Departamentul de Electronică și Calculatoare > Stiri > Arhiva stiri 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

20 decembrie

Departamentul DEC ureaza tuturor studentilor, colaboratorilor si prietenilor departamentului Sarbatori Fericite si La mullti ani in 2015.

Vacanta placuta!10 decembrie

Continental Automotive Sibiu va invita marti 16 decembrie 2014, ora 12:00, sala N II 1 la o intalnire informala "Brunch for Brains" pentru a impartasi opinii si ganduri intr-o atmosfera relaxata.

 


21 noiembrie

In 29 noiembrie la Brasov va avea loc workshop-ul despre Arduino organizat de Laborazon. Detalii complete la http://www.robofun.ro/blog/introducere-in-arduino-la-brasov-2/7 noiembrie

Se fac inscrieri la concursul Digilent, concurs care se adreseaza tuturor studentilor facultatii. Participarea la un astfel de concurs contribuie la dezvoltarea experientei profesionale si reprezinta un atu important in relatiile cu angajatorii. Detalii la http://www.digilentdesigncontest.com/6 noiembrie
Erasmus Online Open Doors  - E2OD este un eveniment organizat de Agenția Națională Erasmus, pentru promovarea mobilităţilor de studiu şi plasament practic în noul program Erasmus +. La Universitatea Transilvania din Braşov evenimentul se desfășoară, online şi pe Facebook, vineri 14 noiembrie 2014 între orele 10:00 şi 18:00.

Sunt invitați să participe viitorii studenți Erasmus +, alți studenți interesați să urmeze o experiență de studiu sau plasament practic în străinătate în cadrul acestui program, care se vor întâlni, online și faţă în față, cu foști studenți Erasmus, cu reprezentanți ai universității și ai Agenției Naționale Erasmus.

 


5 noiembrie

Firma PREH Romania din Brasov ofera un numar de 8 (opt) burse pentru studentii de anul 4 (studii licenta) sau de master, pe durata anului universitar 2014-2015, in vederea elaborarii proiectului de diploma/disertatie in cadrul proiectului "Sistem automatizat de testare SW embedded" de colaborare dintre firma PREH Romania si Departamentul Electronică și Calculatoare. Selectiastudentilor care vor beneficia de cele 8 burse se va desfasura vineri 7 noiembrie, incepand cu ora 9:00, in sala NII10. Procesul de selectie va dura cel mult o ora si va consta intr-o proba scrisa (intrebari legate de programare, electronica digitala, arhitectura microprocesoare si sisteme de calcul pe baza de microprocesor) si un scurt interviu.


5 noiembrie

Studenti de la mai multe specializari ale facultatii au participat la excursia- laborator de masurare a campului electric la 50Hz sub stalpii de distributie a energiei electrice. Sambata masuratorile vor fi facute mai sus, adica in gama 900MHz- 2,4GHz, pe Tampa.

 


4 noiembrie

Firma Digilent Ro(Cluj-Napoca, România), în colaborare cu Digilent Inc. (Pullman, WA, SUA) şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Electronică,Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul de Electronică Aplicată anunţă ediţia a XI-a a Concursului Studenţesc Internaţional  Digilent, Regiunea Europa. Termen limită de înscriere: 20 Decembrie 2014. Mai multe informaţii legate de concurs, proiecte, câştigători şi ediţiile anterioare se găsesc la adresa: http://www.digilentdesigncontest.com1 noiembrie

Invitaţie pentru studenţii de la IESC

V-aţi pus problema ce se intâmplă cu corpul uman în mediul actual invadat de câmpuri electromagnetice? Vă invităm miercuri 5 noiembrie şi sâmbătă 8 noiembrie, la discuţii şi măsurători pe teren.

În şedinţa de miercuri se va măsura câmpul electric sub liniile de înaltă tensiune. Durata estimată 2 ore. Întâlnirea este la ora 14 în Răcădău pe str. Tâmpei, la fântâna arteziană din capătul pasajului pietonal.

În şedinţa de sâmbătă se va măsura câmpul electric în jurul releului de comunicaţii de pe Tâmpa. Durata estimată 4 ore. Întâlnirea este la ora 10 la staţia de jos a telecabinei de pe Tâmpa. Contact:petre.ogrutan@unitbv.ro  mobil 0744327812

 


29 octombrie

Continental a confirmat ca al doilea curs de Intoducere in electronica auto va avea loc vineri, 31 octombrie, ora 13.30, sala N I 1. Cursul va contine ca si acum 2 saptamani 2 sedinte de 100 de minute.

