Anunt privind organizarea și susținerea lucrărilor de licenta sesiunea iulie 2017

În data de 6 iulie 2017, începând cu ora 09.00, în sala CP9 & CI10 se organizează examenul de lincenta pentru studenții de la programul de studii Inginerie Mecanica (IM-RO) si Mechanical Engineering (IM-EN), sesiunea iulie 2017.

Comisia pentru examenul de disertație este formată din:

PREŞEDINTE COMISIE: Prof.univ. dr. mat. Ioan Calin ROSCA

MEMBRI COMISIEI:

            Prof.dr. ing. Horatiu TEODORESCU

            Prof.dr. ing. Daniela SOVA

            Șef. lucr. dr. ing. Marian N. VELEA

SECRETAR COMISIE:

            Prof. dr. ing. Camelia CERBU

MEMBRU SUPLEANT:

            -
   
   


Întâlnire între studenţi și reprezentanţii companiei Segula Technologies Romania

În data de 7 decembrie 2016, ora 14, în sala CP8, a avut loc în cadrul Departamentului de Inginerie Mecanică, o întâlnire organizată între studenţii programului de studii Inginerie Mecanică şi reprezentanţii companiei SEGULA TECHNOLOGIES ROMÂNIA.
Grupul Segula Technologies are un număr de 8000 de angajaţi în cele 22 filiale din toată lumea şi este una dintre principalele societăţi franceze care oferă servicii de inginerie. Sucursala din România înfiinţată în 1997, s-a orientat spre servicii de inginerie şi proiectare pentru diverse ramuri ale industriei de autovehicule, aeronautică, instalaţii generale şi navale. 
Scopul întâlnirii a constat în prezentarea oportunităţilor de angajare pentru absolvenţii programului de studii Inginerie Mecanică, în cadrul companiei SEGULA Technologies România în filialele din Bucureşti, Piteşti, Timişoara şi începând cu data de 15 ianuarie 2015, în cadrul filialei din Braşov.
Reprezentanţii companiei SEGULA Technologies România au prezentat principalele activităţi ale companiei şi profilul angajaţilor pentru posturi de ingineri pentru: proiectare în CATIA V5/V6, analiză cu elemente finite, elaborare documentaţie tehnică, procese de fabricaţie, activităţi de logistică în special în domeniul autovehiculelor.
SEGULA Technologies România deschide calea către o carieră de success în domeniul ingineriei pentru absolvenţi deoarece viitorii angajaţi vor beneficia de: formare profesională (softuri, standarde de calitate, cultura organizaţională); posibilitatea de a lucra într-un mediu internaţional, alături de echipe de profesionişti.
Întâlnirea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări în care studenţii s-au informat despre modalitatea în care pot începe o carieră în cadrul companiei SEGULA Technologies România.

Prof.habil.dr.ing.Camelia Cerbu

Prof.habil.dr.ing.mat.Sorin Vlase
   
   


Concursul de Rezistența Materialelor ”C. C. Teodorescu” 2015 -  faza națională

În perioada 14-16 mai 2015, Universitatea Transilvania din Braşov prin Facultatea de Inginerie Mecanică – Dep. de Inginerie Mecanică și Facultatea de Construcții – Dep. De Inginerie Civilă, a organizat Faza Naţională a Concursului profesional ştiinţific studenţesc de Rezistenţa Materialelor  ”C. C. Teodorescu”. Concursul s-a desfășurat pe trei secţiuni: domeniul mecanic, domeniul nemecanic şi domeniul construcţii. La concurs au participat 60 studenți de la profilele menționate coordonați de 21 de cadre didactice, participanții provenind din următoarele centre universitare: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea“Politehnica” din Bucureşti, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea din Piteşti, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Academia Tehnică Militară din București, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Tehnică de Construcții din București, Universitatea Transilvania din Brașov.

Evenimentul a fost sprijinit de: Universitatea Transilvania din Brașov (Rectorat, Direcția Administrativă, Facultatea de Inginerie Mecanică, Facultatea de Construcții, Facultatea de Ingineria Lemnului), Academia de Științe Tehnice din România – București și Filiala Brașov a ASTR, Asociația Generală a Inginerilor din România AGIR, Societatea Română de Mecanică Tehnică si Aplicată SRMTA, S.C. Hora S.A. Reghin, S.C.Compozite S.A. Brașov, Proiect studențesc ” Să FIM ingineri ai viitorului/ Să FIM performanți” (coord. proiect șef lucrări dr. ing. Mariana Domnica STANCIU), Consiliul Județean Brașov, Agenția pentru Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov. 


