Departamentul de Electronică și Calculatoare > Stiri > Arhiva stiri 2015

Text/HTML 

 

 

Massimo Farina has a master degree in “IT Law Legislation – Theory and Techniques” from the University Sapienza in Rome and a PhD in “Law and New Technologies” from the University of Bologna. He currently teaches at the University of Cagliari for the Faculties of Law Economics and Engineering and is also a consultant on legal issues regarding security and privacy.

www.massimofarina.it

 


 

 

Text/HTML

18 decembrie

Departamentul de Electronică şi Calculatoare urează tuturor studenţilor, colegilor, colaboratorilor şi prietenilor Sărbători Fericite şi La mulţi Ani!17 decembrie

Un concurs pentru studenti:

Microchip Technology Inc. has just become a new contest partner and brings new development tools for all of the contestants and the winners. The chipKIT uC32 Development Board is also a new prize for all of the six IQRF Wireless Challenge II winners.

 


 11 decembrie

 Cu contributia conf. dr. ing. Alexandru Marian din partea departamentului, a decanului conf. dr. ing. Carmen Gerigan din partea facultatii si cu sprijinul conducerii universitatii, departamentul nostru a primit o donatie din partea ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii), constand din:

 • analizor de spectru Agilent E4402 B (3 GHz),
 • frecventmetru Agilent 53181 A, 
 • powermetru Telewave 44A
 • analizor de spectru RF pentru CATV de tip Tektronix RFM 151. 
Toate echipamentele primite vor fi puse la dispozitia studentilor in laboratoarele din corpul KB. 

 9 decembrie

Ca în fiecare an, invităm studenţii de la IESC într-o excursie în care măsurăm câmpul electric sub stâlpii de înaltă tensiune şi discutăm despre efectele biologice ale expunerii la câmp electric. Dacă vremea va fi nefavorabilă ne încălzim la un foc în pădure. Excursia este programată pentru sâmbătă 12 decembrie şi este o şedinţă de laborator pe teren la disciplina Compatibilitate Electromagnetică. Durata estimată a excursiei este de 3-4 ore sau mai puţin dacă ne este frig. Întâlnirea este la ora 10 în Răcădău pe str. Tâmpei, la fântâna arteziană din capătul pasajului pietonal. 


 7 decembrie 

In saptamana 8-11 decembrie 2015 se organizeaza Saptamana Erasmus Plus. La sesiunile de informare asupra oportunitatilor de studii si plasament practic in strainatate sunt invitati sa participe fosti studenti Erasmus, coordonatorii departamentali Erasmus si studentii care doresc sa se informeze si sa se inscrie in Programul Erasmus Plus. La facultatea IESC evenimentul se va organiza in data de 11.12.2015 ora 12.30 sala NI2, a se vedea si link-ul: http://www.unitbv.ro/ori/Actualitate/SaptamanaErasmusPlusinUTBvdecembrie2015.aspx


 

26 noiembrie

O imagine de la cursul  IBM „Bluemix Enablement and Application Development”  arată interesul studenţilor pentru acţiunile profesionale organizate în departament. 


 26 noiembrie 

Seminarul organizat de firma Rohde-Schwarz a însemnat o întâlnire utilă a specialiştilor cu studenţii, o prezenţă însemnată, discuţii profesionale şi o aparatură de înaltă calitate. 


 20 noiembrie

 În 23 şi 25 noiembrie 2015 este organizat un curs  IBM pentru studenţii de la Telecomunicaţii „Bluemix Enablement and Application Development” .

 Iată şi detaliile cursului:   

“Bluemix framework for DevOps initiative”, Trainer: Adrian Doroiman, Project Manager IBM Cloud,
Location: University Transilvania of Brasov 
1. Introduction to cloud computing - service models, challenges, trends
2. Introduction to Bluemix
- What is Bluemix
- How Bluemix works
- Bluemix strong points
3. Working with Bluemix
- Hosting and compute options
- Deployment environments
- Runtimes, services, boilerplates
4. Bluemix advanced concepts
- DevOps - introduction, philosophy, patterns
- Mobile services
- Security, data and analytics
- Internet of Things
- Cognitive services
5. IBM Academic Initiative for Cloud
6. Use case - Demo


 19 noiembrie

 Compania TELEKOM Romania se implică în educarea tinerei generaţii prin programul Bursele TELEKOM, care oferă sprijin material tinerilor ambiţioşi şi talentaţi. Bursele Telekom continuă astfel cu succes programele prin care compania a oferit până în prezent 85 de burse către studenţi. Detalii la: http://www.unitbv.ro/Studenti/Concursuri.aspx


 

 19 noiembrie 

Marti, 24 noiembrie, in sala N II 3, va avea loc un seminar organizat de firma Rohde-Schwarz si facultatea noastra. Programul seminarului poate fi descarcat de aici. Sunt asteptati toti cei interesati de tehnologia de varf in telecomunicatii.


 18 noiembrie

 A fost lansata cartea Experimentul la distanta, autori Corneliu Samoila, Doru Ursutiu si Vlad Jinga. Cititorii o pot gasi la Biblioteca Universitatii.  


  11 noiembrie

 Continental anunta lansarea concursului pentru proiectarea unui automobil autonom, detalii in Rules and Regulations booklet 2016.pdf


 10 noiembrie

Digilent is proud to announce the launching of the XII-th edition of the Digilent Design Contest Europe, in Cluj-Napoca, Romania! ( http://www.digilentdesigncontest.com/ ).  Enrolled students receive free Digilent hardware platforms (FPGA systems) and develop their own projects, to present in the final stage (oral, practical demonstration and documentation). After defending the projects, the teams keep the hardware platforms, regardless the final ranking.