 


21 octombrie

Cursul facultativ organizat de concernul multinational Continental pentru studentii facultatii IESC a adunat in sala N I 1 care s-a dovedit neincapatoare peste 140 de studenti de la toate specializarile. Sistemele electronice prezentate care intra in componenta noilor autoturisme au suscitat interesul celor prezenti.

 


16 octombrie
Avem placerea sa va invitam la conferinta:
 
IoT and Wearable Applications Enabled by Bluetooth Low Energy (BLE) solutions,
sustinuta de Patrick Kane – Director la Cypress UNIVERSITY ALLIANCE USA
Luni 20 Oct. ora 9.30-11.30 in Sala GP3A (Colina Universitatii Corpul G).
 

Cu aceasta ocazie Facultatea INGINERIE ELECTRICA SI STIINTA CALCULATOARELOR va oferi o Diploma de Onoare D-lui Patrick Kane ca recunoastere a contributiilor salevizind sustinerea departamentului si a facultatii cu tehnologii si sisteme de dezvoltare de la CYPRESS SEMICONDUCTORS

In Cadrul Laboratorului de Creativitate de la Departamentul de Electronica si Calculatoare DEC vom inaugura:CLUBUL – CYPRESS – National Instruments (unde vor colabora elevi din Brasov si studenti de la Universitate)

 
Organizare: Centrul CVTC si Departamentul DEC
Prof.Dr. Doru URSUTIU
Prof.Dr. Cornel SAMOILA


3 octombrie

Astazi a avut loc prima discutie intre studentii de anul I si colectivul departamentului. Au fost invitati reprezentanti ai firmelor partenere ale departamentului Siemens, eASIC si ARC. Discutiile au fost animate si amicale.

 


3 octombrie

O oferta generoasa de Burse adresate studentilor anul IV EA/TSTC/CALC si SECI, acordate de firma eASIC. Detalii la: http://www.easic.ro/burse/


1 octombrie

Deschiderea festiva a facultatii IESC a adunat impreuna studenti, cadre didactice, personal administrativ al facultatii si departamentelor, reprezentanti ai bibliotecii si ai organizatiilor studentesti. Deschiderea a fost onorata de prezenta unor reprezentanti din conducerea companiilor multinationale Miele si Continental.

 


29 septembrie

Incepe un nou an universitar! Colectivul Departamentului de Electronica si Calculatoare di decanul facultatii IESC ureaza studentilor, cadrelor didactice, personalului administrativ si colaboratorilor un an bun! Maine, 1 octombrie 2014, ora 10:30, sala Marele Amfiteatru, va asteptam la deschiderea festiva a anului universitar la nivel de facultate.


28 septembrie

Laboratorul KB13 a fost dotat cu aparatura moderna de telecomunicatii specifica telefoniei mobile. Dotarea a fost realizata cu sprijinul absolventului nostru dr. ing. Dan Robu de la Siemens si a prof. dr. ing. Sandu Florin. In imaginea alaturata se pot vedea cateva dintre noile achizitii: BTS (Base Transceiver Station) +  BSC (Base Station Controller) + PCU (Packet Controller Unit) – 2,5G  şi, respectiv, NodeB  + RNC (Radio Network Controller) – 3G (UMTS-HSDPA)

 


17 septembrie

Continental Automotive Sibiu vă invită să participaţi la un curs de introducere în electronica auto ce va acoperi următoarele subiecte: sisteme electronice auto, protocoale de comunicaţii specifice, senzori şi elemente de execuţie auto, metode de proiectare, ciclul de viaţă al produsului în domeniul auto. Cursul are caracter aplicativ cu accent pe problemele specifice din industria electronică auto. Cursul se adresează tuturor studenţilor pasionaţi de acest domeniu şi va fi organizat în primul semestru al anului universitar 2014-2015. La finalizare, cursul va fi înscris în suplimentul la diplomă.

Sunteţi aşteptaţi să vă înscrieţi la acest curs la Decanatul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Str. Politehnicii Nr. 1, Corp N, sala N I 5, sau prin e-mail la adresa petre.ogrutan@unitbv.ro până luni, 13 octombrie 2014.

 


9 septembrie

Prin grija autorilor, prof. dr. ing. Gh Toacse si prof. dr. ing. D. Nicula, a fost pusa pe domeniul public la:

http://www.dannicula.ro/books/electronica_digitala/index.html
http://www.dannicula.ro/books/electronica_digitala/book_ed2.pdf

cartea

ELECTRONICĂ DIGITALĂ, VERILOG HDL (II), Editura Tehnică, 2005

 


6 septembrie

La targul "Made in Brasov" se pot vedea realizari de ultima ora din industria brasoveana, fiind prezente firmele Aerotec, Eurocopter, Stabilus, Hutchinson, Continental, Preh, Draxlmaier, Elmas si altele. Absolventii specializarilor noastre pot fi gasiti la multe din standurile expozitiei. De exemplu, in fotografii, dl. ing Radu Andreiu prezinta standul Preh iar d. ing. Silviu Holerga demonstreaza sistemele de amortizare care echipeaza automobilele Audi, fabricate de Stabilus.

