Departamentul de Electronică și Calculatoare > Stiri > Arhiva stiri 2013

 

 

 

 

 

 

 


  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 decembrie

Departamentul DEC ureaza tuturor studentilor, colaboratorilor si prietenilor departamentului Sarbatori Fericite si La mullti ani in 2014.


20 decembrie

Firma MIELE ofera  locuri de munca in specialitatea noastra. Succes candidatilor.


18 decembrie

 

MIT - Massachusetts Institute of Technology ofera gratuit cursuri si alte materiale de studiu la adresa http://ocw.mit.edu/index.htm.

Resursele puse gratuit la dispozitia studentilor  sunt un mare pas inainte in educatia globala.


4 decembrie 2013

Salutam cu satisfactie aparitia unei noi lucrari in format electronic, elaborata de colegul nostru conf. dr. ing. Alexandru Marian, cu titlul "Aplicatii ale comutatiei de circuite si pachete", dedicata studentilor de la Telecomunicatii si nu numai lor, ci tuturor pasionatilor de comunicatii.


23 noiembrie

Firma Continental provoaca studentii nostri la o noua intalnire in 28 noiembrie. Cu noul concept de discutii la o cafea, atmosfera va fi mult mai destinsa.


12 noiembrie

Firma ELMAS, prin directorul general dl. Marton Geza a prezentat  un proiect care va fi realizat impreuna cu studentii. Prezentarea a fost primita cu interes si realizarile vor fi finalizate prin proiecte de diploma atat de studenti in domeniu electric cat si din domeniul mecanic si economic.


5 noiembrie

Firma germana de prestigiu cauta absolventi, studenti in anul 4 sau masteranzi de la facultatea IESC pentru angajare. Domeniul de lucru propus este combinat intre hard si utilizare de soft in tehnologia electronica. Coditiile de pregatire si lucru sunt avantajoase. Candidatii trebuie sa cunoasca limba germana. Contact petre.ogrutan@unitbv.ro


29 octombrie

Iata ce am obtinut marti masurand campul electric sub liniile de inalta tensiune si in padure, la cativa zeci de metri departare de linii. Oare ce vom obtine sambata?


27 octombrie

Prognoza meteo este buna pentru zilele de marti, 29 octombrie si sambata, 2 noiembrie. Deci mergem la masuratori.


25 octombrie

Oferta de angajare din partea Optimed Brasov


24 octombrie

Evenimentului BUZZ!Camp Brasov va avea loc pe 31 octombrie, la hotel Golden Times. Studentii pot sa rezerve locuri la workshop-urile sustinute de Arvato Services, IBM, Wipro sau Lidl Romania si pot sa interactioneze cu reprezentantii companiei.  IBM cauta: studenti in an terminal/masteranzi/absolventi, care poseda cunostinte tehnice IT si stiu limba germana la nivel mediu sau avansat. Pentru mai multe informatii despre eveniment, te invitam sa intri pe site-ul BUZZ!Camp Event - www.buzzcamp.ro/event/, pe pagina de Facebook – facebook.com/buzzcamp.ro sau sa ne scrii un email la adresa info@inspiregroup.ro.


23 octombrie

Invitam studentii din Facultatea IESC si elevii de liceu interesati intr-o cariera in inginerie electrica la doua excursii de lucru care au scopul de a clarifica anumite aspecte ale influentei campului electromagnetic asupra sanatatii. In aceste excursii se va masura campul electric sub liniile de inalta tensiune si in apropierea unor antene de comunicatii.


14 octombrie

Absolventul nostru, Manoiu Sebastian expune la Santa Clara California realizarile companiei pe care o reprezinta.


11 octombrie

6 octombrie

NI Days, 9 octombrie 2013, Bucuresti


17 septembrie

Prof.dr. Doru Ursutiu anunta conferinta stiintifica REV2014 din PORTO la care vor participa cercetatori si firme de exceptie


2 septembrie

Departamentul de Electronica si Calculatoare doreste tuturor  studentilor, colaboratorilor si membrilor departamentului un an scolar plin de succese29 august

Avem placerea sa va invitam in data de 4 Septembrie (ora10.00-14.00) la Seminarul NI si lansarea festiva a LICENTEI DE CAMPUS LabVIEW 2013. Evenimentul este organizat in cadrul Laboratorului deCreativitate – CVTC sala DI1.

