Departamentul de Electronică și Calculatoare > Stiri > Arhiva stiri 2016

 

Rubrica de ştiri a DEC prezintă anunţuri şi oferte către studenţi primite de la parteneri sau de la diverse firme. DEC nu-şi asumă responsabilitatea asupra acestor anunţuri, responsabilitatea fiind a firmelor care le-au transmis spre publicare. Recomandăm studenţilor maximă prudenţă.  

Stirile anului 2013 au fost mutate in Arhiva stiri 2013

Stirile anului 2014 au fost mutate in Arhiva stiri 2014

Stirile anului 2015 au fost mutate in Arhiva stiri 2015

  

 

Știri...

24 decembrie

Departamentul doreşte tuturor studenţilor, colaboratorilor, cadrelor didactice, angajaţilor şi prietenilor departamentului Sărbători Fericite şi un An nou minunat !


16 decembrie

Organizația Studenților Maghiari din Timișoara împreună cu Consiliul Studenților Universității Sapientia din Tg. Mureș anunță cea de 18-a ediție a Sesiunii de Comunicări Științifice a Cercurile Studențești. La conferință sunt așteptați studenți sau echipe de studenți pasionaţi de cercetarea ştiințifică în unul din domeniile tehnice (informatică aplicată, inginerie electrică, inginerie mecanică, inginerie chimică, inginerie civilă și arhitectură). Lucrarea poate fi realizată în limba maghiară sau în limba engleză, iar prezentarea la conferință  este în limba maghiară. Mai multe detalii pe adresa http://mtdk.tmd.ro


15 decembrie

A fost publicat regulamentul Continental Technical Competition 2017. Inscrieri la: technical-competition@continental-corporation.com


9 decembrie

NTT DATA (EBS Romania) invita miercurea viitoare studentii specializarilor din departament  la o actiune de cunoastere a firmei pentru partea de proiectare Embedded. Detalii  la https://www.eventbrite.com/e/embedded-open-day-tickets-29682012699


2 decembrie

Compania Continental este un partener traditional al facultatii IESC si al departamentului, cunoscuta prin oportunitatile de angajare si cursurile pe care le organizeaza in fiecare an. Continental se prezinta luni, 12 decembrie ora 12 in sala NII1. Sunt invitati toti studentii facultatii interesati de domeniul electronicii auto.


23 noiembrie

În 24 noiembrie 2016 compania STABILUS se prezintă studenţilor noştri. Întâlnirea va avea loc în NII1 între orele 18-19. 


23 noiembrie

A fost anuntata lansarea celei de a 10-a editie Conti Technical Competition ce va avea loc in 4-5 mai 2017 la Sibiu. Competitia se adreseaza tuturor studentilor activi de la profile tehnice. Acestia trebuie sa creeze, in echipe de maxim 3 studenti, un robot/vehicul autonom capabil sa recunoasca semne si sa urmeze linia unui traseu. Fiind o editie aniversara, acest eveniment va deveni o experienta unica pentru studenti, astfel incat pe langa competitie se vor desfasura si alte activitati interactive. Totodata, costurile de cazare si transport (mijoc comun) vor fi suportate de companie. Inscrieri la technical-competition@continental-corporation.com  


22 noiembrie

The deadline to register for Airbus’ student competition 'Fly Your Ideas’ is this Friday, 25 November. Fly Your Ideas is a unique opportunity for students to: Develop their technical and employability skills,  Work in teams on real-world aviation industry challenges, with support from Airbus employees and Share €45 000 in prize money.

The top 5 teams will be invited to Airbus for a week of testing, prototyping or visualisation of their ideas, before presenting their projects to a jury at the live final event. Interested students must register, form a team and submit their initial idea via a simple online questionnaire. Find our more on the Fly Your Ideas website. 

https://www.airbus-fyi.com/register/

https://www.airbus-fyi.com/


21 noiembrie

Vă invităm joi, 24 noiembrie 2016, ora 11, în sala U II 3 (Aula„Sergiu T. Chiriacescu”) la o sesiune interactivă de instruire despre conţinutul, modul de utilizare şi instrumentele oferite de resursele electronice necesare informării, documentării şi realizării temelor de cercetare-dezvoltare. Sesiunea de instruire - Accesul electronic la literatura ştiinţifică pentru susţinerea şi promovarea sistemului de cercetare şi educaţie din România - va fi susţinută de echipa Enformation, în calitate de furnizor al resurselor electronice disponibile pentru Universitatea Transilvania din Braşov: Elsevier Science Direct, Spingerlink, ProQuest, IEEE, CABI Forest,Thomson Reuters (Web of Science, Journal Citation Reports), Scopus. Pentru a profita de toate resursele aceastei sesiuni de instruire, vă recomandăm să aveţi la dvs. tablete sau laptopuri.


18 noiembrie

Studentii conducatori auto pot sa-l cunoasca pe vestitul politist Marian Godina la Reduta duminica 20 noiembrie ora 18.30 in cadrul unei discutii despre accidentele rutiere.