25 octombrie

Facultatea IESC a fost in acest an co-organizator al conferintei SIITME 2015. Intr-o atmosfera de profesionalism si competenta s-au prezentat lucrari si au fost purtate discutii interesante si utile. Cu aceasta ocazie un om de stiinta de prestigiu din SUA, dl. Ephraim Suhir a tinut o conferinta pentru studenti, elevi si cadre didactice. Conferinta SIITME a polarizat atentia comunitatii stiintifice, asa incat prezenta a fost impresionanta- firme, cadre didactice, studenti, specialisti, etc.


14 octombrie

“My interest is in the future, because I am going to spend the rest of my life there”, Charles F. Kettering
Ce inseamna sa fii inginer azi si ce va insemna maine? O intrebare pe care si-o pun elevii dar si studentii. Profesorul Ephraim Suhir de la Bell Laboratories din SUA va tine o conferinta in 22 octombrie la facultatea IESC.


5 octombrie

Colocviul de practica pentru studentii anului 4 Electronica Aplicata va avea loc miercuri, 7 octombrie ora 11:00 in sala KB14. Studentii sunt rugati sa aiba pe langa caietul de practica si adeverinta de la firma materiale elaborate in timpul practicii: scheme electrice, soft, detalii de productie etc.


5 octombrie

Firma PREH România din Brașov oferă burse pe durata anului universitar 2015-2016 (octombrie 2015 - iunie 2016) pentru studenți din anul 3 și 4 (studii licență) sau studenţi la master, în vederea elaborării proiectului de diplomă/disertație în domeniile HW, SW şi PCB Design, în cadrul colaborării dintre firma PREH România și Departamentul Electronică și Calculatoare. Selecția va avea loc în data de 9 octombrie 2015 în sala NII13 în două sesiuni începând cu ora 10:00 și 14:00. Procesul de selecţie va dura cel mult o oră și va consta într-o probă scrisă (întrebări legate de programare, electronică digitală și analogică, arhitectură microprocesoare și sisteme de calcul pe bază de microprocesor), plus un scurt interviu.


5 octombrie

Colocviul de practica pentru studentii an 4 TST va avea loc luni, 5 octombrie, ora 16 in corpul K.

2 octombrie

Firma Continental va organiza in acest an un curs facultativ numit "Introducere in hardware si software pentru domeniu auto", incepand de la sfarsitul lunii octombrie. Cursul contine laborator si proiect si la absolvire se acorda diplome de catre Continental. Cursul este imbunatatit si completat cu o parte de software, este dedicat anilor 3 de la toate specializarile dar sunt admisi si studenti din anul 2 in functie de numarul de locuri disponibile. Inscrierea se face pana la data de 23 octombrie la petre.ogrutan@unitbv.ro Pentru detalii organizatorice urmariti pagina cursului la http://www.unitbv.ro/dec/Studenţi/Cursurifacultative.aspx


2 octombrie

Azi a avut loc deschiderea anului universitar la nivel de departament. Fie ca toti cei implicati in actul educativ, studenti, parinti, cadre didactice, personal auxiliar sa aiba un an bun, cu sanatate si succese.


30 septembrie

Pentru sustinerea colocviului de practica, studentii de la programul de studii Calculatoare sunt asteptati luni 5 octombrie de la ora 9:00 in NII10. Studentii sunt rugati sa aiba caietul de practica si adeverinta de la firma (sau conventie de la firma). Daca cumva sunt programate ore, sunteti asteptati si la 10:00 sau 11:00, dar sa nu fie mai tarziu de ora 12:00. In cel mai rau caz va puteti invoi 10-15 minute de la cadrul didactic cu care aveti ore. 


28 septembrie

La sustinerea doctoratului de catre tinerii nostri colaboratori Octavian Machidon si Cosmin Costache am avut placerea de a ne intalni cu un absolvent al nostru, dl. Catalin Ciobanu, care in 2013 a obtinut titlul de doctor inginer la TU Delft. Detalii ale activitatii dl. Catalin Ciobanu se gasesc la: http://www.pds.ewi.tudelft.nl/ciobanu/publications/ 


22 septembrie

Firma FLASHNET cauta ingineri, astfel:  Java Developer, Embedded Software Engineer, Hardware Engineer, Embedded Firmware Engineer. Detalii la http://www.flashnet.ro/our-people/ si la hr@flashnet.ro  Lipsa experientei se poate compensa cu pasiune si competenta.


17 septembrie

Dragi studenti, nu este asa ca ar fi tentant sa concepeti, sa proiectati si sa realizati un dispozitiv cu antena care sa produca energie din câmpul electric existent in jurul nostru? IEEE lanseaza un concurs cu premii pentru aceasta aplicatie, iar prezentarea se face in Puerto Rico, drumul fiind asigurat de IEEE. Detalii aici.


5 septembrie

Târgul "Made in Brasov" ediţia 2015 a prilejuit o întâlnire a firmelor high tech şi a tinerilor care lucrează în domenii de vârf. La multe dintre standurile firmelor pot fi întâlniţi absolvenţi ai specializărilor coordonate de DEC. Universitatea a avut un stand care a fost foarte apreciat. Din partea DEC gazda a fost conf. dr. ing. Daniel Cotfas care a prezentat aplicaţii legate de gestionarea energiilor regenerabile.