Program concurs          

Subiecte:    profil Construcții      profil Nemecanic      profil Mecanic

Rezultate concurs
   
   


Întâlnire studenți IM1341 și IM1342

In data de 24 octombrie 2014, s-a organizat intalnirea tutorelui de an cu studentii de la specializarea IM, anul I (grupele 1341 si 1342), a carui obiectiv a fost cunoasterea studentilor din perspectiva pregatirii lor din invatamantul liceal, a hoby-urilor (fotbal, motoare, IT, desen, limbi straine, relatii interumane) si a zonei din care provin (Buzau, Galati, Botosani, Constanta, Brasov, Neamt, Prahova, Bacau, Arges, Vrancea, Republica Moldova). La aceasta activitate au participat 12 studenti din grupa 1341 si 8 studenti din grupa 1342. De comun acord cu studentii, s-a stabilit ca periodic sa organizam astfel de intalniri care sa se concretizeze cu activitati formale si informale (extrauniversitare), initiative interesante, etc. Astfel, in data de 31 octombrie 2014, in sala CP8, ora 13.20 se va organiza a II a intalnire.Grupele IM1341 și IM1342
Grupele IM1341 și IM1342

   


Deschiderea anului universitar la Facultatea de Inginerie Mecanica, 2014 

In data de 01.10.2014, in Marele Amfiteatru (Corpul N) al Facultatii de Inginerie Mecanica, ora 09.00 a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2014-2015. Bobocii anului I de la specializarile AR, IM, IT, AE cat si studenti din anii mai mari si de la master au participat in numar mare la acest eveniment in cadrul caruia conducerea facultatii a adresat urarea de bun venit. De asemenea, au fost prezentate numeroase informatii utile studentilor de anul I referitoare la modul de organizare si desfasurare a procesului didactic si administrativ din facultate, a oportunitatilor de educatie, formare si angajare de pe parcursul anilor universitari, drepturile si obligatiile studentilor ca membrii ai comunitatii academice. 

In data de 02.10.2014, incepand cu ora 08.00 studentii anului I au fost invitati sa participe la activitatea de orientare in campusul universitar, fiind coordonati de cadre didactice din facultate. In cadrul acestei actiuni, acestia au fost familiarizati cu cele mai importante locatii din universitate (Colina Universitatii - caminele studentesti, cantina, corpurile de cladire de pe Colina, Biblioteca, Complex Memorandului si corpul N). 

In data de 03.10.2014, ora 09.00, studentii anului I sunt invitati in Marele Amfiteatru (M.A.) sa participe la intalnirea cu cadrele didactice pentru a discuta diverse aspecte legate de capusul universitar, procesul de invatamant, activitati formale si informale desfasurate in cadrul universitatii noastre.  .
.
.
.
.

   


Vizită de lucru în cadrul companiei Autoliv 

In data de 25 septembrie 2014, incepand cu ora 14.30, un grup de cadre didactice de la Facultatea de Ingierie Mecanica, Facultatea de Inginerie Tehnologica si Management Industrial, Facultatea de Stiinte Economice, impreuna cu conducerea Biroului de Relatii cu Mediul Economic din Universitatea Transilvania din Brasov a participat la o intalnire de lucru cu reprezentantii companiei Autoliv din Brasov, scopul acesteia fiind initierea unei colaborari sustenabile prin care studentii din anii terminali sa se poata integra rapid si performant in mediul de productie al companiei. 

In acest sens, Autoliv propune studentilor o serie de activitati de pregatire a acestora cum ar fi: team leader, logistic trainee, quality assurance, engineering trainee, controller trainee, project leader trainee. In cadrul acestei intalniri, cadrele didactice au vizitat patru divizii de lucru dintre care: laboratorul de testari mecanice, divizia productiei de chingi, divizia de asamblare chingi, divizia de arcuri. In cadrul fiecarui departament, grupul a fost insotit de fiecare manager operational al diviziei care a prezentat aspecte tehnice si tehnologice specifice diviziei. 