18 noiembrie

In perioada 5-12 decembrie 2016 Universitatea Transilvania organizeaza, la nivelul facultatilor, sesiuni de informare a studentilor cu privire la oportunitatile de studiu si plasament practic prin programul Erasmus+, dupa programul prezentat mai jos.


Detalii se gasesc pe site-ul Oficiului de Relatii internationale (http://www.unitbv.ro/ori/Desprenoi.aspx) - meniul 'Mobilitati studenti'


11 noiembrie

Grupul Renault România a demarat in luna octombrie 2016 proiectul intitulat Caravana DriveYour Career@Renault, ce se adreseaza studentillor de la programele de licenta si master. Studentii au posibilitatea de a descoperi oportunitatile de cariera oferite de Grupul Renault Romania prin participarea la un workshop interactiv. Caravana Renault va ajunge la Brasov la Universitatea Transilvania, miercuri, 16 noiembrie 2016.
Programul se va desfasura la Aula Universitatii Transilvania si va include laora 12:00 o intalnire cu studentii si o expozitie autoturisme. Cei de la Renault recomanda ca studentii interesati sa se inregistreze la adresa: DriveYourCareer@Renault. Informaţii suplimentare despre eveniment la: http://www.unitbv.ro/Studenti/NoutatisiAnunturi.aspx


9 noiembrie

A doua excursie de măsurare a câmpului electric va fi pe Tâmpa şi este dedicată măsurării câmpului antenelor de comunicaţii.  Durata estimată a excursiei este de 3-4 ore.Întâlnirea este la staţia de plecare a telecabinei de sub Tâmpa, duminică 13.11, ora 13. În caz de vreme nefavorabilă excursia se amână pentru săptămâna următoare.


4 noiembrie

În 25 octombrie 2016, Ş.L.Dr. Ing. Titus Bălan a reprezentat  Universitatea ”Transilvania” din Braşov la Madrid, în cadrul Galei ”European Satellite Navigation Competition”, unde a primit din partea Agenţiei Spaţiale Europene premiul "ESNC Regional Winner" pentru România, în numele echipei din care au mai făcut parte Ş.L.Dr. Ing. Dan Robu şi Prof. Dr. Ing. Florin Sandu.

Proiectul câştigător, ”AwareAnywhere -Nowcasting and Localised Response Force Mobilisation” este o aplicaţie mobilă care poate fi folosită pentru notificări, alerte, asistenţă şi mobilizare a resurselor, exclusiv pe baza coordonatelor de la GNSS (Sistemele Satelitare de Navigaţie Globală). Spre deosebire de adresarea obişnuită (limitată la un identificator – adresă de email, număr de telefon, adresă IP, etc), metoda inovativă ”AwareAnywhere” permite contactarea cuiva (om sau maşină) fără a-i cunoaşte sau afla identitatea ci numai poziţia – aşadar mesajele nu sunt trimise ”unui destinatar” ci ”la o destinaţie”.

Aplicaţia poate fi preluată de instituţiile responsabile de siguranţa publică, cu sprijinul operatorilor de comunicaţii mobile. Pentru notificări de urgenţă (nowcasting) – evenimente meteorologice, calamităţi naturale, avertizări anti-teroriste, etc – ”AwareAnywhere” facilitează măsurile localizate (asistenţă prin mesaje vocale, instrucţiuni şi date auxiliare, mobilizarea de resurse umane şi instrumentale din apropiere).

În afară de proiectul câştigător, din totalul de 4 proiecte înscrise în concurs de studenţii în Telecomunicaţii şi cadrele didactice ale universităţii noastre, în finala naţională s-a mai calificat şi proiectul ”Guardian Angel” (autor absolventul Cristian Suciu, coordonator Prof. Dr. Ing. Florin Sandu).


2 noiembrie

Cum ne afecteză sănătatea câmpurile electromagnetice ? Excursiile de măsurare a câmpului electric in cadrul disciplinei de Compatibilitate Electromagnetica la care sunt invitaţi studenţii de la toate programele de studii şi în care se caută răspunsuri la această întrebare au devenit deja o tradiţie.
1.Prima excursie este dedicată măsurării câmpului sub liniile de înaltă tensiune. După măsurări vizităm o secţie de sculărie. Durata estimată a excursiei este de 2-3 ore.
2.A doua excursie este pe Tâmpa şi este dedicată măsurării câmpului antenelor de comunicaţii.  Durata estimată a excursiei este de 3-4 ore.

Întâlnirile sunt în Răcădău pe str. Tâmpei, la fântâna arteziană din capătul pasajului pietonal, duminică 6.11, respectiv 13.11, ora 13.

