Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea lui John F. Kennedy, Ambasada SUA şi Universitatea Transilvania organizează la Aula „Sergiu T. Chiriacescu” o expoziție de fotografie despre viața președintelui american. Vernisajul expoziției are loc joi, 25 mai, de la ora 15:00, la Aula Universității. Vor vorbi prof. Simona Lache, Prorector pentru internaționalizarea universității, Ronald E. Hawkins Jr., Consilier pentru Presă şi Cultură al Ambasadei SUA, Cristian Pralea, lector la programul de Studii Americane și Adrian Lăcătuș, decanul Facultății de Litere. Expoziția va putea fi vizitată până în 8 iunie. 
 Miercuri, 24 mai 2017, de la ora 13:30, în sala Gheorghe Crăciun (TP8) a Facultății de Litere, are loc lansarea volumului colectiv Opera ca proiect. Studii oferite în amintirea Irinei Mavrodin, apărut la Editura Universitaria din Craiova. Invitatul lansării este coordonatorul volumului, dl. Gabriel Popescu, conferențiar la Facultatea de Litere a Universității din Craiova. Participă prof.univ.dr. Rodica Ilie, lect.univ.dr. Mihaela Popescu și lect.univ.dr. Virgil Borcan. Volumul urmărește toate dimensiunile operei Irinei Mavrodin, cea de teoretician și poetician literar, de poetă și eseistă, de traducător și traductolog.


   

Luni, 13 martie 2017, de la ora 18:00, la Libraria Okian, vă invitam, în cadrul Serilor Facultății de Litere, la lansarea unui volum colectiv de eseuri, o apariție editorială-eveniment: Liberalismul: pro și contra. O idee ce refuză să moară, deși nu știe ce o ține în viață, coordonatori Sorin Adam Matei, Caius Dobrescu și Emanuel Copilaș.

Cartea a apărut recent în colecția Headline a Editurii Adenium și include, alături de eseurile coordonatorilor, texte de Zoe Petre, Paul Kun, Vladimir Pasti, Sabin Drăgulin, Daniel Barbu, Dorin Tudoran, Adrian‑Paul Iliescu, Vasile Pleșca, Andrei Miroiu, Gabriel Andreescu. 

La eveniment vor participa doi dintre autorii coordonatori, prof. univ. dr. Sorin Adam Matei (Brian Lamb School of Communication, Purdue University, Indiana), prof. univ. dr. Caius Dobrescu (Facultatea de Litere a Universității București) și lect. dr. Cristian Pralea (Programul de Studii Americane, Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov).