Pagina Principala
>> Programe de formare psihopedagogica

Programe de formare psihopedagogica

Concomitent cu pregatirea de specialitate, studentii oricarei facultati pot sa urmeze Programul de Formare Psihopedagogica (Modulul psihopedagogic) oferit de Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic - DPPD, program care pregateste cariera didactica. Studentii si absolventii care opteaza pentru profesiunea didactica vor urma cursurile organizate de DPPD. Dupa absolvirea Modulului de pregatire psohopedagogica, absolventilor li se elibereaza un certificat de absolvire – certificat de abilitare profesionala care acorda dreptul de exercitare, potrivit legii, a profesiei didactice, in invatamantul: secundar, liceal, postliceal si superior.

Calificarea pentru profesia didactica se poate obtine la doua niveluri: nivel I (se adreseaza studentilor din ciclul de licenta) si nivelul II (adresat nivelului de master). Absolvirea modulului I ofera dreptul de a preda in invatamantul gimnazial iar absolvirea modulului II prelungeste acest drept si pentru ciclurile de invatamant superioare. 

Care sunt pasii pe care ar trebui sa-i parcurgi pentru a avea doua profesii (specialist in calificarea pe care o vei absolvi si profesor)?
1. Inscrierea in primul an de studiu la Programul de Formare Psihopedagogica - nivel I. Absolvirea studiilor acestui nivel iti da dreptul sa sustii activitati didactice in invatamantul preuniversitar obligatoriu (invatamant gimnazial – clasele V-VIII).
2. Inscrierea la modulul II, cand esti masterand, iti va oferi posibilitatea ca dupa absolvire sa predai in invatamantul liceal, postliceal si superior. Acest nivel de aprofundare se organizeaza in regim postuniversitar.
 
Ai absolvit facultatea si vrei sa devii profesor, dar nu ai urmat Programul de Formare Psihopedagogica nivel I cand erai student? Nu-i nimic, poti veni la Cursul postuniversitar de nivel I, organizat in forma de frecventa redusa.
 

Pentru mai multe informatii, acceseaza pagina web a Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic – DPPD.

Date de contact: B-dul Nicolae Balcescu Nr. 56 (Corpul K)
tel./fax 0268-470190
e-mail: dppd@unitbv.ro