Detalii la petre.ogrutan@unitbv.ro


30 octombrie

Biroul IT al Universităţii angajează inginer de sistem debutant. Detalii la http://www.unitbv.ro/InfoPub/Posturiinconcurs/PosturiptpersonaldidacticauxiliarsiTESA.aspx şi la
https://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/inginer-de-sistem-debutant/828561


28 octombrie

Informaţii privind noi oportunităţi de angajare la Continental Automotive Systems Sibiu pot fi descărcate in format pdf sau direct online la: www.romania.careers-continental.com


28 octombrie

În data de 18 octombrie la București s‐a desfăşurat Conferinţa NI Days 2016 dedicată profesorilor, studenților, inginerilor şi cercetătorilor din România. La conferință, cu sprijinul conducerii facultății, au participat 35 de studenți şi trei cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. Participarea studenților a avut ca scop deschiderea de noi orizonturi în domeniu și participarea la workshopuri unde au putut utiliza cele mai noi echipamente ale firmei National Instruments. Studenţii au fost însoţiţi de conf dr ing Daniel Tudor Cotfas.


25 octombrie

Joi 27 octombrie 2016 la ora 16 se va desfăşura un interviu pentru selecţia unui student care să facă parte din comisia de etică a universităţii. Înainte de interviu studenţii care doresc să participe sunt rugaţi să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie la adresa de mail de pe afiş.


18 octombrie

Compania Preh România anunţă deschiderea competiţiei 2016 pentru înscrierea în programul ''Bursa Preh'' destinat studenţilor din anul 4 licenţă. În cadrul programului studenţii beneficiază de suport în elaborarea proiectului de diploma şi de bursă pe perioada octombrie 2016-iunie 2017. Programul se defăşoară în cadrul colaborării dintre compania Preh România şi Departamentul de Electronică şi Calculatoare.

Selecția studenților care vor beneficia de programul Preh se va face în urma unui interviu. Studenții care au o propunere pentru o temă de proiect vor prezenta în cadrul interviului o scurtă descriere a proiectuluit pe care doresc să îl dezvolte. Prezentarea va fi orală și va fi însoțită de un rezumat scris de maxim 1 pagină.

Interviurilor se vor desfășura în sala N II 13 astfel: marti, 25 octombrie 2016 ora 16:30 sau miercuri 26 octombrie ora 18.00

Inscrierile pentru interviu se fac prin e-mail la adresa petre.ogrutan@unitbv.ro pana cel tarziu luni, 24 octombrie 2016 (ora 24:00). Se va specifica programul de studii şi data aleasă pentru interviu.


18 octombrie

Compania MIELE are un post disponibil de Junior Test and Calibration Engineer. Sunt asteptaţi studenţii din an terminal şi studenţii la ciclul de master. Detalii în documentul JD Junior Test and Calibration Engineer.pdf


15 octombrie

Un târg de job-uri pentru studenţii şi absolvenţii noştri are loc la Coresi. Ca întotdeauna, la standuri poţi sta de vorbă cu absolvenţi de la noi angajaţi în firme de prestigiu. Detalii la http://www.bestengineer.eu/index.php/ro/brasov


14 octombrie

Compania Continental anunţă lansarea a 2 noi cursuri facultative pentru studenţii din anii 3 şi 4 ai facultăţii noastre. Pagina cursului este la http://www.unitbv.ro/dec/Studen%C8%9Bi/Cursurifacultative/CursContinental2016-2017.aspx 

Un studiu (Student Research 2016) arată că această companie este în top 10 ale celor preferate de studenţii din România pentru angajare http://actmedia.eu/companies/universum-student-research-romania-2016-professional-training-and-secure-employment-make-companies-attractive/66172 


14 octombrie

ALT Festival, 7 zile de tehnologie, creatie si antreprenoriat

ALT Brasov organizeaza in perioada 17-23 octombrie 2016 festivalul de tehnologie si industrii creative ALT Festival 2016. ALT Festival se afla la a treia editie si este primul festival de acest gen din Transilvania premiat in anul 2015 pentru contributia la dezvoltarea industriilor creative si culturale in spiritul valorilor europene de catre Institutul European din Romania.

ALT Festival 2016 este organizat in 3 zone de activitati: TECH, REMIX, CULTURE. Anul acesta  cultura si industriile creative sunt remixate in evenimente de tip hackaton si learning-by-doing ce se adreseaza unui public amplu: de la oameni de afaceri, la creatori de mici produse de decor si mobilier, dar si o zi dedicata culturii antreprenoriale in licee.

Daca esti printre cei interesati de tehnologie, cultura si in special remix-ul atat de prezent in societatea romaneasca, e bine sa stii ca ALT Festival iti ofera sansa nu doar de a cunoaste oameni care impartasesc aceleasi pasiuni, ci sa cunosti viitori investitori sau colaboratori. 1500+ participanti vor lua parte la evenimente de neratat din cadrul ALT Festival 2016. Asigura-te ca esti unul dintre ei si rezerva-ti de acum un loc! http://festival.altbrasov.org/10 octombrie

Miercuri 12 octombrie 2016 in sala NII1, la ora 14 va avea loc intalnirea studentilor din anul I cu coordonatorii programelor de studiu. Se vor purta discutii cu studentii despre planul de invatamant si activitatile studentesti. La intalnire si-au anuntat participarea reprezentanti ai companiilor.


