), Universitatea Transilvania din Brasov va acorda pe baza de competitie de dosare, Bursa de Excelenta Transilvania - editia 2017, in valoare de 3.000 de lei. Aceasta bursa se acorda din veniturile proprii ale universitatii, unei singure persoane, student la ciclul de licenta sau master. Desfasurarea competitiei presupune urmatorul calendar:

a. 02 - 12.06.2017 - depunerea dosarelor conform Anexei 1 - pct.10 si Anexei 4 din RBSM la Prorectoratul cu studentii si legatura cu mediul economic si socio-cultural, camera 107, Rectorat;
b. 14 -16.06.2017 - analiza dosarelor de catre comisia de burse pe universitate;
c. 19.06.2017 - anuntarea rezultatelor;
d. 23.06.2017 - premierea festiva in cadrul Galei sefilor de promotie.

 

 Tabere Studenţeşti 2017


Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea programului Tabere Studenţeşti 2017  In universitate despre antreprenoriat

2 martie 2017, orele 10:00 - 12:00, sala CP2

eveniment organizat de 
Incubatorul tehnologic si de afaceri ITA Pro-Energ

 Program de desfasurare:

- Cuvant de bun venit - prof.univ.dr. Carmen Buzea - Prorector

- Prezentarea Incubatorului ITA - PROENERG - conf.dr. Silvia Sumedrea

- "Este cu adevarat importanta educatia in antreprenoriat ?, "Succesul în antreprenoriat nu este o intamplare" - Ioana Bran, Sergiu Teodosiu (ASCENDIS)

- "Promovarea on-line a afacerilor antreprenoriale" - Laurentiu Mihai, Ovidiu Balcaceanu (The Pharmacy)

- "Antreprenoriat cultural" - Alex Metaxa (Galeria Metaxa)

- "Finantarea start-up-urilor - Ionut Tata (Iceberg)

- "Incubarea afacerii" - Eugeniu Lisnic (Pergola Lux)

- "Acceleratorul de afaceri IT" - asist.univ.dr. Bogdan Deaky (Bluemind Software)

- Lansare concurs de planuri de afaceri


 

Caravana Renault 

16 noiembrie 2016, Aula Universitatii TRANSILVANIA din Brasov


- orele 11:00 - 12:00, intalnirea reprezentantilor Renault cu cadrele didactice ale universitatii

- orele 12:00 - 14:00, workshop sustinut de reprezentantii companiei pentru studenti


Studentii interesati se pot inscrie la Drive Your Career@Renault


 ALT Festival, 7 zile de tehnologie, creatie si antreprenoriat


ALT Festival 2016 este organizat in 3 zone de activitati: TECH, REMIX, CULTURE. Anul acesta  cultura si industriile creative sunt remixate in evenimente de tip hackaton si learning-by-doing ce se adreseaza unui public amplu: de la oameni de afaceri, la creatori de mici produse de decor si mobilier, dar si o zi dedicata culturii antreprenoriale in licee.

Daca esti printre cei interesati de tehnologie, cultura si in special remix-ul atat de prezent in societatea romaneasca, e bine sa stii ca ALT Festival iti ofera sansa nu doar de a cunoaste oameni care impartasesc aceleasi pasiuni, ci sa cunosti viitori investitori sau colaboratori. 1500+ participanti vor lua parte la evenimente de neratat din cadrul ALT Festival 2016. Asigura-te ca esti unul dintre ei si rezerva-ti de acum un loc!

http://festival.altbrasov.org/

RECRUTĂRI ITSG

 

 

   Biroul IT (BIT) al Universitatii Transilvania recruteaza studenti pentru IT Student Group (ITSG).

   Detalii pe pagina http://www.unitbv.ro/it/ITSG.aspx 


 

 Tabere Studenţeşti 2016


Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea programului Tabere Studenţeşti 2016 

 CAMPIONATUL NAȚIONAL UNIVERSITAR DE FOTBAL - INVITATIE

Stimate/Stimați colege/colegi, dragi studenți,
Universitatea Transilvania din Braşov, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane și echipa reprezentativă a instituției noastre vă invită la Campionatul Național Universitar de Fotbal (11 vs. 11), ediția 2016, Faza regională - 23.03.2016 - 21.04.2016 


 

SUSȚINERE FINANCIARĂ DE CĂTRE UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAȘOV A LUCRĂRILOR DE LICENȚĂ / PROIECTE DE DIPLOMĂ