12 august

MIELE Tehnica SRL recruteaza ingineri si / sau masteranzi pentru departamentul de Software Development. In acest moment sunt disponibile pozitii de Software Development Engineer for Embedded Systems. Detalii in acest pdf.


9 iulie

A avut loc astazi o intalnire la ICDT intre reprezentantii unor firme din Brasov (Miele, Stabilus, Preh, Continental, Ina, Siemens, dar si BCR, RCS RDS etc.) si cadre didactice. Scopul intalnirii a fost identificarea unor teme si metode de colaborare. Centrul nostru de cercetare a fost vizitat si s-au purtat cateva discutii interesante. Dl. conf. dr. ing. Mihai Ivanovici a fost gazda evenimentului din aceasta seara.


6 iulie

În data de marți, 14 iulie 2015 de la ora 10:00, în sala N II 1 a corpului N va avea loc seminarul cu titlul ”The Relationship between Law and New Technologies in Europe: Comparative Study between Italy and Romania”. Prelegerea va fi ținută de Prof. Massimo Farina de la Universitatea din Cagliari / Italia, specialist în Drept Informatic, prezent la Universitatea Transilvania în cadrul Programului Erasmus +. Conținutul seminarului este articulat în următoarele capitole:

 The European and Italian legislation on Personal Data Protection and Privacy.

Data protection and security: the legal concepts of privacy and confidentiality. The processing of personal data in the Information Society: general principles. Information obligation and consent. Rights of the data subject. Sensitive Data. Minimum and adequate security measures. Privacy in electronic communication services.

 The European and Italian Legislation on Software Protection.

The legal framework on copyright in the Italian legal system: software, databases, multimedia works, websites. Proprietary and Open Source software. The ownership of software developed within research projects/in a company/on the basis of a professional consulting contract. Software licenses, software development contracts. Guided analysis of contracts and relevant clauses.

 The European and Italian Legislation on Computer Crimes

Computer crimes: Basic elements of criminal law; concepts of crime, fault and intentional wrongdoing, the principle of strict application. Illicit access to an IT system. Detention and diffusion of codes of access to IT systems. Damaging or interruption of an IT or distance-communication system. Illicit interference in electronic communications. Guided analysis of court decisions.


22 iunie

Azi, 22 iunie a avut loc Gala Sefilor de Promotie. In 2014 studenta premiata a fost Oana Iovita de la Electronica Aplicata, iar in acest an Popa Stefan, de la aceeasi specializare. Le dorim mult succes in continuare!

 


19 iunie

Societate cu capital german cauta specialisti IT in urmatoarele domenii: - PHP + MySQL: cunostinte avansate, - HTML + CSS + JS:, -cunostinte avansate, - Photoshop : notiuni de baza, - Engleza - avansat, - disponibilitate de lucru 'full time' - oras de lucru Brasov

Constituie avantaj : - typo3, magento, cunostinte web design, - SEO: notiuni de baza, - html5+css3, responsive frameworks (bootstrap, foundation), - cunoasterea limbii germane

Ce oferim in schimb: - mediu de lucru profesional axat pe dezvoltare, - program de lucru flexibil, - pachet salarial foarte atractiv, - profit share bazat pe performanta + alte bonusuri, - posibilitatea de a invata noi tehnologii

Descrierea companiei: BPG IT is part of the Brasov Professional Group which offers a wide range of intellectual and practical services for industry and commerce, from business contacts with emphasis on Eastern Europe to informatics and engineering. To view some of our completed projects please visit our website ( http://it.b-p-g.org ). Contact: d.marculescu@b-p-g.org


19 iunie

 

In 2 iulie, de la 9:00 la 12:00 cu pauza de cafea un invitat de la CERN, Brian Martin, se adreseaza cadrelor didactice si studentilor cu 2 prezentari, dintre care a doua prezinta un interes deosebit pentru studenti :

Talk 1:  Title: Looking for the Higgs: How to build a very large digital filter
The ATLAS experiment at the LHC can be likened to a 'digital camera' capable of taking 100,000 pictures per second where each picture is about 2 Mbytes. Only about ten in a billion of those 'pictures' captured a potential Higgs event. It took two years of almost continuous data taking to produce about 250,000 of those events, enough to be sure that this was really what had been seen. This talk presents a practical overview of the full readout process, from basic detector technology to data filtering using a network of 2000 computers. Major contributions to the research, architecture, deployment and system management  were made by students working in the team, many of them Romanian. This talk puts their work into context.
Talk 2: Title: Looking for the student. How to be the right candidate.
A student position opened at CERN can produce up to two hundred applications. Each applicant produces about five pages of data. There is only one  team leader looking for one student. This talk is aimed at increasing your chances of getting onto the short list and then being the candidate of choice. It covers critical aspects of writing the application, selecting your references, presenting yourself and handling both video and personal interviews.
Profile: Brian Martin is a recently retired senior electronics engineer with over 30 years of experience working at CERN. He has worked on real time data acquisition systems for many experimental collaborations including the ATLAS experiment that found the Higgs particle and the Nobel Prize winning UA1 experiment that found the W and Z bosons. His field of expertise is in high speed busses and interconnects. He has published many technical papers both for CERN and for the several EU funded R&D projects that he has been involved in. He made major contributions to switching network designs, implementations and testing in the EU Macrame, Arches, Swift and Esta projects. He led the team that designed, commissioned and monitored the data networks for the ATLAS experiment at the CERN Large Hadron Collider.


