In prezent, Facultatea de Ingineria Lemnului este incadrata in Domeniul de Licenta INGINERIE FORESTIERA prin HG. nr. 1175 din 06.09.2006 cu urmatoarele specializari (programe de studii):

Ingineria Prelucrarii Lemnului, ingineri diplomati, cursuri de zi cu o durata de 4ani - acreditata ARACIS.

Specializarea Ingineria Prelucrarii Lemnului asigura pregatirea de ingineri specialisti tehnologi in domeniul prelucrarii lemnului. Complexitatea pregatirii didactice le ofera absolventilor acestei specializari posibilitatea abordarii oricaror activitati din domeniul industriei lemnului. Absolventii poseda cunostiintele necesare atat pentru activitatea manageriala in unitatile din industria lemnului, cat si pentru activitatea de conceptie privind tehnologiile specifice industriei lemnului.

Programa de invatamant le asigura acestor absolventi cunostiinte suficiente pentru a desfasura si alte activitati, cum ar fi:
proiectarea si fabricarea de mobila si produse finite din lemn
organizare tehnologica
testare de produs
cercetare fundamentala si aplicativa in domeniul tehnologiilor de prelucrare a lemnului.

Absolventii acestei specializari se pot incadra si in colective mixte, capabile sa asigure soft-uri pentru programarea si urmarirea fabricatiei, optimizari tehnologice, conceptie linii tehnologice, masini-unelte, utilaje si instalatii pentru industria lemnului. Totodata, acesti specialisti pot desfasura, de asemenea, activitati de consulting in domeniul tehnologic, conceptie de produs, management, precum si marketing in industria lemnului. In aceasta specializare s-au pregatit si format peste 150 studenti din Coreea, China, Nigeria, Zair, Coasta de Fildes, Rusia, Republica Moldova etc.
Descriere program

Ingineria si Designul Produselor Finite din Lemn, ingineri diplomati, cursuri de zi cu o durata de 4 ani - acreditata ARACIS;

Specializarea Ingineria si Designul Produselor Finite din Lemn pregateste ingineri specializati in proiectarea mobilei si a altor produse finite din industria lemnului. Cunostiintele de design, desen ornamental, stiluri si ornamente, fabricarea mobilei de arta, proiectarea si fabricarea produselor din lemn etc., ii fac comparabili pe absolventii acestei sectii cu absolventii facultatilor similare din lume. Programa de pregatire cuprinde si discipline la care sunt tratate tehnologiile de prelucrare a lemnului, astfel incat absolventii sa poata desfasura si coordona activitatile de productie din intreprinderile de mobila sau produse finite din lemn. De asemenea, absolventii acestei specializari pot desfasura activitati de conceptie in domeniul amenajarii si decorarii interioarelor, precum si studii pe piata mobilei si a produselor finite din lemn.
Descriere program

La promovarea examenelor finale, absolventilor li se elibereaza Diploma de Inginer.

 inapoi