Istoric

 

 

Facultatea de Medicina, parte componenta a Universitatii Transilvania din Brasov a fost infiintata prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 568/16.08.1995 si acreditata prin Hotararea Guvernului Romaniei 410/2002.
In Facultatea de Medicina, parte componenta a Universitatii Transilvania din Brasov, functioneaza 4 programe de studiu de licenta (Medicina, Asistenta medicala generala, Balneofiziokinetoterapie si recuperare si Laborator clinic), 3 programe de master (Managementul strategiilor preventive si politici sanitare, Managementul infectiilor nosocomiale si Managementul si strategiile ingrijirilor paleative), un program de Doctorat si un program de Rezidentiat.
Programul de studiu de licenta Medicina a fost acreditat prin HG nr. 693/30.06.2003 si respectiv reacreditat, conform adresei ARACIS nr.5336/28.07.2008 (MO Nr.741/19 iunie 2009), iar masterele au fost acreditate conform adresei ARACIS 10923 din 11.08.2010
Programul de studiu Asistenta Medicala Generala functioneaza, conform aprobarii numarul 657/2005 sub forma studiilor universitare de licenta, cu durata de 4 ani.
         Programul de Balneofiziokinetoterapie si recuperare a fost autorizat prin adresa ARACIS 4574 din 27.08.2007.

 

 

Misiune

 

 

Misiunea Facultatii de Medicina din Brasov si a programelor de studiu este didactica si de cercetare.

Misiunea didactica consta in formarea de medici de medicina generala, asistenti de medicina generala si balneofiziokinetoterapeuti, capabili sa satisfaca, la nivelul exigentelor nationale si in perspectiva a celor europene, nevoile sectorului sanitar de ingrijire si promovare a sanatatii. Misiunea facultatii noastre este similara cu cea a celorlalte facultati si universitati de medicina din tara si se inscrie in misiunea pe care o are scoala medicala europeana. Dezvoltarea programelor de master in domeniul medicina si a scolii doctorale a reprezentat un moment important in dezvoltarea medicinei brasovene.

Misiunea de cercetare a Facultatii de Medicina din Universitatea Transilvania din Brasov urmareste realizarea unor proiecte ce se inscriu in obiectivele de cercetare stiintifica a nationale si internationale in domeniul medical.