12 iunie

Prin efortul d-lui Dr.ing.Titus Bălan, reprezentanța IXIA România a oferit, pentru laboratoarele noastre de telecomunicații un echipament modern, ”optixia XM2” - IP Performance Tester, simulator de protocoale full IP, cu licențe software IXNetwork (L2,L3) și IXLoad (L4-L7). Prin cele 2 carduri Gigabit Ethernet se poate interfața comutația de pachete în scenarii complexe de semnalizare, transfer de date, streaming multimedia etc, folosind stive de protocoale specifice sau predefinite. Testele de recepție au fost efectuate împreuna cu d-nii Dr.ing. Dan Robu și Dr.ing. Dan Curpen.


10 iunie

Programul Schaeffler Trainee pentru studenti: Flyer_A4_Trainee_2015.pdf 


 10 iunie 

Oferta de stagiu de practica la Preh Romania

Cateva detalii legate de stagiul de practica: In cadrul departamentului de dezvoltare software efectuam in fiecare an un stagiu de practica prin care oferim sansa unor viitori ingineri sa vada care sunt etapele realizarii unui produs software: cum este structurat un astfel de proiect, impartirea pe task-uri intre membrii echipei, care sunt regulile de urmat atunci cand lucram in echipa. In functie de proiectele interne pe care dorim sa le realizam in acest an, stagiul de practica va putea fi desfasurat pe o durata cuprinsa intre o luna si trei luni. Proiectele de practica sunt de regula realizate cu ajutorul unor placi de dezvoltare la care se pot atasa, dupa caz, si extensii in functie de specificul cerintelor proiectului. Stagiul de practica se va desfasura in decursul lunilor iulie, august si septembrie in acest an. Practica va incepe dupa terminarea sesiunii de vara.
Cerintele pentru a aplica la acest stagiu de practica sunt urmatoarele: persoana trebuie sa fie student(a) la o facultate de profil, cunostinte limbaj de programare C, cunostinte de electronica digitala,  cunostinte de programare embedded,  proiectele finalizate in acest domeniu reprezinta un avantaj (fie ca sunt proiecte personale sau proiecte realizate in cadrul facultatii). In paralel cu practica desfasurata in departamentul de dezvoltare software se va desfasura un stagiu de practica in departamentul de dezvoltare hardware.

Compania este situata in cadrul Parcului Industrial Brasov. Transportul catre firma si inapoi in Brasov este asigurat de companie pe durata stagiului de practica. Pentru a obtine un loc in aceasta echipa va fi necesar sa veniti in primul rand la un mic interviu in urma caruia se vor alege candidatii pentru a forma echipele din acest an. De asemenea voi avea nevoie sa imi trimiteti in prealabil CV-ul dumneavoastra in limba engleza. Candidatii pentru interviu vor fi selectati pe baza CV-urilor primite. In cazul in care sunteti interesati de acest stagiu de practica astept un mail cu CV-ul dumneavoastra. Data limita la care imi puteti trimite CV-urile este 20 Iunie 2015. Dupa data de 20 Iunie se va incepe procesul de procesare si selectare al candidatilor pentru interviu. Va rog sa specificati si departamentului in cadrul caruia sunteti interesati de practica (software, hardware sau ambele). Pentru mai multe detalii despre companie puteti accesa: http://www.preh.ro/ . Persoana de contact: alexandru.costache@preh.ro


8 iunie

Ne gandim cu drag la vacanta studentilor. Ca sa nu se plictiseasca pot participa la o actiune profesionala legata de cladirile viitorului. Detalii la: http://thecityofgreenbuildings.com/

 5 iunie

 Serviciul de Telecomunicatii Speciale apreciaza calitatea studentilor nostri si ca urmare le ofera joburi. Detalii la numerele de telefon din imagine. 


 26 mai

 Firma PREH organizeaza vineri 29 mai a.c. o testare pentru toti cei interesati de o viitoare pozitie de inginer in cadrul firmei. Testarea va incepe la ora 10:00 si va dura aproximativ 2 ore. Pentru detalii: Attila.Nagy@preh.ro
 


 26 mai 

 Se ofera 2 burse Renault-AUF-Ambasada Frantei pentru studentii de nivel Master in oricare din urmatoarele domenii: Autovehicule Rutiere / Tehnologia Construcțiilor de Mașini / Inginerie Mecanică și Mecatronică / Inginerie Electrică / Electronică / Automatică / Inginerie Aerospațială / Inginerie în Limbi străine / Știința și Ingineria Materialelor. Tipul de formare propus : 2 burse de Master 2 profesional într-o instituție universitară din Franța, cu o durată de 6 luni de cursuri urmată de 4 luni de stagiu în întreprindere. La sfârșitul formării candidații vor fi recrutați de Renault România. Competențe lingvistice necesare : limba engleză – nivel avansat, limba franceză – nivel intermediar sau avansat. Bursa acoperă : o alocație lunară de 900 €, transportul dus-întors, acces la o cazare la cămine universitare cu preț negociat, indemnizație pentru bibilografie și material informatic de 960 €, taxa de școlarizare, asigurare socială. Pentru mai multe informații puteti accesa site-ul: http://www.auf.org/bureau-europe-centrale-et-orientale/appels-offre-regionales/apel-master-Renault-Ambafrance-AUF/


 19 mai

 Semnalam cu mare placere aparitia cartii Electronica Digitala - Carte de invatatura 2.0, scrisa de prof. dr. ing. Dan Nicula si oferita studentilor in domeniul public la: www.dannicula.ro/ed_ci

"Experienţa mea cu studenţii la curs, laborator şi seminar tot mai arată că o "Carte de învăţătură" este necesară. Însă, experienţa mea cu versiunea iniţială m-a convins că o "Carte de învăţătură" nu este şi suficientă.", extras din cuvantul autorului catre studenti.