Pentru anul universitar 2015 - 2016, Consiliile facultăţilor pot face propuneri conducerii universităţii privind susţinerea financiară a dezvoltării unor lucrări de licenţă/proiecte de diplomă/lucrări de dizertaţie de excepţie, pentru studenţii din ultimul an al ciclului de licenţă şi master. Solicitările venite În acest sens de la facultăţi vor fi prezentate sub forma unor documente de tip Propunere de finanţare LUCRAREDE LICENŢĂ / PROIECTDE DIPLOMĂ / LUCRAREDE DIZERTAŢIE. Numărul maxim de propuneri care poate fi făcut de o facultate În fiecare an universitar este 3. Vor fi finanţate maxim 10 propuneri iar bugetul alocat fiecărei propuneri nu poate depăşi 10.000 lei (cheltuieli eligibile, exclusiv manoperă). Evaluarea propunerilor şi decizia finală privind finanţarea aparţine Consiliului de Administraţie. Propunerile vor fi predate sub formă scrisă (dosar) la Prorectoratul cu studenţii şi legătura cu mediul economic şi socio-cultural.


 

 

 

10% discount pentru achizițiile de carte făcute de studenții Universității Transilvania din Brașov

la libraria Șt. O. Iosif


 

 

 MADE IN BRASOV

 

Cand: in perioada 04 - 06 septembrie 2015 ( Vineri 15:00 – 20:00; Sambata, Duminica: 10:00 – 20:00)

Unde: pe terenul de sport al Colegiului Andrei Saguna din Brasov

 

Veniti si intrati in contact cu tehnologia! O echipa puternica: Universitatea Transilvania si 10 companii high-tech din Brasov si imprejurimi va vor introduce in lumea tehnicii.

 

 Programul „Schaeffler Trainee”

Schaeffler România desfăşoară un program special de formare şi dezvoltare profesională a tinerilor absolvenţi sub titlul „Schaeffler Trainee”. Astfel proaspeţii absolvenţi se potangaja la Schaeffler România, după un proces de selecţie, urmând să fie formaţitimp de minim un an în diferite departamente pentru a se dezvolta pe poziţiacea mai potrivită pentru ei, urmând să ocupe la finalizare posturi de specialişti şi management.

Prin  programul Schaeffler Trainee sunt formaţi viitorii specialişti şi manageri ai firmei, prin alternarea studiului teoretic cu perioadele de practică. Tinerii absolvenţi de facultate sau master participă la cursuri susţinute de specialişti din cadrul Grupului Schaeffler. Pentru cei mai talentaţi trainee, programul oferă posibilitatea de a urma un training ce se desfăşoară în Germania.

 Programul Schaeffler Trainee dă posibilitatea tinerilor absolvenţi să-şi aleagă direcţia de carieră, într-unul dintre domeniile: Engineering Center, Calitate, Industrial Engineering, Planificare Integrată, Îmbunătăţire Continuă, Managementul Producţiei.

 


Te poţi înscrie la primul accelerator de startup-uri din Braşov

 

Asociaţia Clusterpentru Inovare şi Tehnologie - Alt Braşov derulează în perioada 8 - 13 iunie2015 primul accelerator de startup-uri din Braşov - ALT Start (start.altbrasov.org). Pe parcursul a şase zile, 15 echipe de tineri cu potenţial vor învăţa cum să îşi transforme o idee creativă într-un business de succes.

Programul presupune o zi de conferinţă, destinată tuturor celor care vor să afle mai multe despre ecosistemul antreprenorial din România, precum şi cinci zile de training şi workshop susţinute de specialişti în domeniu: business angels şi investitori, experţi în atragerea de finanţări, antreprenori de success, mentori, promotori ai antreprenoriatului, servicii suport pentru startup-uri, etc.

Cei interesaţi de o astfel de oportunitate se pot înscrie săptămâna aceasta prin completarea unui formular online disponibil pe start.altbrasov.org. Persoanele selectate au oportunitatea să îşi dezvolte o idee de business bazată pe tehnologie alături de specialişti cu acces la metodologii deja testate în rândul altor demersuri similare, menite să îi ghideze în traseul antreprenorial. Printre temele abordate în cadrul ALT Start se numără: Business Model Canvas, MVP development, Team up, Financing Sources, Marketing Strategy, ş.a.BURSA DE EXCELENȚĂ TRANSILVANIA

În conformitate cu Regulamentul privind acordarea de burse și alte forme de sprijin material (RAB),  Universitatea Transilvania din Brașov va acorda pe bază de competiție de dosare, bursa de excelență Transilvania – ediția 2015, în valoare de 3000 lei. Această bursă se acordă din veniturile proprii ale universității, unei singure persoane, student la ciclul de licență sau la cel de master. Desfășurarea competiției presupune următorul calendar:

i) 1 – 10 iunie 2015, depunerea dosarelor conform Anexa 1 – pct. 5 și Anexa 3 din RAB la Prorectoratul cu studenții și legătură cu mediul economic și socio – cultural, camera 107 Rectorat;
ii) 11 - 17 iunie 2015, analizarea dosarelor de către comisia de burse pe universitate;
iii) 18 iunie, anunțarea rezultatelor.

