Media digitala - program de studiu de licenta la zi

Media digitala

Începând cu 1 octombrie 2017, un nou program de studii se adaugă ofertei educaționale a Facultății de Sociologie și Comunicare, Universitatea Transilvania din Brașov, Media digitală. Este al doilea program de acest tip din România.


Ideea acestui nou program program a plecat de la faptul că există o cerere de specialişti capabili să gestioneze procesele privind utilizarea noilor suporturi și tehnologii de comunicare, producerea de mesaje adaptate acestor noi tehnologii si medii de transmitere, tehnicile și limbajele specifice new media, analiza și interpretarea mesajelor, precum și transpunerea mesajelor în formate multimedia specifice.


Programul de studiu este structurat pe 6 semestre, iar în primele două semestre peste 50% dintre discipline vor fi comune cu cele ale programului de Comunicare și relații publice.


Programul Media digitală este unul cu o puternică componentă multidisciplinară, materiile de specialitate urmând a fi predate de către 18 cadre didactice din cadrul Departamentului de Ştiinţe sociale şi ale Comunicării, trei cadre didactice de la Departamentul Electronică și Calculatoare, două cadre didactice de la Departamentul Design de produs, Mecatronică și unul de la Departamentul Autovehicule și transporturi. Cadrelor didactice titulare din Universitatea Transilvania din Brașov li se vor alătura și 6 lectori asociați.

Studenții vor avea acces în laboratoare de specialitate (Analiza datelor sociale, Multimedia, Comunicare și Asistență Socială, Televiziune interactivă, Laborator de informatică pentru acces la o platformă de e-learning și comunitate virtuală), dotate cu echipamente și software specializat.


Programul de studii „Media Digitală” va urmări dezvoltarea competenţelor şi aptitudinilor necesare gestiunii proceselor de comunicare  ale organizaţiilor şi a persoanelor și  obţinerii de performanţă în poziţii și cariere în domeniile web și grafic design, ilustrare grafică, producție audio-video, post-procesare în domeniul filmelor și a televiziunii, efecte vizuale, jurnalism online, comunicare corporativă, dezvoltarea de jocuri video și animație, creare de conținut pentru rețelele de socializare, analiză a datelor disponibile online, antreprenoriat în domeniul comunicării digitale.


Informatii Media digitala

Domeniul fundamental: Ştiinţe sociale

Domeniul de licenţă /master: Științe ale comunicarii

Limba de predare: Română

Durata studiilor/ numărul de credite: 3 ani  - 180 ECTS

Forma de învăţământ: Învăţământ cu frecvenţă

Coordonator program de studii: lect. univ. dr. Florin Nechita, florin.nechita@unitbv.roInformatii practica

 Caietul de practica al studentului


Planuri de invatamant

 Plan de invatamant Media digitala, valabil pentru promotia 2017 - 2020  


Tutori de an

In curand...