4 octombrie

Firma Digilent RO (Cluj-Napoca, România), în colaborare cu Digilent Inc. (Pullman, WA, SUA) şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Departamentul de Electronică Aplicată anunță ediția a XIII-a a Concursului Studențesc Internaţional  Digilent Regiunea Europa. Faza finală a concursului (susţinerea proiectelor şi festivitatea de premiere) va avea loc în Cluj-Napoca, în 13 – 14 Mai, 2017. Această competiție se desfăşoară în perioada Octombrie 2016 – Mai 2017, unde echipe formate din unul, doi sau trei studenți primesc gratuit platformele hardware (sisteme cu circuite FPGA Xilinx) și dezvoltă proiecte proprii, pe care le prezintă în faza finală. Etapa finală constă în susţinerea proiectului (oral, documentație şi o demonstrație practică). Studenţii care finalizează şi prezintă proiecte, păstrează platformele hardware pe care lucrează, indiferent de clasificarea în finală. Cele mai bune proiecte sunt răsplătite cu premii substanţiale. Proiectele finaliste sunt publicate pe site-ul concursului: www.digilentdesigncontest.com


3 octombrie

Astăzi a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2016-2017. Cu această ocazie dorim studenţilor, cadrelor didactice, colaboratorilor şi partenerilor mult succes în activitate !


29 septembrie

Biroul IT din Universitate cauta studenti pasionati de calculatoare PC pentru colectivul de mentenanta. Se ofera o masa la cantina si cazare la camin gratuite. Atributiile sunt de diagnostic hardware, configurari software si rezolvarea de incidente de retea. Detalii la http://www.unitbv.ro/it/ITSG.aspx si la http://www.unitbv.ro/Portals/33/recrutareITSG2016.jpg


1 septembrie

Despre pasiune se poate vorbi mult. Decât să vorbim, mai bine să exemplificăm cu absolventul Vlad Lupu, şef de promoţie în 2016 la Electronică Aplicată. A făcut la proiectul de diplomă partea electronică de control a unui volan pentru maşini de formula 1, lucrare premiată la Sesiunea Cercurilor Ştiinţifice Studenţeşti. A luat 10 la proiectul de diplomă, dar poate mai important este faptul că acum este în echipa care reprezintă Universitatea la Barcelona, la o competiţie internaţională (https://www.youtube.com/watch?v=q9VCoodd1aQ). Cei care afirmă că nu poţi face o pasiune pentru meserie se înşeală. 


30 august

We invite you on the November events - the exhibition ELECTRONICA 2016 
in Munich, and in particular on the practical event IQRF HACKATON, which 
will take place in Prague. I hope that you will utilize this opportunity 
to try in practice a variety of sensors, active components and related 
services, and with the help of experts tune the applications of your 
students into a functional applications.


21 iunie

Rezultatele competiției Bursa de Excelență Transilvania 2016

Conform Anexei 1, pct.5 din Regulamentul de burse și alte forme de sprijin material, comisia de burse pe universitate a decis acordarea Bursei de excelență Transilvania, studentului ȘTEFAN POPA, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, anul I Master. 

Sursa: http://www.unitbv.ro/Studenti/Concursuri.aspx

 


21 iunie

Compania Rittal, lider în domeniul infrastructurii automatizărilor si IT-ului, organizeaza o caravana de promovare in tara cu un DEMOBUS si adreseaza studentilor si cadrelor didactice invitatia e a participa la prezentarea din Brasov ce va avea loc vineri, 24.06.2016, intre orele 13:30 si 17:00.
Demobus-ul va fi stationat la sediul Electromatic Systems SRL, Str. Poienelor nr. 2A (in curte la NOVA PAN). Vor putea fi vizionate atat solutii pentru mediul industrial cat si pentru IT.
Atasat gasiti afisul manifestarii. Va rog sa anuntati prin e-mail intentia de a participa la adresa: georoceanu.d@rittal.ro


5 iunie

Invitam studentii si cadrele didactice marti 5 iulie, incepand cu ora 10:00, in Aula Magna, la o sesiune de prezentari despre CERN, ATLAS si particule elementare. Intrarea este libera, deci pot veni toti cei interesati sa asculte o prezentare accesibila a misterelor materiei. 


2 iunie

Pentru ca pe profesori ii preocupa ce fac studentii in vacanta de vara, o oferta de petrecere a timpului utila si placuta a fost lansata. Este vorba despre scoala de vara ISIP 2016. Mai multe detalii la http://miv.unitbv.ro/?page_id=195 


31 mai

Compania Foto Nation a oferit mereu teme de proiect de diploma pasionante in domeniul analizei de imagini si job-uri studentilor nostri. Foto Nation a fost mereu alaturi de departament iar acum ofera locuri de practica pentru vara. Detalii la tel. 0368800136 sau la mail brasov@fotonation.com


26 mai

Compania Continental organizeaza interviuri pentru studenti in 30 mai. Detalii la http://www.continental-jobs.com/index.php?ac=jobad&id=168772

Inscrierea studentilor pentru interviuri pana vineri la ora 12, deci grabiti-va daca sunteti interesati !