 


 19 mai

 Vacantele de vara ale studentilor pot fi folosite in scopul largirii orizontului profesional. Scoala de vara Summer School on Imaging for Medical Applications (SSIMA) de la Sinaia este un eveniment deosebit. Detalii la http://imag.pub.ro/ssima/  

 


 14 mai 

 Prezentarea MIELE din 13 mai a fost axata pe noile tehnologii utilizate in productia placilor electronice pentru electrocasnice si pe oportunitatile de practica si internship oferite studentilor.


 8 mai

Azi au avut loc lucrarile SCSS 2015, sectiunea Electronica si Calculatoare si sectiunea Telecomunicatii. 

 


  7 mai

 Puteţi aplica pentru o bursă în cadrul echipei Siemens Corporate Technology până la data de 24.05.2015. Mai multe informaţii: www.siemens.ro/practica-la-siemens

 


  6 mai

In 8 mai la Brasov compania IBM va avea un workshop și este interesată de studenți cu profil IT, vorbitori de limba germană. Detalii la mihaela.corbeanu@inspiregroup.ro 


 4 mai 

In acest an premiile generoase oferite de Siemens Corporate Technology la Sesiunea de comunicari a studentilor ofera un stimulent puternic studentilor de a-si pune in evidenta contributiile stiintifice originale. 

 


 4 mai

Firma MIELE va prezenta studentilor ca in fiecare an oportunitatile de internship. Prezentarea va avea loc in data de 13.05.2015 la ora 17 in sala N I 1.25 aprilie

 BESTEngineer este singurul targ de joburi dedicat in totalitate inginerilor si expertilor IT, orientat catre candidati cu experienta. In Brasov, se asteapta un numar de 20 de companii participante si aprox. 2.000 de candidati (ingineri si experti IT). Evenimentul are loc in zilele de vineri si sambata 8 si 9 mai la hotelul Aro Palace, pentru a oferi posibilitatea candidatilor angajati si studentilor sa viziteze evenimentul in ziua de sambata. Program: 8 mai 2015: 10:00-18:00, 9 mai 2015: 10:00 – 17:00  

 


 23 aprilie

 In 22-25 aprilie 2015 are loc la Oradea cea de-a 24-a editie a concursului international studentesc TIE 2015 ( www.tie.ro ). Facultatea IESC este reprezentata de o echipa condusa de dl. conf. dr. ing. Pana Gheorghe si sponsorizata de MIELE. 

 


 23 aprilie  

Pe pagina SCSS 2015 se gaseste programul de desfasurare, lista lucrarilor si alte detalii importante.

 


 23 aprilie 

O noua carte in format electronic a aparut in Editura Universitatii Transilvania din Brasov, cu scopul de a sprijini activitatea scolara. Cartea cu titlul "Comunicatii mobile celulare si calcul mobil, evolutia de la 3G la 4G" a fost scrisa de M. Alexandru, T. Balan si Gh. Morariu. 

 


 20 aprilie

 O oferta de internship de la MindWare, orientat catre software, inscrieri la internship@mindware-solutions.com


19 aprilie

Conform unui studiu publicat la http://qz.com/384713/college-is-worth-it-if-you-have-these-six-experiences/ merita sa faci o facultate daca ai aceste 6 experiente:

 1. a professor who made them excited about learning
 2. professors who cared about them as a person
 3. a mentor who encouraged them to pursue their goals and dreams
 4. worked on a long-term project
 5. had a job or internship where they applied what they were learning
 6. were extremely involved in extra-curricular activities

Ca urmare invitam toti studentii sa participe la sesiunea de comunicari stiintifice

 


 16 aprilie

Între 23.04.2015 - 29.04.2015, Liga Studentilor Electronisti din Iasi organizeaza proiectul “ ZSE - Zilele Studentului Electronist”, proiect care a devenit traditie in facultate, organizandu-se an de an în ultimii 3 ani. Acest proiect se realizeaza in colaborare cu Facultatea deElectronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, si UniversitateaTehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi si companii de profil tehnic din Romania.

Proiectul cuprinde: Prezentări de companii, Training de baze de date, Întocmeşte-ţi CV corect; Concurs national „ PCB: Testare şi Verificare”,  Concurs national „ Mihai Konteschweller”,  Întâlnire Alumni LS ETC,  Student pentru o zi,  Concurs national  „Circuite electronice si aplicatii" - LaurentiuTuric.

Concursul national "Circuite electronice si aplicatii" - Laurentiu Turic se va desfasura pe data de 25 aprilie si va cuprinde 2 categorii, una pentru studentii de anul 1, iar a doua categorie se adreseaza studentilor din anul 2,3,4. Cei de anul 1 vor trebui sa implementeze un circuit selectat de comisie iar cei din an mai mare vor avea un test teoretic cu intrebari din materia studiata de acestea la SCS, respectiv CIA. Mai multe detalii despre acest concurs aveti pe site-ul : http://www.liga-etc.ro/concurs-national-circuite-electronice-si-aplicatii-laurentiu-turic/ site pe care va puteti si inscrie.

