Prima pagina

 
Aria de activitate, obiective de cercetare Cuvinte cheie

    Realitate virtuală şi augmentată, aplicaţii  în inginerie, medicină şi artă

    Sisteme avansate de navigare şi tehnologii pentru vehicule rutiere autonome şi roboţi

    Robotică avansată pentru producţie, roboți mobili, rețele și robotică cooperativă
CAD, CAE, CAM, tehnologia vehiculelor, realitate virtuală,
vehicule autonome, mecatronica autovehiculelor  Profilul grupului de cercetare

Echipa de cercetare a fost înfiinţată în anul 2002 ca rezultat a două granturi importante de cercetare de tip Fifth Framework Programme (FP5) finanţate de Comunitatea Europeană (IRMA și ADEPT), câştigate de o echipă de cercetare a Departamentului de Design de Produs și Robotică, condusă de profesorul Doru Talabă.
Aceste granturi au oferit echipei primele elemente de infrastructură precum şi oportunităţi de cooperare internaţională. Astfel, a fost posibilă crearea laboratorului de cercetare în domeniul Realităţii virtuale şi CAD-CAE după modelul centrelor de excelenţă Europene dezvoltate în cadrul programului FP5, capabile să participe în competiţiile Europene de C&D.
În anul 2004 a fost înfiinţat laboratorul de cercetare RRV prin fuzionarea grupului de cercetare deja existent cu grupul de cercetare în Robotică condus de către prof. Gheorghe Mogan. Începând cu anul 2004, grupul de cercetare a dezvoltat o infrastructura remarcabilă, care a devenit o referință la nivel național și chiar la nivel european, utilizând exclusiv fonduri atrase prin granturi și contracte.
Echipa relativ mică, animată de către 6 cadre didactice între care trei conducători de doctorat care au condus în permanenţă mai mult de 12 doctoranzi şi 2-3 post-doctoranzi, a atras şi a investit în infrastructură de cercetare şi echipament, în ultimii ani,  mai mult de 3 milioane de Euro.