Atentie, sunt asteptati studentii de anul 4, interviurile sunt in vederea angajarii.  


25 mai

O prestigioasa revista, PCB Design Magazine a publicat in numarul din mai un articol dedicat concursului studentesc TIE (www.tie.ro), la care studentii nostri condusi de conf. dr. ing. Gheorghe Pana participa in fiecare an.


16 mai

Compania Miele  ofera studentilor un program de internship. Detalii la: Mastership@Miele2016-2017.pdf


12 mai

La conferinta AFCO editia 2016 participarea studentilor din departament a fost numeroasa, fiind recompensata si cu un premiu. Cateva imagini de la prezentarile studentilor grupate in 2 arhive pot fi descarcate de aici si de aici..


7 mai

In Editura Universitatii Transilvania din Brasov a aparut cartea Calculatoare Electronice, autor fiind prof. dr. ing. Petre Ogrutan. Cartea se adreseaza atat studentilor facultatii cat si tuturor celor interesati de calculatoare, fiind scrisa intr-un limbaj accesibil. Scopul acestei carti este acela de a oferi o cultura generala in domeniul calculatoarelor, intr-o abordare larga. Cartea se poate descarca gratuit de la http://vega.unitbv.ro/~ogrutan/Calculatoare%20Electronice.pdf 


6 mai

Se poate invata usor proiectarea circuitele integrate ? Iata o intrebare la care dr. Fearghal Morgan incearca sa raspunda prin organizarea unor intalniri in 17 mai astfel:

10:00-10:30    dr. Fearghal Morgan's presentation (sala NII11)

10:30-12:00    viciLogic hands-on workshop (sala NII11)

12:00-13:00    Meeting with hosts at Transilvania University of Brasov (sala NII13)

Inregistrarea participantilor: 

 https://docs.google.com/forms/d/1cGyqEjSMwEf3TvwXWXNJVRjoiy2JlO-gCJLIDolXXeU/viewform

Detalii: viciLogicFlyer.pdf


5 mai

Compania Siemens ofera locuri de practica si studentii nostri sunt preferati. Detalii la www.siemens.ro/practica-la-siemens


28 aprilie

In 27 aprilie a avut loc sesiunea de comunicari a studentilor, SCSS 2016. Lucrarile studentilor au fost interesante si au fost apreciate de comisiile sectiunilor in care au participat reprezentanti ai companiilor din domenii de varf a tehnologiei. Premiile acordate au fost numeroase. Chiar daca nu toti studentii au luat premii, calitatea lucrarilor prezentate si discutiile purtate intr-o atmosfera profesionala destinsa au insemnat pentru toti imbogatirea bagajului de cunostinte. 


28 aprilie

Invitam studentii interesati la o prezentare a posibilitatilor de internship la Compania MIELE. Prezentarea va avea loc in 9 mai 2016 la ora 16:30 in sala NII1. Compania MIELE, prezenta in multe actiuni ale Universitatii, va mai prezenta programele de internship cu ocazia AFCO si la podiumul companiilor.


24 aprilie

Concursul international TIE 2016 a fost un succes pentru echipa facultatii noastre. Studentul Dumitrache Florin a urcat pe podiumul premiantilor acestui concurs de prestigiu. Bravo lui si celor care l-au pregatit.


23 aprilie

Dragi studenti, nu uitati ca in 27 aprilie va avea loc sesiunea de comunicari a studentilor, SCSS 2016, sectiunile Calculatoare, Electronica si Telecomunicatii, incepand de la ora 9, conform programului afisat pe pagina dedicata sesiunii. Si in acest an vor exista premii oferite de sponsorii actiunii.


22 aprilie

Astazi, imagini cu studentii nostri participanti la concursul international TIE de la Suceava. Direct prin telefon de la conf. dr. ing. Gheorghe Pana.


15 aprilie

Organizaţia Studenţilor Maghiari din Timişoara organizează în 13-15 mai ediţia a 7-a a Conferinţei Studenţeşti de Ştiinţe Tehnice pentru studenţii vorbitori de limba maghiară înscrişi la cursuri de licenţă sau master la una din universităţile din România. Secţiunile conferinţei sunt: Informatică Aplicată, Inginerie Electrică, Construcţii, Mecanică şi Inginerie Chimică. Înscrierilese fac până la 25 aprilie. Studenţii pot să se înscrie individual sau în echipe de maxim cinci persoane, cu o lucrare scrisă în limba maghiară însoţită de un rezumat în limba engleză. Detalii la https://mtdk.tmd.ro sau prin mail la csaba.kertesz@unitbv.ro