 


5 septembrie

Conf. dr. ing. Carmen Gerigan, decan al facultatii a facut o vizita la firma Continental din Sibiu. Vizita a avut ca scop stabilirea programei cursului de Electronica Auto  pe care firma Continental il va sustine pentru studentii facultatii noastre in acest an scolar. Cursul va fi unul de top, care va aborda cele mai noi tehnologii in domeniu si va fi gratuit.

 


4 septembrie

Clubul Economic German organizează o expoziție de promovare a economiei locale intitulată „Made in Brașov”.Târgul  se va deschide vineri, 5 septembrie, pe terenul de sport al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna“. Expoziţia rămâne deschisă până în data de 7 septembrie. „Clubul Economic German a decis să organizeze un târg «Made in Brașov». Să informăm tineretul că, la Braşov, există locuri de muncă de viitor, de înaltă tehnicitate, bine plătite, unde ei se pot împlini ca specialişti şi ca oameni. Apoi, vrem ca braşovenii să conştientizeze că oraşul lor are ce arăta, că aici se produc foarte multe componente pe care le regăsim în aproape toate automobilele străine care circulă pe şoselele noastre ori în interiorul aeronavelor, şi să devină mîndri de oraşul lor.”, a spus Werner Braun, preşedintele Clubului Economic German.

Absolventi ai specializarilor noastre vor fi la standuri ca sa prezinte produsele firmelor la care lucreaza. Succes!

 


22 august

In septembrie, la Santa Clara California, absolventul nostru Manoiu Sebastian va sustine o conferinta despre realizarile firmei pe care o reprezinta in domeniul PCB-urilor pe substraturi flexibile. Detalii la  http://ourdigitalmags.com/publication/?i=20550617 august

S-a terminat IPCV 2014, Intensive Program on Computer Vision, actiune organizata de dl. conf. dr. ing. Mihai Ivanovici. In fotografie apar pe langa organizator invitatii straini, studentii si cadrele didactice participante.

 


14 august

La NI WEEK 2014 directorul Academiei CYPRESS din USA a prezentat produsele StudentEDEA si sistemul de masura PSOC4, concepute in cadrul departamentului , sub indrumarea prof. dr. Doru Ursutiu.27 iulie

New Trends on Sensing - Monitoring - Telediagnosis for Life Sciences, Brasov, Romania, July 24-26, 2014 a fost o conferinta la care departamentul a fost reprezentat de dl. prof. dr. Doru Ursutiu.

 


16 iulie

Departamentul de Electronică şi Calculatoare urează tuturor studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor, colaboratorilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar o

VACANŢĂ PLĂCUTĂ16 iulie

Pentru studentii care nu au plecat inca in vacanta Laborazon Brasov v-a pregatit doua evenimente foarte interesante :

- in weekend-ul 19-20 iulie, curs de introducere in Arduino - http://robofun.ro/blog/curs-de-introducere-in-arduino-la-brasov-in-laborazon/

- joi, 24 iulie, incepand cu orele 19:00, demonstratie tehnologie printare 3D - http://robofun.ro/blog/printare-3d-in-laborazon-maker-space-brasov/.
Se va lucra cu o imprimanta Prusa i3, iar participarea este gratuita.

 


27 iunie

Astazi a avut loc Gala sefilor de promotie din facultatile Universitatii. La gala a fost premiata si studenta noastra Oana Iovita in prezenta oficialitatilor locale. Dupa gala studentii premiati si cadrele didactice au facut o plimbare cu autobusul etajat.

 


24 iunie

Prin grija dl. prof. dr. ing. Florin Sandu studentii nostri promoveaza facultatea in randul absolventilor de liceu. Invitam pe aceasta cale si alti studenti sa faca acest lucru daca il considera oportun.

 


23 iunie

The Organizing Committee of the SAE Summer Academy on Energy (SAE2) is encouraging undergraduate and MSc students from all over the wrold to apply for SAE2. The SAE Summer Academy on Energy will be held from 25th to 29th August, 2014, in Budapest, Hungary. The main goal is to provide an opportunity to participant students to get acquainted with the recent visions and developments of sustainable technologies in the field of future fuels (e-mobility, biofuels, fuel cells and other alternative fuels), while making contacts and friendships for their future.