Va rugam sa va inscrieti la adresa: http://romania.ni.com/evenimente/seminar-masuratori-industriale pentru ca numarul de locuri este limitat si rezervat celor inscrisi


10 august

Unul dintre absolvenţii Colegiului de Electronică, Mănoiu Sebastian este delegat la PCB WEST 2013 în Santa Clara California pentru a prezenta tehnologii PCB flexibile. Implicarea de care a dat dovadă în activitatea şcolară a fost punctul de plecare pentru ocarieră profesională de excepţie. Numele Universităţii Transilvania apare în biografia ing. Mănoiu Sebastian pe pagina conferinţei.  Îi dorim succes.


18 iulie

Departamentul de Electronica si Calculatoare ureaza tuturor absolventilor, studentilor, colaboratorilor si membrilor departamentului "Vacanta placuta"


5 iulie

In cadrul proiectului FP7 "Simple4All: Speech Synthesis that Improves
through Adaptive Learning", sunt disponibile cateva pozitii pentru asistent de cercetare (inclusiv doctorat) si 2 pozitii
pentru un stagiu de tip Internship in Cluj, cu o durata de 3-4 luni, pentru
care se acorda prin intermediul Coordonatorului (Universitatea din
Edinburgh) o bursa de 2000-2500 Euro, dupa caz.
Mai multe detalii, cu documentele aferente, se gasesc in pagina web:
http://speech.utcluj.ro/opportunities.html


17 iunie

O noua aparitie editoriala, un nou sprijin acordat studentilor pentru documentare este cartea in format electronic cu lucrari de laborator de Comunicatii prin fibre optice, autori Mihai Miron si Dan-Mihail Curpen. Le multumim.


8 iunie

In atentia studentilor interesati de programarea in C/C++, firma Route66 anunta :

 


6 iunie

In atentia studentilor de la Electronica, Telecomunicatii si Calculatoare, oferta de locuri de practica pentru anul 3:

http://www.easic.ro/practica/

http://www.elmas.ro  (contact Petre Ogrutan)


5 iunie

MIELE organizeaza pentru prima data practica studentilor in vara anului 2013. 

Afisul si formularul de aplicatie pot fi vazute aici.


31 mai

Call For Papers, REV  2014, 11th Remote Engineering and Virtual Instrumentation conference, 26-28 February 2014, Porto, Portugal,

http://www.rev-conference.org/REV2014/


26 mai

In perioada 23-25 mai a avut loc sesiunea de comunicari stiintifice Scientific Research and Education AFASES 2013 organizata de Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda". Prietenia care leaga departamentul nostru de Academia Fortelor Aeriene este deja cunoscuta de mult timp. Prima impresie- studentii de la Academie sunt mai disciplinati decat cei de la noi.


22 mai

Nu numai studentii au succese. Un colectiv format din cadre didactice ale DEC si IEFA, de la UT Cluj si Electrica Distributie au obtinut o medalie de bronz la Salonul International de Inventii de la Geneva editia 2013.


20 mai

Primavara aceasta a fost rodnica in premii pentru studenti. Multe premii acordate studentilor facultatii IESC, de la specializari coordonate de DEC dar si de alte departamente dovedesc valoarea si pasiunea studentilor.


30 aprilie

Un succes al departamentului DEC prin clasarea studentului nostru Chitic Mihail pe un loc fruntas la concursul international TIE 2013. Multumim colegului nostru conf. dr. ing. Pana Gheorghe pentru organizarea concursului. Cateva imagini arata interesul creat de aceasta manifestare.


30 aprilie

Sesiunea de comunicari stiintifice a fost ca si in alti ani o ocazie deosebita ca studentii sa prezinte realizarile lor iar firmele participante sa admire inventivitatea studentilor.


30 aprilie

Intalnirea studentilor nostri cu firmele a fost un succes. Audienta mare, interesul studentilor si calitatea prezentarilor au creat o atmosfera productiva si placuta. Imaginile o dovedesc.29 aprilie

Studentii din anul 4 au vizitat firma STEINEL. Vizita a fost organizata de dl. prof. dr. ing. Doru Ursutiu.


20 aprilie 2013

Eveniment!

Universitatea Transilvania din Brasov va fi in acest an gazda concursului international TIE 2013, Tehnica Interconectarilor in Electronica. O echipa de studenti din Facultatea IESC condusa de dl. conf. dr. ing. Gheorghe Pana si de dl. sef lucr. dr. ing. Marius Carp va concura alaturi de echipe puternice din tara si strainatate. Le dorim succes atat organizatorilor cat si concurentilor.


11 aprilie 2013

Pentru pasionatii de software

Code4Business ofera un program de internship in Germania la Aachen pentru dezvoltarea de software.


