BIOATLAS

- noi cercetari in domeniul agro-alimentar si industria turismului -

http://www.rosita.ro/bioatlas

Facultatea de Alimentatie si Turism - Departamentul IMAT si Centrul de cercetare Eco-biotehnologii si Echipamente din Alimentatie si Agricultura (Centrul ebiotefa ) organizeaza Conferinta internationala „Noi cercetari inagro-alimentatie si turism – BIOATLAS” la Aula „Sergiu Chiriacescu” a Universitatii Transilvania din Brasov. Devenita deja o traditie, dupa patru editii ca si colaborare la conferinta nationala BIOTASAS sub egida Academiei de Stiinte Agricole si Silvice in perioada 1997-2005, a urmat lansarea ca si conferinta internationala de sine statatoare, fiind in acest an la a treia editie, dupa cea din anul 2008 si 2010, avand ca si corolar organizatii de profil europene si structuri ale Academiei Romane. Personalitati de marca au onorat cu prezenta de-a lungul timpului si cu comunicari de inalta tinuta,  conferinta BIOATLAS.

Domeniul abordat suscita un mare interes la nivel international, atat alimentatia de calitate, cat si productia culinara si turismul fiind intr-o puternica dezvoltare in momentul de fata. Complexitatea problematicii este dezbatuta in cinci sectii, respectiv referitor - la biodiversitatea agrosilvica si la valorificarea ei prin turism, - la bioalimente, alimentatia publica si productia culinara, - la management si IT cu aplicatii la industria agroalimentara si turistica, precum si la aspectele legate de echipamentele specifice domeniului agro-alimentar si al turismului. O sectie separata a fost rezervata tinerilor cercetatori,care insumeaza la fiecare editie zeci de lucrari, care constituit de facto o sesiune studenteasca in sine. Solutiile propuse de lucrarile prezentate la toate cele cinci sectii sunt in buna parte de mare interes, cu deschidere spre noi cercetari si spre aplicabilitate in acest domeniu.

Consideram important sa precizam ca aceasta conferinta a consolidat imaginea Universitatii Transilvania, intrucat au participat cu lucrări, referate si mesaje reprezentanţi, cercetători şi cadre didactice din Romania si din zeci de alte alte ţări: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Kazahstan, Kosovo, Portugalia, R. Moldova, Rusia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria, Venezuela. Caseta statistica a conferintei este elocventa in acest sens:  media fiind de peste 150 lucrari acceptate, din cele circa 200 trimise la fiecare editie.

Lucrările au fost publicate în Journal of EcoAgriTourism  (ISSN 1844-8577,  indexata in doua baze de date internationale), respectiv in vol. 4,6 si 8 (2008/2010/2012). Facultatea de Alimentatie si Turism si Centrul de cercetare EBIOTEFA, sunt deja puncte de referinta in acest domeniu la nivel international, dovada fiind atat larga participare la activitatile academice, cat si nenumaratele aprecieri ale colegilor europeni referitoare la organizarea si ambianta conferintei.

Titlul:   BIOATLAS

Tipul manifestării : Conferinta internationala

Organizator: Universitatea Transilvania din Brasov - Facultatea de Alimentatie si Turism / Departamentul Inginerie si Management in Alimentatie si Turism /

Centrul de cercetare: Eco-biotehnologii si Echipamente in Alimentatie si Agricultura.

Locul de desfăşurare: Aula „Sergiu Chiriacescu”

Perioada de desfăşurare - luna mai in anii pari: 2008, 2010, 2012, 2014, 2016

Presedinte executiv al conferintei:  prof. univ. dr. ing. Romulus GRUIA

Secretar conferinta: Prof. univ. dr. ing. Habil. Liviu GACEU  

Contact:  gaceul@unitbv.ro

http://www.rosita.ro/bioatlas