Professional partners of SAE2 (among other companies and institutions): ABB, PricewaterhouseCoopers (PwC), MOL Group. The preliminary program is available here. More details, and the terms of applications can be found at eszk.org/academy.

 

 


21 iunie

O fotografie de la premierea AFCO 2014 in care studentul care a luat marele premiu, Remus Vaduva, este alaturi de dl. Rector prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, de directorul general al MIELE Hartmuth Hohaus si de alte personalitati. Alte fotografii de la eveniment sunt aici: http://www.unitbv.ro/brme/Galeriefoto/ConferintaAFCO2014.aspx18 iunie
Dl. prof. dr. Doru Ursutiu a participat la Simpozionului national "Fizica - Trecut si Viitor" organizat de Colegiul National "Radu Negru" din Fagaras si la Conferinta de Fizica organizata de Colegiul National de informatica “Grigore Moisil” din Brasov. In cadrul acestor conferinte au fost prezentate sisteme moderne de Instrumentatie Virtuala, sisteme moderne educationale si  oferta de specializari de la Facultatea IESC a Universitatii “Transilvania” din Brasov (coorganizator al acestor evenimente). National Instruments a oferit 15 licente de LabVIEW pentru profesorii participanti la evenimentul de la Fagaras.
 


10 iunie

Astazi a avut loc cursul festiv organizat de programele de studiu Calculatoare, Electronica Aplicata si Telecomunicatii. Mult succes in continuare!

 


10 iunie

Siemens Industry Software Romania (LMS Romania) organizeaza a patra editie a Scolii de Vara numita Curious Minds School subforma de bursa de 3 luni. Detalii la: http://goo.gl/jVpQD6


4 iunie

Va facem cunoscuta o oportunitate de participare la cursurile unei scoli de vara desfasurata la Tirgu Mures in perioada 1-15 august 2014, in care puteti invata o multime de lucruri utile din domeniul tehnic.  Puteti gasi mai multe informatii despre program si participare pe site-ul:  http://tirgumures.ipworkshop.ro 1 iunie

De ziua copilului dl. conf. dr. ing. Mihai Ivanovici anunta doua evenimente. Primul este ISIP 2014, Scoala internationala de procesare de imagini, care va avea loc intre 14-25 iulie 2014. Al doilea eveniment este IPCV 2014, Intensive Program on Computer Vision, intre 4-16 august 2014. Detalii la: ISIP - http://miv.unitbv.ro/?page_id=126 si IPCV - http://miv.unitbv.ro/ipcv2014/27 mai

Luni 2 iunie 2014, de la ora 13:00, pe Podiumul Companiilor va urca Compania PREH.Reprezentantii firmei se vor adresa, in special, studentilor si cadrelor didactice de la facultatile: Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, Mecanica (Mecatronica), Matematica - informatica, Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor, Inginerie Tehnologica si Management Industrial (inclusiv Inginerie Economica..) , Stiinta si Ingineria Materialelor (inclusiv Inginerie Economica), Design de Produs si Mediu, Psihologie.25 mai

Studentul facultatii noastre Remus Vaduva din anul 4 EA a luat premiul special AFCO 2014, care a rasplatit interesul acestui student in activitatea stiitifica. Premiile AFCO 2014 sunt la: http://www.unitbv.ro/Portals/84/Documente/Premii%20AFCO_2014.pdf21 mai

Evenimentul Absolventii in Fata COmpaniilor din acest an a insemnat un numar mare de participanti din partea facultatii IESC si a departamentului DEC. Schimbul de pareri a fost la un inalt nivel academic, intr-o atmosfera destinsa si prieteneasca.

 


20 mai

IBM and IEEE are in search of creative team based student projects that can help students at any level learn about applying engineering, science and other disciplines to solve real world problems. It's a great opportunity to put your engineering skills to use…and earn cash prizes too! The competition is open to college/university students from all geographic locations. Student teams should have three to five team members in any year of university study. At least one team member must be an IEEE member. To find out more about this exciting opportunity, visit: http://www.ieee.org/go/smarter_planet_challenge or email smartplanetchallenge@ieee.org.

 


16 mai

Universitatea va acorda, în cadrul unui program special organizat prin Institutul Confucius, o bursă câte unui student din fiecare dintre cele 18 facultăţi ale universităţii, constând în participarea la o şcoală de vară de 4 săptămâni în China (la Beijing si Shenyang în perioada 29 iunie - 27 iulie 2014). Bursa Universităţii Transilvania va acoperi costul biletului de avion tur-retur în China, în limita sumei de 800 de euro. Universitatea parteneră din Shenyang va asigura cazarea şi o parte a meselor zilnice, urmând ca studenţii să-și plătească taxa de viză și asigurarea medicală.
Cererile se depun la decanatele facultăţilor pînă în data de 22 mai. Facultăţile vor afișa acest anunţ și îl vor aduce la cunoștinţa studenţilor, iar decanatele vor selecta câte un student câştigător al bursei şi vor înainta rectoratului propunerea vineri, 23 mai, până la ora 13:00.