10 aprilie 2013

Cunoscuta firma INA Schaeffler prezinta programele oferite studentilor si absolventilor facultatii noastre in 19 aprilie, ora 13.30 in NI1.


10 aprilie 2013

Prin Dialogurile  Continental, renumita firma prezinta in 18 aprilie in corpul N la etajul 2 oportunitatile oferite studentilor si absolventilor. Prezentarile firmei vor avea loc de la 10.00-11.30 si 13.00-14.30.


5 aprilie 2013

A aparut in Editura Universitatii Transilvania din Brasov cartea tinerilor nostri absolventi si colegi Z. Gaspar, R. Coliban si A. Stanciu cu titlul "Sisteme pe baza de microprocesor" , un real ajutor pentru studenti in a intelege cum functioneaza o unitate centrala si interfetele cele mai cunoscute.


4 aprilie 2013

In 24 aprilie va avea loc Sesiunea de comunicari stiintifice a studentilor, moment important de pregatire a sustinerii proiectului de diploma si ocazie pentru prezentarea realizarilor studentilor pasionati.

Firma Siemens acorda premii substantiale pe care le puteti vedea aici.


2 aprilie 2013

Va invitam joi 4 aprilie 2013, orele 10 in sala N II 1 la intalnirea cu absolventii catorva licee din Brasov si din tara care ne viziteaza in cadrul saptamanii „cu portile deschise”. Cadrele didactice, studentii si in primul rand liceenii sunt bineveniti.


2 aprile 2013

S-a incheiat  faza locala a concursului TIE2013. S-au clasificat la faza finala urmatorii studenti:
1. BUDE HORATIU, anul IV Electronica Aplicata
2. CHITIC MIHAIL, anul IV Electronica Aplicata
3. GROZA MIHAI, anul II Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii
4. VISAN RADU, anul II Calculatoare - REZERVA

Le multumim pentru efortul facut si le dorim succes la faza nationala care va fi gazduita in acest an la Brasov.


1 aprilie 2013

Marti, 02.04.2013 la ora 14:00, in ICDT, laborator L2, cercetatorii stiintifici sunt convocati la o intalnire avand ca obiectiv asigurarea calitatii activitatii lor in cadrul Institutului si in acest context planificarea sesiunilor de instruire pentru redactarea articolelor ISI  si pentru atragerea de fonduri prin competitie.  Prezenta cercetatorilor la intalnirea de luni si la sesiunile de instruire este obligatorie.  Prezenta altor membrii ai centrelor de cercetare care doresc sa participe la sesiunile de instruire este binevenita.


27 martie 2013

Pasionatii de electronica pot sa-si incerce cunostintele si creativitatea intr-un concurs profesional studentesc de prestigiu, TIE (Tehnici de Interconectare in Electronica). Faza locala a concursului va avea loc luni, 1 aprilie 2013, orele 15.30, sala N III 5. Va garantam ca nu este o pacaleala pentru ca de concurs se ocupa colegul nostru conf. dr. ing. Pana Gheorghe.


22 martie 2013

In 20 si 21 martie a avut loc prezentarea firmei Miele. Numarul mare de participanti si expunerea interesanta au asigurat succesul manifestarii.


17 martie 2013

Universitatea din Gent a publicat teza absolventului nostru, dr. ing. Corneliu Cofaru. Un prilej de bucurie pentru tanarul doctor si pentru cei care au contribuit la pregatirea lui.


12 Martie 2013

La sfarsitul lui martie 2013 va avea loc concursul studentesc de procesare de imagini organizat de conf. dr. ing. Mihai Ivanovici. Mult succes participantilor si organizatorilor. Detalii:

www.miv.ro/ipasc2013


6 Martie 2013

Firma MIELE va prezenta si in acest an studentilor de la IESC perspectivele profesionale intr-o firma de prestigiu. Miercuri si joi, 20 si 21 martie ora 19 studentii sunt bineveniti in NII1 sa participe la acest eveniment.


4 Martie 2013

In atentia studentilor ! Detalii importante despre mobilitatile ERASMUS.


27 Febr. 2013

Este o mare mandrie pentru noi cand un absolvent al nostru isi sustine teza de doctorat la Universitatea Tehnica din Delft. Bravo pentru dl. dr. ing. Radu Stefan.


27 Febr. 2013

Cadrele didactice din departament au publicat un indrumar de laborator de Retele de Calculatoare. Multumim lui D. M. Curpen si O. M. Machidon pentru efortul depus.


15 Oct. 2012:

Prof. Torres - oaspete al DEC...

9 Oct. 2012:

Distracție pentru profesioniști...