15 aprilie

Agenția Spațiala Română (ROSA) și Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității Transilvania din Brașov organizează miercuri, 20 aprilie 2016, începând cu ora 14:00în Sala U-I-7 din Aula Universității, un eveniment de promovare a competiției de idei – European Satellite Navigation Competition 2016.
Competiția se adresează persoanelor, întreprinderilor sau instituțiilor ce au un produs, serviciu sau afacere bazata pe sisteme de radionavigație prin satelit (GNSS). Beneficiind anual de premii cu o valoare totală de aproximativ 1 milion de Euro sub formă de bani, posibilitate de incubare, consultanță în brevetare, business coaching, publicitate, acces la experți tehnici ș.a., competiția ESNC este sprijinită de o rețea de peste 240 de experți din industrie sau cercetare ce este implicată în evaluarea propunerilor. Mai multe detalii despre competiție sunt disponibile la: http://www.esnc.eu13 aprilie

O informatie primita de la biroul ERASMUS anunta doua oferte de internship pentru studenti in Anglia. Mai multe informatii despre un internship in domeniul software sunt aici si despre unul in domeniul afaceri sunt aici.


10 aprilie

Prin grija conf. dr. ing. Alexandru Marian studentii de la Telecomunicatii beneficiaza de un aparat performant, imprumutat de Rohde & Schwarz. Este vorba despre un R&S®CMW290 (functional radio communication tester), cu care studentii au inceput deja sa lucreze.


5 aprilie

Studentii sunt invitati joi, 7 aprilie 2016, ora 11:00 la Aula Sergiu T. Chiriacescu, la o discuție interactivă cu profesioniști din SRI despre platforme de lucru, software și profesie de informații, cultură de securitate, oportunități de carieră. Prezentarea, intitulata INTELITECH- cu si despre Serviciul Roman de Informatii - SRI, se adreseaza studentilor si cadrelor didactice din domeniu tehnic. Detalii la adresa https://www.facebook.com/events/1670656553185647/


5 aprilie

O noua carte in format electronic pentru studenti a aparut in Editura Universitatii Transilvania. Autorii, Titus Balan, Florin Sandu si Dan Robu abordeaza un subiect important, cel al integrarii sistemelor de calcul si telecomunicatiilor. Acest subiect justifica directia educationala a departamentului de a oferi studentilor o pregatire combinata calculatoare, telecomunicatii si electronica.


5 aprilie

Se organizeaza cea de-a 2a editie a scolii de vara de imagistica medicala - SSIMA care va avea loc in perioada 4-8 Iulie in Bucuresti, Biblioteca Centrala a Universitatii Politehnica din Bucuresti. Studentii la ciclul de licenta si master interesati de domeniul prelucrarii de imagini in domeniul medical se vor putea intalni cu specialisti de varf. Mai multe informatii despre aceasta editie gasiti pe site-ul SSIMA.


1 aprilie

O nouă sesiune specială este programată astăzi pentru toţi studenţii, oricâte examene ar avea. O comisie de cadre didactice garantează trecerea examenului, chiar dacă dai foaia goală.


31 martie

Continental anunţă înscrieri la programul de internship din vara lui 2016. Detalii la alina.state@continental-corporation.com


28 martie

Curious Minds Summer School reaches the 6th in 2016! Are you a medium C++ skilled student currently attending second year of study at FMI or third year of study at IESC? Then, apply for our program until the 1st of May by sending your CV to: sisw.ro.plm@siemens.com. You will receive an answer within 3 days from registration!


26 martie

Vineri, 25 martie a avut loc in NIII5  faza locala a concursului TIE (Tehnici de Interconectare in Electronica) de anul acesta, sponsorizata in continuare de Miele Tehnica Brasov. Dupa desfasuraea concursului s-au calificat pentru faza finala de la Suceava (20-23 aprilie) urmatorii studenti:

1. DUMITRACHE FLORIN, IV EA - 174 puncte din 264
2. LUPU VLAD, IV EA - 173 puncte din 264
3. LUCHIAN MIHAI, II IETc - 125 puncte din 264
4. APRODU ADRIAN, II IETc - 83 puncte din 264 (rezerva)


26 martie

In 30 martie 2016, la Podiumul Companiilor (Colina Universitatii, holul corpului C), va avea loc intalnirea cu compania Continental,  Breakfast for Brains in intervalul orar 9:45-11:30. Alaturi de o cafea studentii vor putea afla oportunitatile de job-uri si internship-uri oferite de companie.


25 martie

Programul cursului Continental este urmatorul:

1.04.2016 Curs Comunicatii hardware si protocoale, orele 12 si 14

8.04.2016 Laborator Senzori si elemente de executie, orele 12 si 14

15.04.2016 Laborator de prezentare a unui TCU, orele 12 si 14

22.04.2016 Prezentare proiect si test final, orele 12 si 14


24 martie

Dragi studenti de la ETC si Calculatoare - anul 1,
Departamentul de Electronică şi Calculatoare organizeaza joi, 31 martie 2016, ora 17:30, sala CP3, o intalnire pentru analiza rezultatelor sesiunii de iarnă 2015-2016. 