 


16 mai

Luni 19 mai, ora 10:00, in NII10, are loc prezentarea d-lui Hugh OSBORNE, senior lecturer in computers and software la University of Huddersfield, Anglia, pe tema "quantum computing". Durata estimata - maxim 1 h. Va asteptam.


15 mai

Saptamana viitoare se va desfasura in cadrul Departamentului un workshop IEEE Broadcasting Society avand ca si tema principala "Broadcasting in the IP era" . Workshopul este sponsorizat de IEEE si va beneficia de prezenta ca si prezentatori a unor personalitati marcante din domeniul Broadcasting. Programul de desfasurare, informatii despre prezentatori impreuna cu continutul fiecarei prezentari puteti gasi pe site-ul workshop-ului. http://btsgold2014.unitbv.ro/ . Prezentarile sunt axate in mare parte pe problematici de broadcasting (folosirea frecventelor, probleme de compatibilitate, noi standarde si reglementari internationale), dar sunt si din domeniul transmisiei fluxurilor multimeda si al codarii secventelor video. Evenimentul se va desfasura in corpul R (Str. Castelului) la Fac. de Alimentatie si Turism in aula RP8. Organizatori din cadrul departamentului sunt conf. dr. ing Vlad Popescu si conf. dr. ing. Marian Alexandru.


13 mai

Laborazon Maker Space vă invită să vă înscrieți la primul curs de Introducere în Arduino din Brașov. Detalii la http://www.laborazon.ro/inscrieri-la-cursul-de-introducere-in-arduino/12 mai

Studentii din anul 3 la specializarile Electronica Aplicata, Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii si Calculatoare au sansa de a face practica din anul 3 la compania americana cu filiala in Brasov, eASIC. Detalii la  http://www.easic.ro/practica/10 mai

Anunţ pentru studenţi/masteranzi
Aveţi deja planuri pentru vară? Siemens are o idee...un program de practică alături de o super echipă!
Aşteaptă CV-urile voastre până la data de 18 MAI 2014. Perioada de interviuri începe după 26 Mai 2014. Programul se desfăşoară în perioada 14 iulie - 26 septembrie 2014. Orar flexibil.
Aplicaţi la: practica-la-siemens.ct.ro@siemens.com

 


9 mai

Studentul Marius Gheorghe din anul 4 Electronica Aplicata la concursul Digilent
http://www.digilentdesigncontest.com/eu-contest-entries.html6 mai

Compania MIELE a fost din nou prezenta in acest an la facultatea IESC. Prezentarea din acest an a fost mult mai interesanta, axata pe tehnologiile de productie electronica de ultima generatie utilizate in fabrica din Feldioara. Pacat ca prezenta studentilor nu a fost la inaltimea prezentarilor.

 


6 mai

Imagini de la sesiunea de comunicari stiintifice a studentilor. Momente in care se vede ca pasiunea este motorul care duce scoala inainte.

 


5 mai

O dovada a importantei disciplinei de compatibilitate electromagnetica pentru domeniul de electronica si telecomunicatii este scoaterea la concurs a unui post in domeniu.

Detalii la http://www.ancom.org.ro/angajare-expert-laborator-emc_519830 aprilie

Afisul sesiunii de comunicari stiintifice a studentilor care arata sala, ziua, ora de incepere si comisia sectiunii  este alaturat.

Partenerul manifestarii este in acest an Siemens Corporate Technology care a pregatit cate trei premii pentru fiecare sectiune. Cate un reprezentant al companiei va face parte din comisia fiecarei sectiuni.

Programul de sustinere pentru sectiunea de Electronica si Calculatoare se afla aici:Sustinere-Electronica si Calculatoare.pdf

Daca exista studenti care nu s-au inscris si vor sa prezinte, pot sa se inscrie pe loc la comisia sectiunii.

 


28 aprilie

Ca in fiecare an compania Miele prezinta studentilor facultatii noastre programul de internship si arata cateva dintre perspectivele de angajare. Evenimentul are loc in 6 mai, ora 17 in NII1.

 


28 aprilie 

Sesiunea de comunicari a studentilor a suscitat un interes deosebit:

1. Compania MIELE a delegat un reprezentant sa asiste la lucrari. 

2. Mai multi studenti s-au inscris dupa termenul limita la sectiunea de electronica si calculatoare. Lista actualizata a lucrarilor se gaseste aici.