Satisfactia si emotia intalnirii dintre cadrele didactice si unii angajati - absolventi ai Universitatii Transilvania din Brasov, au creat o punte spirituala cu efect motivant la nivelul actiunilor academice ulterioare. In urma vizitei, reprezentantii companiei Autoliv s-au aratat receptivi la propunerile cadrelor didactice ca aceasta colaborare sa se materializeze prin vizite de studiu cu studentii, stagii de practica, teme de studiu in cadrul proiectelor de licenta si master.  .
.
.

   


Susținerea proiectelor de diplomă, IM, 2014 

În data de 4 iulie 2014 s-a desfășurat cea de-a doua parte a examenului de licență - prezentarea proiectelor de diplomă -, secția Inginerie Mecanică, anul IV. .
.
.

   


Examenul de licență - scris, IM, 2014

În data de 3 iulie 2014 s-a desfășurat prima parte a examenului de licență - examen scris -, secția Inginerie Mecanică, anul IV..
.
.

   


Întâlnire cu studenții IM, anul IV, licență

În data de 1 iulie 2014 a avut loc o întâlnire tehnică între studenții IM, anul IV, și comisia de licență. În cadrul acestei întâlniri a fost prezentată metodologia de examinare -  licență scris și poriecte de diplomă.
.

   


Gala Absolvenților 2014 

În data de 27 iunie 2014 s-a desfășurat, la Aula Universității Transilvania S.T. Chiriacescu, Gala Absolvenților 2014. Facultatea de Inginerie Mecanică a fost reprezentată de către Cristina Andreea URUCATU, absolventă a secției AR - lb. engleză, cu media multianuală 9.82.

Felicitări Andreei!
.
.
.

   


Concursul de Rezistența Materialelor ”Traian Lalescu” 2014 -  faza națională

În perioada 15 – 17 mai 2014 s-a desfășurat la Universitatea Politehnica Timișoara - Facultatea de Mecanică, ediţia a XXXIII - a concursului național studențesc ”C. C. Teodorescu” la disciplina Rezistenţa Materialelor la care au participat aproximativ 50 studenți din următoarele centre universitare: Timișoara, București, Iași, Cluj Napoca, Brașov, Galați, Ploiești, Pitești, Constanța, București. Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: profil mecanic, profil nemecanic (electric, chimic, management, colegii etc.) și profil construcţii.


Detalii


În drum spre Timișoara
Desfășurarea concursului
Desfășurarea concursului
Premierea
Masa festivă
Masa festivă

   


Concursul de Rezistența Materialelor ”Traian Lalescu” 2014 -  faza pe universitate

În data de 17 aprilie 2014 (joi), începând cu ora 13.00, în sala CI12 s-a desfășurat Concursul de Rezistența Materialelor ”Traian Lalescu” faza pe universitate  - concurs cu o tradiție de peste 30 de ani - la care au participat studenți din anul II de la profil mecanic (Facultățile IM, DPM, IT ș.a.) și profil nemecanic (Facultățile IL și SIM).

Pentru fiecare profil au fost selectați câte trei studenți care vor reprezenta Universitatea Transilvania din Brașov la faza națională care va avea loc la Universitatea Politehnica din Timișoara, în data de 16 mai 2014.

Rezultate                                                     Desfășurarea concursului
Desfășurarea concursului
Desfășurarea concursului


Concursul de Rezistența Materialelor 2014 - faza națională - Timișoara


   

Sesiunea Cercurilor Știinífice Studențești 2014

Facultatea: Inginerie Mecanică
Brașov, 16.04.2014

Secţiunea1: Mecanică aplicată şi termotehnică 
Sala CP8, Colina Universității, ora 9:00Rezultate​                                                            Programul lucrărilor


Premiul I - Ungureanu, P., Harapu, A., Raduly, B.
Premiul II - Apostol, B.
Premiul III - Ungureanu, P.
Comisia de evaluare
Sala - studenți, cadre didactice
Sala - studenti, cadre didactice
Sala - studenți, cadre didactice
Sala - studenți, cadre didactice
Sala - studenți, cadre didactice
Prezentare