Recunoașterea meritelor didactice ale facultății noastre se regăsește în faptele studenților noștri. Premiile câștigate de ei la diferite concursuri subliniază profesionalismul și spiritul competitiv pe care îl cultivăm în mediul universitar.

2013

  • Studenții Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere premiați la concursul Forestry Versatility


În luna aprilie 2013 a avut loc la Brno în Cehia a 27 ediție a concursului Forestry Versatility - tradiționala competiție între studenții facultăților de silvicultură din Europa. Și anul acesta studenții brașoveni au obținut numeroase premii. Astfel, Anton Gușă (anul II) a obținut premiul I iar Iulian Oaida (anul III) premiul al III-lea. Echipa facultății din Brașov formată din patru studenți (Anton Gușă, Iulian Oaida, Larisa Chelba și Lucian Isac) s-a clasat pe locul al III-lea. Concursul a constat din mai multe probe care au urmărit testarea cunoștințelor și abilităților privind: identificarea speciilor de arbori, plante ierbacee, insecte și păsări, trasul cu arma de vânătoare, identificarea și descrierea urmelor lăsate de vânat, utilizarea fierăstrăului mecanic și inventarierea arboretelor.


                  

  • THE SCIENTIFIC COMMITTEE OF THE NATIONAL 8th STUDENT SYMPOSIUM OF FACULTY OF LAND RECLAMATION AND ENVIRONMENTAL ENGINEERING  "IF - 1M - CAD"

Special prize for innovation - BENIAMIN BRUDA, DORIN NICOLAE BIRSAN - "ASPECTS REGARDING AUTOMATION OPTION IN WORKING WITH TOTAL STATION PRISMS"

 

Third prize - ADRIAN GHIMBĂȘAN - ”ASPECTS REGARDING THE USING OF ORTOPHOTOMAPS IN CADASTRAL WORKS”


2011

"Forestry Versatility" 


Echipa de studenti ai Facultatii de Silvicultura si Exploatari Forestiere formata din Cotovelea Ancuta (anul II - Masterat MEF), Fedorca Mihai (anul IV - Silvicultura), Olari Manaila (anul IV - Silvicultura) si Oproiu Daniel (anul IV - Silvicultura) a ocupat locul I la cea de-a 25 editie a concursului profesional al studentilor facultatilor de silvicultura din Europa "Forestry Versatility" , care a avut loc la Brno (Cehia) in perioada 19-22 aprilie 2011. In urma desfasurarii mai multor probe tematice pe parcursul a 3 zile, echipa studentilor brasoveni, care s-a clasat pe primul loc si in competitia organizata in 2010,  a obtinut cel mai mare punctaj, invingand celelate 13 echipe de studenti ai facultatilor de silvicultura europene participante la competitie. De asemenea, studentul Olari Manaila a ocupat locul al II-lea in clasamentul individual, despartindu-l doar cateva sutimi de punct de primul clasat.