 


27 aprilie

A inceput reabilitarea salilor NIII5, NIII6 si NIII7. Rugam studentii care au ore in aceste sali sa ia legatura cu cadrele didactice pentru  a muta activitatea in alte sali (corpul K).

 


25 aprilie

Studentii condusi de dl. conf. dr. ing. Gheorghe Pana si sef lucr.dr.ing. Carp Marius au participat la concursul TIE 2014 la Timisoara si au obtinut o pozitie onorabila in clasamentul final, alaturi de studenti din facultati cu traditie in domeniul tehnologiei electronice.

 


22 aprilie

Programul recuperarilor zilei de 2 mai 2014

 


19 aprilie

Departamentul DEC ureaza tuturor studentilor, colaboratorilor si prietenilor departamentului Sarbatori Pascale Fericite!

 


15 aprilie

 A aparut cartea "Contributii la educatia studentilor la inginerie prin implicare" publicata de prof. dr. ing. Petre Ogrutan la editura Mediamira din Cluj Napoca. Cartea descrie cateva initiative inscrise in directia educatiei centrate pe student aplicate la programele de studiu gestionate de departamentul DEC.

 


2 aprilie

Semnalam cu satisfactie aparitia unei noi carti in format electronic pentru studentii nostri. Este vorba despre "Deprinderi de comunicare", autor doamna conf. dr. Mariela PAVALACHE-ILIE

 


31 martie

Vineri 28 martie s-a desfasurat faza locala a concursului de electronica TIE, comisia de examinare fiind formata din conf. dr.ing. Pana Gheorghe si sef lucr.dr.ing. Carp Marius. Concursul a fost unul maraton care a durat pana la ora 21. S-au calificat pentru faza nationala cu participare internationala care in acest an va avea loc la Timisoara urmatorii studenti: 1. GROZA MIHAI, III TST, 2. VISAN RADU, III CALC, 3. DUMITRACHE FLORIN, II ETC, 4. LUPU VLAD, II ETC (rezerva). Sponsor al concursului este firma MIELE. Succes participantilor!

 


29 martie

Aparatura de la ICDT in curs de verificare. In prim plan dl. conf. dr. ing. Gheorghe MORARIU.

 


25 martie

Editia BESTEngineer 2014 din Brasov se desfasoara la International Trade Center Brasov, sala A, in perioada 28-29 Martie 2014. Detalii la: http://www.bestengineer.eu/index.php/ro/10 martie

Eşti student?, Eşti pasionat de tehnologie?, Eşti creativ şi ingenios ?, Îţi place munca în echipă ?, Visezi să dezvolţi o aplicaţie care să ajute societatea ? Dacă răspunsul la toate cele 5 întrebări este DA, te aşteptăm alături de echipa ta la prima ediţie a Entrepreneurship, care va avea loc în 28 şi 29 martie în Aula Universităţii Transilvania din Braşov. Evenimentul este organizat de Allview, cu sprijinul Primăriei Braşov şi al Universităţii Transilvania. Detalii şi înscrieri la http://entrepreneurshipbv.ro/8 martie

Daca esti student sau masterand poti face practica timp de o luna in Orange shop sau intr-unul din departamentele disponibile. Inscrieri pana pe 14 martie pe www.orange.ro/first-step6 martie

CALL FOR PAPERS, International Symposium on Multimedia – Applications and Processing, MMAP 2014, http://www.fedcsis.org/ Organized by: Software Engineering Department, Faculty of Automation, Computers and Electronics, University of Craiova , Romania,  "Multimedia Applications Development" Research Centre, Contact: burdescu@software.ucv.ro5 martie

SESIUNEA DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE A STUDENŢILOR, ediţia 2014, primul anunţ

Secţiuni şi adresă de înscriere:

   1. Electronică şi Calculatoare (petre.ogrutan@unitbv.ro)
   2. Telecomunicaţii (dan.curpen@unitbv.ro)
   3. Sisteme electronice şi de comunicaţii integrate (marian.alexandru@unitbv.ro)
Desfăşurarea: 5-6 mai 2014

Înscrierea: 3 martie- 31 martie (prin e-mail: titlu, autor, specializarea, profesor coordonator)28 februarie

Prof. dr. ing. Dan Nicula ne ofera din nou o carte cu aceleasi calitati cu care suntem deja obisnuiti. Este vorba despre un indrumar de laborator de Electronica Digitala la http://dannicula.ro/books/edEngLab/23 februarie

O noua oferta de locuri de munca pentru absolventii nostri, de data aceasta de la firma PENTALOG. Detalii la www.people-centric.ro20 februarie