Coordonatorii programelor de studii: 

CALCULATOARE - Conf. dr. ing. Carmen GERIGAN
TEHNOLOGII ŞI SISTEME DE TELECOMUNICAŢII - Prof. dr. ing. Florin SANDU
ELECTRONICĂ APLICATĂ - Prof. dr. ing. Petre OGRUŢAN18 martie


Firma MIELE are o ofertă de locuri de muncă în domeniul embedded software pentru absolvenţi de licenţă sau master. Se cer doar cunoştinţe de bază de programare, instruirea intensivă va fi realizată de MIELE.  Detalii aici.


16 martie

Vineri 18 martie, ora 14 va avea loc in sala NII1 o scurta rememorare festiva a construirii acum 30 de ani a primului calculator in Brasov, calculatorul personal Cobra. Invitatul de onoare este prof. dr. ing. Gheorghe Toacse, care a avut contributii esentiale in aceasta realizare. Sunt invitati studenti si cadre didactice, dar pot participa toti cei interesati in domeniul calculatoarelor.


16 martie

Vineri 18 martie nu se va tine curs sau laborator Continental


14 martie

Informare privind accesul gratuit la pachetele de software disponibile prin programul DreamSparkMicrosoft.

In cadrul acestui program studentii au acces la peste 500 de pachete software, incluzand sistemul de operare Windows, Visual Studio Community, SQL Server etc. Instalarea pachetelor de software se poate face pe calculatoarele personale, exclusiv pentru activitati didactice, conform termenilor si conditiilor programului. Termeni si conditii la https://www.dreamspark.com/Institution/DS-EULA.aspx. Termeni si conditii pachet Premium (disponibil pentru 16 facultati; facultatile de Litere si Muzica nu pot avea acces la acest pachet) https://www.dreamspark.com/Institution/DSP-EULA.aspx Pentru inscrierea in program, va rugam sa accesati formularul de inregistrare disponibil pe portalul universitatii, la butonul ServiciiIT>DreamSpark (http://portal.unitbv.ro/) .Dupa procesarea datelor, veti primi un e-mail cu detalii privind pasii de urmat pentru accesarea contului pe website-ul DreamSpark si descarcarea pachetelor software. Acest mesaj il veti primi la adresa de e-mail din domeniul@student.unitbv.ro. Daca intampinati dificultati, va rugam sa contactati colegii din cadrul Biroului de Retelistica si Informatizare, la adresa de e-mail dreamspark@unitbv.ro.


7 martie

Vineri 11 martie la ora 11 in sala NII1 va avea loc o discutie intre coordonatorii programelor de studii TST si EA si studentii din anul II ETC. Discutia are ca scop identificarea criteriilor pentru alegerea de catre studenti a specializarii celei mai potrivite pentru fiecare. Sunt invitati cat mai multi studenti care sa-si pregateasca intrebari cat mai incomode pentru coordonatorii de specializare.

Prezentarea 2016 poate fi descarcata de aici, iar prezentarea din 2015 de aici.


7 martie

Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) din cadrul Universității Politehnica Timișoara, vă informează că va organiza proiectul Robot Engineering Contest (RoboTEC), care reprezintă un concurs internațional adresat studenților. Acesta are ca și scop dezvoltarea capacității participanților de a-și folosi cunoștințele dobândite în cadrul facultății. RoboTEC se va desfășura în perioada 01 - 03 aprilie 2016 în cadrul Universității Politehnica Timișoara și este dedicat pasionaților de robotică.  În cadrul proiectului se pot înscrie până în 24 martie echipe formate din doi studenți (indiferent de ciclul de studiu) care pot fi coordonați de către un profesor. Detalii la http://robotec.ligaac.ro


3 martie

Pe pagina SCSS 2016 au fost puse informaţii despre Sesiunea Cercurilor Ştiinţifice Studenţeşti 2016 şi Concursul de idei 2016. Pentru concursul de idei detaliile sunt aici.


29 februarie- Anunt Continental

Vineri 4 martie se va tine laboratorul Continental de la orele 12 si 14. Ordinea studentilor la sedintele de laborator este cea de la laboratorul al doilea din semestrul intai.


26 februarie

Joi, 3 martie 2016 se va desfasura evenimentul Erasmus Open Doors ediția a III-a care se va desfășura în sala CE IA (colinauniversității) începând cu orele 14.00. Sunt invitati studentii care doresc sa participela o mobilitate si cei care au beneficiat deja de una.
http://www.unitbv.ro/ori/Actualitate/ErasmusOpenDoorsedi%C8%9BiaIII.aspx


24 februarie- Anunt curs Continental

Vineri 26 februarie cursul Continental se reia cu tema "Microcontrolere pentru domeniul auto". Cursul va incepe cu un scurt test de evaluare a cunostintelor studentilor. Testul va cuprinde 10 intrebari (unele pot contine si subpuncte) referitoare la cunostinte simple acumulate la curs pana acum, dar si intrebari referitoare la topologii de circuite electronice si alte notiuni studiate in cadrul altor discipline de specialitate.


