Incubatorul Tehnologic si de Afaceri ITA Pro-Energ > Poveşti de succes

   

   

  Str.Institutului nr.10, Brasov
  Tel: +40 735333444

   

  Sunt Eugeniu Lisnic, administratorul propriei companii “Pergola Lux”. Ca majoritatea antreprenorilor am avut această dorinţă întiparită în minte încă de când eram student la Universitatea Transilvania, când sămânţa antreprenoriatului a început să îşi formeze rădacini în mintea mea. Totul a plecat dintr-o cameră de camin, de unde am început să ofer clienţilor servicii de proiectare. Vorbeam toată ziua la telefon şi căutam tot felul de metode prin care să-mi materializez ideeile, până când am gasit soluţia împreuna cu un prieten: compania noastră!

  O idee stralucită, dar cum să o punem în practică? Luni de zile am căutat modul în care să dezvoltăm ideea şi afacerea noastră. La început foloseam ca loc de întâlnire biblioteca universităţii. Mulţumită unui domn profesor de la universitate drag mie, am găsit o alternativă perfectă: Incubatorul Tehnologic şi de Afaceri, care a fost “ca o manuşă pe mână” şi unde am putut să ne dezvoltăm ideile, să ne realizăm schiţele şi produsele şi să începem să ne dezvoltăm firma.

  Pentru început, am căutat echipa fantastică la care visam. Am hotărât să începem prin formarea departamentului de marketing. Astfel că am angajat-o pe Bianca, studentă la Marketing, apoi pe Mihaela pentru a conduce departamenul administrativ şi pe Denisa pentru departamentul de vânzări. Toate trei erau proaspete absolvente ale Universităţii Transilvania şi aşa am format o echipă extrem de tânără şi de ambiţioasă.

  Incubatorul ne-a oferit consultanţă şi toată logistica necesară, cu birouri mobilate şi echipate profesional şi cu sală de consiliu pentru şedinţe şi pentru primirea clienţilor spre a face o impresie placută despre compania noastră. De aceea, în primul an am reuşit să evoluăm suficient de mult încât să ne îndeplinim obiectivele, iar în al doilea an deja ne-am dublat echipa, cooptându-l şi pe Andrei, care este responsabil tehnic, implementând în practică soluţiile noastre.

  Suntem foarte fericiţi, deoarece din nişte „pui galbiori” devenim pe zi ce trece experţi în munca noastră, căci prin Incubator avem posibilitatea să ne dezvoltăm mult mai rapid şi dinamic decât în alte condiţii.

  Un sfat din partea echipei “Pergola Lux”: găsiţi o idee şi actionaţi! Îndrăzniţi să gândiţi diferit căci puteţi porni pe calea antreprenoriatului când sunteţi tineri şi nu aveţi nimic de pierdut. Dacă greşiţi înseamnă că aţi învăţat ceva! Să nu treacă o zi fără să învăţaţi din greşelile altora sau, de ce nu, şi din cele proprii. Când ne este mai greu apar ideile bune, apoi urmează doar materializarea lor. Ambiţia este calea spre succes!