 

Proiect adoptat de Senat: Activitatea de voluntariat va fi considerată experienţă profesională.17 februarie

Press Release

Oracle Academy, în parteneriat cu Junior Achievement România, anuntă deschiderea înscrierilor la prima competitie natională de programare Java din tara noastră. Concursul “Soluții JAVA inteligente pentru beneficiul comunitaii noastre” este sustinut financiar de către Oracle Academy si reprezintă o oportunitate excep#ională pentru participanti de a-si aprofunda abilitătile de programare în Java, de a câstiga premii consistente si de a-si crea un portofoliu personal care îi va sprijini în viitoarea carieră. Înscrierile la concurs încep din 10 ianuarie 2014, la http://java.jaromania.org .

 


13 februarie

Absolventii specializarilor facultatii IESC sunt cautati si apreciati de foarte multe firme. De aceea ii rugam pe studenti sa sprijine actiunea Universitatii numita RECOMANDA UN CANDIDAT.

"Desfăsurăm o campanie de crestere a notorietătiiuniversitătii noastre în rândul elevilor de liceu aflati în clasa a XII-a. Ne dorim ca la admiterea din vara anului 2014 să avem un număr mai mare decandidati. De asemenea, ne dorim ca potentialul candidatilor atrasi să fie unul din ce în ce mai bun. Campania se desfasoarape: http://portal.unitbv.ro/"12 februarie

Ina Schaeffler România SRL acordă trei burse în cuantum de 600 de lei (fiecare) pentru o durată de o lună unor studenţi din an terminal, studenţi care ulterior vor fi incluşi în planurile de dezvoltare ale firmei. Criteriile (cumulative) de selecţie pentru studenţi sunt următoarele: să vorbească germana şi/sau engleza fluent si să fie studenţi integralişti, preocupaţi de dezvoltarea lor profesională. Contact: Coordonator proiect, lector univ. dr. Daniela Sorea, Departamentul de Științe Sociale și ale Comunicării, sorea.daniela@unitbv.ro, Tel: 0727357695. Detalii aici.

 


 

11 februarie

 

Miele Tehnica Romania a dotat un laborator al facultatii IESC in corpul N cu sisteme de calcul DELL de ultima generatie. La inaugurarea laboratorului au fost prezenti directorul general Miele, primarul municipiului Brasov, vicepresedintele Consiliului Judetean, rectorul Universitatii, decanul facultatii IESC si cadre didactice. Atmosfera evenimentului a fost una de colaborare si prietenie.


11 februarie

High-Tech Start-Up: CatervaGmbH, Munich, Internships 2014-15
I am pleased to highlight some excellent one-year placement opportunities for Bachelors & Masters Students in Computer Science, Computer Engineering orElectronic Engineering. Caterva GmbH* is a high-tech start-up in the field of distributed energy storage, and is pioneering a new model of grid stabilisation.  It is well-funded, run by experts in the field who have previous success in renewable energy start-ups, and is offering three 13 month internship opportunities at its headquarters in Munich, from July 2014.  The placements reflect the spectrum of Caterva's development activity: Embedded Systems Programming, APP/User Interface development and Power Supply Controller hardware design and test. These are not placements that will suit all Students. Being a start-up, the environment will be challenging, initiative and independent working will bekey, and expectations will be high. Entrepreneurial Students, the ones who may already be saying “I’d like to start my own business” are the mostlikely to thrive! Excellent salaries and working conditions are on offer. Full details can be found here:  Student Placement - JobDescription10 februarie

A fost stabilita data Sesiunii de comunicari stiintifice a studentilor pentru marti 6 mai 2014. Sesiunea este un minunat prilej de antrenament pentru examenul de diploma asa incat ii rugam pe studenti sa nu rateze evenimentul. Un premiu de debut va fi dedicat studentilor din anii 1, 2 sau 3. Pentru detalii urmariti site-ul DEC.


9 februarie

In 6 martie va avea loc vizita de lucru la concernul Continental din Sibiu. Studentii de la toate specializarile facultatii IESC, in special cei din anii 2 si 3 sunt asteptati sa se inscrie la dl. conf. dr. ing. Pana Gheorghe prin mail la gheorghe.pana@unitbv.ro . Numarul de locuri este limitat si obtinerea unui loc se face in ordinea inscrierii.