 

 

SERVICIUL DE INFORMATII EXTERNE


Serviciul de Informatii Externe organizeaza in cadrul Universitatii Transilvania din Brasov o prezentare a oportunitatilor de angajare oferite de institutie. A face parte din Serviciul de Informatii Externe implica responsabilitate intr-un mediu dinamic, atractiv si incitant, precum si profesionalism intr-o activitate unica in slujba tarii.

 

Prezentarea va avea loc in data de 20 mai 2015, orele 12, in sala CP1. Sunt asteptati toti studentii in an terminal si masteranzii, si nu numai.


 

 

 

 

 

 STABIPLAN - ZIUA PORTILOR DESCHISE

 


 
 Young European Citizens' Convention

The 15th Cluny Convention of Young European Citizens is a summer school that takes place from 9th to 19th July 2015 in the prestigious setting of the Abbey of Cluny in Burgundy - France.

Every year we welcome about fifty young Europeans from 28 member countries and third countries. The Young Citizens' Convention is an unconventional summer school whose central theme is Europe and the European Union. As an area of ​​democratic exchange, the Convention offers participants the opportunity to discuss their future, to exchange with other young Europeans and to achieve a common project through an approach based on mutual respect and listening.

Call for applications Young European Citizen'Convention 2015
Appel a candidature Convention des Jeunes Citoyens Europens 2015


 
 FESTIVALUL REGIUNILOR EUROPENE

Avem onoarea de a vă invita să participați la a doua ediție a unui eveniment care cu siguranță va deveni emblematic pentru România: Festivalul Regiunilor Europene - Tradiție și multiculturalitate, în perioada 08-10 Mai cu ocazia Zilei Europei – celebrată sub diferite forme în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene. Acest festival celebrează multiculturalitatea și tradițiile europene, ca de altfel și tradițiile specifice țărilor membre ale Uniunii Europene.

INVITATIE

PROGRAM FESTIVAL


 

Schaeffler Romania - Concurs de idei – concepte inovative pentru biciclete  si/sau mijloace de transport nemotorizate

Schaeffler Romania, Centrul Proof of Concept anunta desfasurarea Concursului de idei INO-PoC-BIKE – concepte inovative pentru biciclete și/sau mijloace de transport nemotorizate dedicate reducerii poluării, descongestionării traficului sau pur și simplu bucuriei pedalatului.

Termen predare propunere de proiect: 27 martie 2015.

Date suplimentare / asistenţă / contact / înscriere la: tel. 0268.50.4769
Ruxandra PUIU, puiurxa@schaeffler.com și Horia Abăităncei abaithri@schaeffler.com

 

ÎNCEPEȚI VIITORUL CU HUTCHINSON!

Compania Hutchinson deschide programul de susținere a studenților și proaspăt absolventilor care doresc să dobândească experiență în diverse domenii prin oferirea unor stagii de internship.

Dacă sunteți student în an terminal sau proaspăt absolvent și sunteți interesat să vă începeți cariera într-un mediu profesional, alături de o echipă dinamică, entuziastă și preocupată permanent de dezvoltarea angajaților, vă invităm să aplicați pentru unul dintre programele noastre de internship.

 

BVB INVEST QUEST 

Bursa de valori Bucuresti (BVB) si Universitatea Transilvania din Braşov, Facultatea de Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor, te invita sa te inscrii si sa iei parte la programul educational BVB Invest Quest. Acesta este o initiative educationala pe termen lung a Bursei de Valori Bucuresti dedicate persoanelor de peste 18 ani, interesate de functionarea pietei de capital si de realizarea unei investitii in baza unei bune intelegeri a informatiilor.


  • In primul semestru al anului universitar 2014-2015, firma Autoliv va fi prezenta lunar la Podiumul companiilor (Colina Universitatii, holul corpului C).
  • Temele propuse sunt prezentate in FISIERUL ATASAT.
  • Prima intalnire, intitulata  CEAI cu AROME DE TOAMNA va avea loc miercuri, 15 octombrie 2014, in intervalul orar 13:10-13:50.