Concursul national "PCB: Testare si verificare" se va desfasura pe data de 29 aprilie si necesita cunostinte minime in domeniul proiectarii asistate pe calculator a modulelor electronice. Mai multe detalii despre acest concurs aveti pe site-ul: http://www.liga-etc.ro/concurs-national-pcb-testare-si-verificare/site pe care va puteti si inscrie.

 


 8 aprilie

Stimati studenti, a fost actualizata oferta firmei eASIC Corporation Brasov pentru practica de vara a studentilor in 2015. Detalii puteti gasi pe pagina de web a firmei: www.easic.ro

 


 5 aprilie 

Vizita de studii a programelor EA si CALC si-a atins obiectivele scontate: 
 1. Contactul studentilor cu mediul economic în general şi cu cel specific domeniului de studiu în particular
 2. Informarea “in situ” despre noile tehnologii din domeniu
 3. Acomodarea conţinuturilor şi a demersului didactic (vizând ambele aspecte - predare şi învăţare) la cerinţele concrete, actuale din domeniu
 4. Explorarea oportunităţilor de angajare
 5. Contributii la formarea de competenţe transversale de comunicare, colaborare, informare/ culegere date relevante în activităţi profesionale şi de timp liber


3 aprilie

OFERTĂ PENTRU  PRACTICA DE VARĂ

Firma PROMOS-top SERVICE,  Braşov oferă un loc de practică pentru studenţii  an III, din cadrul Departamentului de Electronică şi Calculatoare.

Practică  va  consta într-o activitate  de depanare şi  de reparare pentru tablete şi telefoane mobile de ultima generaţie. Se doreşte un candidat care să fie pasionat de electronică, atât hardware cât şi software şi care să posede o oarecare abilitate în manipularea şi asamblarea/dezasamblarea acestor aparate şi deasemeni îşi doreste o cariera în acest domeniu. După perioada de practică, există posibilitate de angajare ca tehnician sau în viitor ca inginer în aceasta firmă. Informaţii suplimentare pe site-ul firmei  http://promos-service.ro/home/cariere


 2 aprilie

  La http://consilieresipractica.rrv.ro/noutati.php  se gaseste anuntul privind oportunitatea studentilor din UTBv de a desfasura stagii de practica in companii (a se vedea tabelul cu locurile de practica oferite), in cadrul proiectului POSDRU 133020. Asteptam CV-urile studentilor interesati la marinela.simon@unitbv.ro


 30 martie

 Domnul Acad. Nicolae V. ZAMFIR, director al proiectului ELI-NP si director general al Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei", va sustine vineri, 03 aprilie 2015, ora 14.00 in Amfiteatrul Aulei Sergiu T. Chiriacescu o prelegere privind implementarea proiectului ELI-NP - The Extreme Light  Infrastructure-Nuclear Physics http://www.eli-np.ro/ro/  Intalnirea va urmari si identificarea oportunitatilor de colaborare pentru studenti si cadre didactice din universitatea noastra in cadrul proiectului ELI-NP.


17 martie

Planul excursiei de studii organizate de DEC pentru studentii programelor de studiu EA si Calculatoare include vizite la Honeywell - Lugoj, AEM - Timisoara si Continental -Sibiu. Excursia va avea loc intre 1-3 aprilie 2015, iar inscrierile se fac la cornel.stanca@unitbv.ro Excursia este dedicata studentilor anilor 3 si 4.

_________________________________

16 martie

Dragi studenti,

Au inceput aplicarile pentru Student Summer Internship Program 2015!
Detaliile necesare pentru ca si voi sa fiti parte a acestui program sunt:
        - aici: o selectie a proiectelor disponibile cuprinzand descrierile acestora (cunostinte necesare din partea aplicantului, activitati principale in cadrul programului etc)
        - aici: link-ul spre zona de aplicare, unde va veti construi un profil si uploada CV-ul actualizat

Pentru orice nelamurire sau detaliu pe care vreti sa il discutam, va rog sa transmiteti un e-mail la adresa andrei.luca@continental-corporation.com.

Mult succes!


13 martie
Studentii din anul II ETC sunt invitati miercuri, 8 aprilie 2015, ora 19.30 in N II 1 la o consultare privind alegerea specializarii TST sau EA. Vor fi prezenti coordonatorii programelor de studii TST si EA. Rugam studentii sa pregateasca orice intrebari  legate de problematica pusa in discutie.12 martie

O oferta de "Summer Student Program" pentru studentii nostri a fost lansata de Hadron Physics Department din cadrul Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei IFIN-HH din Bucuresti. Detalii la http://niham.nipne.ro/9 martie

 Astazi a avut loc intalnirea cu studentii anului I ETC pentru discutarea rezultatelor primei sesiuni. Multumim studentilor care au apreciat sesiunea grea, dar corecta. Asteptam observatii si propuneri de imbunatatire a activitatii la adresele de mail petre.ogrutan@unitbv.ro si sandu@unitbv.ro. Prezentarea poate fi descarcata de aici.

__________________________________________________________

7 martie

Excursia de studii cu cei 40 de studenti de la TST pentru vizitarea spatiile de productie si de R&D de la fabricile STEINEL, WENGLOR, MARQUARDT si CONTINENTAL a fost un succes.