5 februarie

A fost lansat un concurs pentru studenti de Interpretare Analitica a Imaginilor, cu o tema extrem de generoasa si premii pe masura temei. Detalii la mihai.ivanovici@unitbv.ro


4 februarie

The 10th International Conference on Advances in Electro-Technologies – ICAdET 2014 invite you to this important event organized by the Faculty of Electrical Engineering and Information Technology from University of Oradea in cooperation with the Academy of Romanian Scientists, Technical Sciences Section and Association of Electrical and Electronics Engineers from Romania. The conference will be held on May, 29 – 30th 2013, in Oradea, Romania, at the Faculty of Electrical Engineering and Information Technology. For more information please visit the web page of the conference with the next link: http://electroinf.uoradea.ro/index.php/conferinte/icadet2014.html 3 februarie

-- CALL FOR PAPERS – The Fifth International Conference on Information, Intelligence, Systems and Applications ( IISA 2014 ), http://iisa2014.unipi.gr/ July 07 – 09, 2014,  Chania Crete, Greece, International Workshop - Intelligent Data Analysis with Applications in Information Retrieval and Machine Learning (IDAIR), http://iisa2014.unipi.gr/workshops-special-sessions/30 ianuarie

 In aprilie va avea loc la Timisoara concursul international studentesc de tehnologie electronica TIE2014.Studentii pasionati de electronica sunt invitati sa participe si le aducem aminte ca anul trecut un student de la specializarea de Electronica Aplicata a luat mentiune. Doritorii pot lua legatura cu dl. conf. dr. ing. Pana Gheorghe.26 ianuarie

Studentii pot si trebuie sa se  implice in activitatea de educatie. Dovada este revista de educatie in cadrul  IEEE Education Society, gestionata, realizata si recenzata de studenti.

Un articol interesant analizeaza impactul valului de cursuri valoroase care pot fi descarcate gratis de pe internet. Articolele se pot citi la   http://www.ewh.ieee.org/soc/e/sac/itee/index.php/meem


23 ianuarie

Au inceput inscrierile pentru Conferinta Absolventii in Fata COmpaniilor - AFCO 2014. Conferinta va avea loc in 23 Mai la Aula Sergiu T. Chiriacescu.
Toti studentii cu lucrari interesante sunt invitati sa-si expuna ideile in fata reprezentantilor companiilor.

Detalii la: http://www.unitbv.ro/afco2014/Primapagina.aspx
18 ianuarie

A fost lansat un concurs de proiecte privind integritatea in afaceri in Europa de Est. Tematica este extrem de actuala si de mare interes. Concursul se adreseaza atat cadrelor didactice cat si studentilor.

Detalii la http://business.ceu.hu/cibg/case-competition


13 ianuarie

UniversitateaTransilvania lansează concursul anual FACULTATEA MEA. În acest sens, studenţii fiecărei facultăţi sunt invitaţi să participe la un concurs de proiecte, prin care să propună activităţi, acţiuni, manifestări, amenajări etc., care să conducă la creşterea vizibilităţii facultăţii şi la îmbunătăţirea continuă a activităţilor. Propunerile de proiecte se primesc, în scris, la Prorectoratul cu studenţii şi legătura cu mediul economic şi sociocultural, în perioada 13.01 - 3.03.2014. Proiectul declarat câştigător în fiecare facultate va fi susţinut financiar de către universitate, din venituri proprii, cu suma de 10.000 lei, fiind decontate toate cheltuielile eligibile, conform legislaţiei în vigoare. Anunţarea propunerilor câştigătoare va fi făcută în 24.03.2014.

Dacă simiţiţi nevoia unei idei, a unui sfat sauîndrumare, înainte de depunerea proiectelor tipărite la Prorectorat, vă puteţiadresa prin e-mail la una din adresele: romanca@unitbv.ro; petre.ogrutan@unitbv.ro; gheorghe.pana@unitbv.ro; carmen.gerigan@unitbv.ro; mihai.ivanovici@unitbv.ro;


12 ianuarie

Universitatea Transilvania lansează concursul anual ÎMPREUNĂ PENTRU UNIVERSITATE. În acest sens, asociaţiile studenţeşti legal constituite la nivelul universităţii sunt invitate să participe la un concurs de proiecte prin care să propună activităţi, acţiuni, manifestări, amenajări etc., care să conducă la creşterea vizibilităţii universităţii şi la îmbunătăţirea continuă a activităţilor. Propunerile de proiecte se primesc, în scris, la Prorectoratul cu studenţii şi legătura cu mediul economic şi soclo-cultural, în intervalul 13.01 - 3.03.2014. Proiectele fezabile şi de interes pentru universitate (maxim unul pentru fiecare asociaţie) vor fi susţinute financiar din veniturile proprii ale universităţii, cu suma de 10.000lei, fiind decontate toate cheltuielile eligibile, conform legislaţiei în vigoare (exclusiv manoperă). Anunţarea propunerilor câştigătoare va fi făcutăÎn 24.03.2014.