   Burse Private de Excelenţă Schaeffler
"10 pentru 10"

 
CAZARE CĂMINE


- Calendarul cazărilor

- Acte necesare procedurii de cazare

- LISTA CAZARILOR PE FACULTATI


 

Prelungire Bursa de Excelență TRANSILVANIA 2014

Conform aprobării Consiliului de Administrație din 25 iunie 2014, Universitatea Transilvania din Brașov a prelungit termenul privind depunerea dosarelor pentru obținerea Bursei de Excelență Transilvania 2014. În acest sens, vă facem cunoscut noul calendar de desfășurare a competiției:

26 iunie 2014 - anunțarea prelungirii concursului pe site-ul universității/facultății și la avizierele facultăților;
26 iunie-22 iulie 2014 -  întocmirea dosarelor (conform Anexa 3, Regulamentul de acordare a burselor) și depunerea acestora la Prorectoratul cu studenții, Rectorat, cam.107;
25 iulie 2014 - anunțarea câștigătorului.

Bursa de Excelență TRANSILVANIA 2014

Conform Regulamentului privind acordarea de burse și alte forme de sprijin material, Universitatea Transilvania din Brașov va acorda Bursa de Excelență Transilvania 2014. În acest sens, pentru studenții interesați, vă facem cunoscut urmatorul calendar de desfășurare a competiției:


10 iunie 2014 - anunțarea concursului pe site-ul universității/facultății și la avizierele facultăților;
20 iunie 2014 -  întocmirea dosarelor  (conform Anexa 3, Regulamentul de acordare a burselor) și depunerea acestora la Prorectoratul cu studenții, Rectorat, cam.107;
26 iunie 2014 - anunțarea câștigătorului.

   
Tabere Studenţeşti 2014

Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea programului Tabere Studenţeşti 2014


   Cea de-a 6 a ediție a European BEST Engineering Competition (EBEC) Romania & Republic of Moldova reunește din nou cei mai buni studenți ai universităților tehnice din cele 6 orașe ale celor 2 țări în Timișoara

Cei 8 studenți de la Universitatea Transilvania din Brașov, câștigătorii rundei locale EBEC din Brașov, ne vor reprezenta la runda național-regională în perioada 12-14 mai.
Aceștia vor concura împotriva câștigătorilor rundelor locale din alte 5 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Iași, Chișinău și Timișoara.
Câștigătorii acestei runde vor merge la etapa finală EBEC, ce va avea loc anul acesta în Riga, Letonia.

Noi le ținem pumnii celor 8 reprezentanți la #EBECRM!
Pagină de Facebook: https://www.facebook.com/EBECRM
Site oficial: www.ebec.ro
Eveniment organizat de Grupul Local BEST Timișoara cu susținerea BRD Groupe Societe Generale, Renault Romania și Emerson.

  BEST Training Week

BEST Training Week este un eveniment educaṭional organizat de BEST Braṣov pentru studenṭii din Universitatea “Transilvania”, ajuns la a III-a ediție.
Așa cum îi spune și numele, el se întinde pe o perioadă de o săptămână (mai exact 5 zile). Evenimentul constă într-o serie de sesiuni de traininguri, majoritatea axate pe latura de soft skills a viitorilor absolvenṭi ṣi este menit să ajute la dezvoltarea ṣi pregătirea personală a acestora, în vederea iniṭierii lor într-o carieră de succes.

 

CASTIGATORI

Informatii privind competitia Cupa Confucius la tenis de masa

- Programul Cupei Confucius
- Tabel complet baieti
- Tabel complet fete


   Conferinta PREMIAZA INOVATIA vine la Braşov!

16 octombrie 2013, ora 14.00, sala U16, clădirea Aulei Universității
Vorbitori: Alexandru Mironov si Prof. Univ. Dr. Ing. Aurel Fratu

Vino să participi la un dialog-dezbatere despre invenţiile şi inventatorii din România.
Alătură-te unei discuţii deschise despre impactul invenţiilor asupra societăţii.
Află care e cel mai scurt drum de la o idee la o invenţie brevetată/aplicată în industrie sau economie.
Fă cunoştinţă cu HR Managerul companiei 3M România şi descoperă dacă aveţi aceleaşi opinii despre puterea inovaţiilor de a schimba lumea.
Participarea este gratuita!

  EURO200 - Lista solicitanţilor eligibili pentru UNIVERSITATEA TRANSILVANIA din JUDETUL BRASOV