 

 - studentii au fost asteptati cu mare dragoste;
- persoanele de contact au dovedit cu adevarat profesionalism si dedicatie in ceea ce au prezentat;
- mesajul adresat studentilor a mers la inima lor si multi se gandesc la posibilitatile de angajare oferite;
- au fost oferte de colaborare si de lucrari de disertatie sub patronaj mixt universitate-industrie;
- au fost identificate posibilitati de colaborarea R&D cu universitatea.

__________________________________________________________
6 martie

In 5 martie a avut loc la Sibiu decernarea diplomelor cursului Continental.


4 martie

Pentru studenti, o oferta de Internship la Continental Automotive Sibiu

Esti interesat?

Continental Automotive Sibiu vina sa prezinte programul de internship pentru acest an. Va puteti intalni cu reprezentantii companiei pentru a urmari prezentarea lor si pentru a le adresa intrebari luni, 9 martie 2015, ora 12, sala N II 1.3 martie

In cadrul sedintei de Consiliu al Facultatii IESC din  3.03.2015, s-a hotarat acordarea unei sesiuni speciale in saptamanile 4 si 5 ale acestui semestru astfel:

Anii IV Licenta
16.03.2015 - 29.03.2015
Toate disciplinele din Sem. I

Anii I, II, III Licenta si I, II Master
16.03.2015 - 29.03.2015
Doua discipline - fiecare an al fiecarui program de studii va alege cele doua discipline la care se doreste sa se sustina examen in sesiunea speciala de restante si va comunica aceste discipline prin seful grupei 1 la secretariatul IESC, pana la data de 10.03.2015. Secretariatul va programa sustinerea examenelor si o va comunica pana la data de 13.03.2015.


1-8 martie

Departamentul de Electronica si Calculatoare ureaza tuturor domnisoarelor si doamnelor, studente, colege, colaboratoare, o primavara frumoasa si succese deosebite!3 martie

Programul deplasarii la cursul Continental care va avea loc la Sibiu in 5 martie: 

  1. Plecarea din Brasov: la ora 9:00,    din parcarea Aleea de sub Tampa

  2. Program la Sibiu: intervalul 12:00 - 17:00
           - curs de detaliere a subiectelor predate (curs sustinut de specialisti CONTI)
           - vizitarea Centrului de Cercetare si Dezvoltare 
   ora 17:00 - Plecare spre Brasov

Rugam studentii sa confirme cat se poate de repede prin mail la petre.ogrutan@unitbv.ro participarea la acest curs in vederea bunei organizari a actiunii.


26 februarie

Ca în fiecare an, Schaeffler oferă burse de excelență adresate studenţilor care aspiră la o carieră de succes în domenii tehnice şi nontehnice şi doresc să facă primii paşi în acest sens într-o companie de vârf din domeniul construcţiilor de maşini. Perioada în care studenții interesați pot aplica pentru a participa la sesiunea Aprilie 2015 de acordare a burselor, se va desfasura în perioada 1-31 martie 2015.


25 februarie

Studentii din anul I ETC sunt invitati la o discutie despre rezultatele obtinute in prima sesiune. Discutia va avea loc luni, 9 martie, ora 9.30 in NII1. Vor fi prezenti coordonatorii programelor de studii Electronica Aplicata si Telecomunicatii, impreuna cu care vor fi cautate solutii pentru imbunatatirea rezultatelor scolare.


19 februarie

O delegatie a Universitatii Politehnica Bucuresti condusa de dl. prorector, prof. dr. ing. Corneliu Burileanu a vizitat ICDT, in special spatiile facultatii IESC.


18 februarie

 Rugam studentii de la TST care doresc sa participe la excursia de studii sa completeze datele in formularul Anexa 1. De asemenea rugam studentii sa urmareasca rubrica de stiri pentru a putea fi informati in timp util despre detaliile organizatorice.


13 februarie

 In semestrul 2 incepe partea a 2-a a cursului Continental pentru cei care au fost admisi la laborator. Primul curs si inmanarea diplomelor va avea loc in 5 martie la Sibiu. Pentru detalii urmariti pagina cursului.

 


12 februarie

Firma MIELE, cu o cifra de afaceri de 3,15 miliarde euro in 2013 este una dintre firmele cele mai puternice din Germania. Astfel, in 2007 MIELE a primit premiul pentru firma de succes a anului, pe locul doi fiind clasat Google iar pe locul trei Porsche. Co proprietarul firmei, dl. dr. Markus Miele a participat la o discutie in cadrul facultatii IESC in vederea dezvoltarii relatiilor de colaborare. La intalnire a participat si dl Rector, prof. dr. ing. Ioan Abrudan.

 


5 februarie

 

Anuntam studentii Facultatii IESC - Specializarea  Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii organizarea Vizitei de studii in intervalul 4-5-6 MARTIE 2015. Pentru inscriere studentii sunt rugati sa trimita un e-mail pe adresele udoru@unitbv.ro si ursutiu@gmail.com. Mailul mai trebuie sa contina o frază prin care studentul confirmă ca este de acord cu redactarea documentatiei solicitată în cadrul Proiectului POSDRU 133030.