24 februarie- Anunţ pentru studenţii anului 4

Managementul clasei de elevi este o disciplina care face parte din modulul psihopedagogic (formarea initiala pentru cariera didactica). Modulul psihopedagogic este facultativ si anuntul se adreseaza  studentilor care l-au inceput din anul II. Aceasta disciplina incheie pregatirea pentru profesia didactica. 
Studentii pot participa la curs in intervalele si salile in care studentii (cei inscrisi la modul de la toate programele de studii, din anul IV) sunt liberi:

Marti, de la 14.00 - 15.50, in sapt. impara, in CP5;
Miercuri de la 8.00 - 9.50, in sapt. para, in PI 4 
Miercuri de la 10.00 - 11.50, in sapt. impara, in LIII4;
Miercuri de la 10.00 - 11.50, in sapt. para, in KI11
Joi de la 12.00 - 13.50, si in impara si in para, in KI11.


13 februarie

În editura Universităţii a apărut cartea de Microprocesoare şi microcontrollere pe CD, autor prof. dr. ing. Mihai Romanca. Cartea poate fi descărcată gratuit de pe pagină personală a autorului,
http://vega.unitbv.ro/~romanca/Carte-MpMc%202015/ 


12 februarie

Siemens Corporate Technology Romania dă startul unui nou program de mentorat dedicat studenților de la facultățile cu profil mate-info si tehnic din Brașov. Aplicaţiile se pot trimite până la data de 21.02.2016 la adresa practica-la-siemens.ct.ro@siemens.com. Mai multe detalii veți găsi pe pagina FB 


9 februarie

Pentru a stimula procupările profesionale ale studenţilor, începând din semestrul 2, departamentul EC îi invită pe studenţi în sala N II13, în care le va fi permis accesul. Sala are ca destinaţie schimbul de informaţie şi studiul atât pentru cadrele didactice cât şi pentru studenţi.  Accesul va fi posibil prin intermediul secretariatului departamentului.


8 februarie

Profesorul Mihai Nadin de la Universitatea Texas din Dallas, fost cadru didactic la specializarea electromecanică din Braşov în 1961, inginer electronist cu doctorat în estetică a lansat cartea Civilizaţia analfabetismului la librăria Șt. O. Iosif alături de academicianul Liviu Sofonea și sociologul Gheorghe Onuț. Dialogul spumos, cult şi pasionant a pus o seamă de întrebări incitante despre educaţie. Din partea facultăţii IESC şi a departamentului EC au participat Decanul Carmen Gerigan şi cadrele didactice Gheorghe Toacşe, Elena Helerea, Mihai Ivanovici, Cornel Stanca, Petre Ogrutan si Calin Daniel.


5 februarie

O noua carte pentru studenti in format electronic a aparut in Editura Universitatii Transilvania din Brasov. De data aceasta aparitia i se datoreaza dlui. s.l. dr. ing. Cornel Stanca.


1 februarie

Universitatea din Galway, Irlanda ofera un loc de munca in cercetare postdoctorala pentru tineri. Tematica este "Next Generation Imaging Technologies for Smartphones". Salariul este atractiv. Detalii aici


14 ianuarie 

Training Experience este o firma cu profil de recrutare internationala care promoveaza schimbul de experienta intr-o alta tara a studentilor. Datorita faptului ca Romania este membra a Uniunii Europene, tinerii universitari pot profita de burse de practica Erasmus (Erasmus + si Erasmus for Young Entrepreneurs) in strainatate cu usurinta. Firma ofera 

o larga varietate de internshipuri oferite pe perioada verii. Marea majoritate a internshipurilor sunt in domeniul IT. 

Serviciile firmei sunt gratis pentru studenti. Studentii se pot inregistra direct pe website-ul firmei:

 https://www.trainingexperience.org/ 

si pot aplica la posturile disponibile.


7 ianuarie

Academia Fortelor Terestre din Sibiu organizeaza un Salon de Inovare si Cercetare dedicat studentilor si tinerilor cercetatori. Invitatia si pliantul se pot descarca de aici.


7 ianuarie 2016

Absolventul nostru Catalin Ciobanu invita studentii la o bursa doctorala deosebita oferita de Universitatea din Amsterdam, unde isi desfasoara acum activitatea. Detalii la:


http://www.uva.nl/en/about-the-uva/working-at-the-uva/vacancies/content/2015/11/15-453_phd-candidate-in-reconfigurable-high-performance-computing.html


31 decembrie 2015

Departamentul de Electronică şi Calculatoare urează tuturor studenţilor, colegilor, colaboratorilor, partenerilor şi prietenilor un calduros La mulţi Ani! Dragi studenti, fie ca 2016 sa fie pentru toti un pas inainte, cu sanatate, bucurii si impliniri.