2 februarie

Ce mai important eveniment stiintific al anului, Sesiunea de Comunicari Stiintifice a Studentilor va avea loc in 8 mai sectiunea Electronica / Calculatoare si sectiunea Telecomunicatii si in 14 mai sectiunea Sisteme Electronice si de Comunicatii Integrate. Toti studentii sunt invitati sa impartaseasca colegilor din preocuparile lor profesionale. Inscrierea se face prin mail la presedintii comisiilor. Ca si in anii precedenti departamentul va incerca sa obtina sponsorizari pentru premii.

 


1 februarie

Un workshop despre Arduino va avea loc in Brasov, 7 februarie 2015. Aici se gasesc toate informatiile, si se pot face inscrieri - http://www.robofun.ro/blog/curs-arduino-inceput-februarie-brasov/


31 ianuarie

Cosmin Costache, Octavian Machidon si Mihai Machedon, membri tineri ai departamentului au comandat 80 de carti pentru biblioteca departamentului. Studentii le pot solicita pentru a-si completa cunostintele. Lista cartilor se afla aici.


29 ianuarie

Cercul de Radioamatori

       Următoarele cadre didactice din departament sunt radioamatori autorizaţi: prof. dr. ing Oltean Dan Ioan, YO6BLM, ş.l. dr. ing Machedon-Pisu Mihai, YO6HXO, ş.l. dr. ing. Cocoradă Sorin Alexandru, YO6HXP si ş.l. dr. ing. Kertész Csaba-Zoltán, YO6PIB.

 Pasiunea lor pentru radioamatorism este fructificată şi în scopuri didactice, mai ales în cadrul proiectelor studenţeştide absolvire şi al comunicărilor ştiinţifice, dar şi într-un cadru mai larg prin interacţiunea cei doritori de experimente şi transmisiuni radio performante. Cercul de radioamatori din cadrul DEC este afiliat secţiei de radioamatorism a Clubului Sportiv Universitatea Braşov, YO6KSU, care la rândul său îşi pune dotările la dispoziţia studenţilor interesaţi. Prin efortul personal al celor 4 cadre didactice s-a constituit o frumoasă dotare.

Dintre proiectele de absolvire remarcabile sprijinite de Cercul de Radioamatori, menţionăm: ”Sistem automat de transmisie a poziţiei prin radio” - Mihalascu Dan, YO9IQH, ”Comunicaţie în spaţiu liber folosind impulsul unghiular orbital al undelor radio” - Demeter Aron, concretizat într-un articol în ISI Proceedings of IEEE InternationalConference OPTIM din 2014: "Simulation of Free-Space Communication using the Orbital Angular Momentum of Radio Waves"


27 ianuarie

Prin grija dl. conf. dr. ing. Marian Alexandru, studentii nostri au oportunitatea sa utilizeze un analizor de protocol performant, primit de la firma Rohde & Schwartz România. Este vorba despre R&S®CMU200 Universal Radio Communication Tester, cu care se pot investiga urmatoarele sisteme de comunicatii: 

 • 3GPP WCDMA (FDD)
 • 3GPP HSPA
 • GSM/GPRS/EDGE
 • GSM-R


26 ianuarie

Studenti, indrazniti sa aplicati la programe internationale!

Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - „Investeste in oameni!” co-finantează proiectul POSDRU 133020 - ” Cresterea capacitătii de integrare pe piata muncii a studentilor si absolventilor prin consiliere si plasamente practice” http://consilieresipractica.rrv.ro/proiect.php .

Studentii de la Facultatea de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor (IESC) - sectia Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii (TST) au avut ocazia de a participa la acest proiect in anul scolar 2014-2015:

 • Alexandru MIRCEA - practică în domeniul Quality Managementla firma B.O.C, Viena (Austria): activități pe platforma ADOxx (cu ADONISNP si ADOIT)
 • -    Mircea STOICA - practică la Computer Vision Lab, Viena (Austria)
 • - Cristian SUCIU - practică la firma CogVis Software undConsulting GmbH, Viena (Austria): dezvoltare C# (cu Microsoft Visual Studio) a unui Serviciu Windows de monitorizare de procese rulate pe bază de scripturi Python.
 • -   Andreea COJOCARU - practică la firma CogVis Software und Consulting GmbH, Viena (Austria): procesarea de imagini în vederea recunoasterii de produse pe banda rulantă si a spatiilor de stocare.
 • Stefania SURARIU - practică la Universitatea Tehnică din Viena, încadrul proiectului  “The Enigma of the Sinaitic GlagoliticTradition”: procesări de imagini cu MatLab, C#, C++.

 ------------------------------------------------------------------------------------------

  23 ianuarie

În Editura Universităţii Transilvania a apărut cartea Interfaţare şi protocoale la nivelul fizic şi nivelul legăturii de date, autor prof. dr. ing. Petre Ogruţan. Materialul poate fi descărcat liber de către studenţi la http://vega.unitbv.ro/~ogrutan/interfatare_si_protocoale.htm 

Pentru a uşura învăţarea, materialul conţine şi module de învăţare, prezentări şi filme scurte.

 


9 ianuarie

Primul laborator organizat de compania Continental în cadrul cursului de Introducere în electronica auto s-a desfăşurat într-o atmosferă relaxată de colaborare unde pasiunea pentru domeniul auto s-a  simţit cu adevărat.

 


8 ianuarie

Firma Siemens Corporate Technology România îşi completează echipa de specialişti.

Informaţii la: 

https://jobsearch.siemens.biz/career?company=Siemens&career_job_req_id=186050&career_ns=job_listing